Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Άντε απο κει ρε...

Δεν χρειάζεται λέω, να βιαιοπραγεί κανείς στον πρώτο δημοσιοφράγκο που θα βρει μπροστά του. Για όλους το λέω. Με παρότρυνε από μικρό, όταν μ΄ άκουε να οργίζομαι η καλή μου η μάννα, σαν γενικό κανόνα " Μη μιλάς έτσι. Ο ντουνιάς, έχει και καλούς". Ναι, βέβαια...
Κάθομαι εγώ ο μαλάκας και σκέφτομαι τις προάλλες ότι δεν έχει νόημα να υποβάλω δήλωση"Πόθεν Έσχες". Και το θεωρώ περιττή υποχρέωση. Μια επινοημένη σκευωρία. Ένα χουνέρι στο κράτος των φοροφυγάδων. Χλεύη για τους έντιμους. "Θέλεις να σε πιάσουν στην δηγματοληπτικό έλεγχο και να πας στο Δικαστήριο να δηλώσεις μαλάκας;" με προσγειώνει η λογίστρια. (Δούλευα τότε και με Δελτίο...). Εντάξει. Ήττα. Συμμορφώθηκα και μόνο στην εικόνα μου στο εδώλιο.
Έχουν εξαντληθεί όλα, λέω, καθώς κοιτάζω τις τηλεοπτικές περσόνες με το σήμα της Lacoste- έμβλημα καταξίωσης- στο πέτο.
Μιλάνε αυτοί για θεωρίες του θανάτου, κι εμείς είμαστε ο ίδιος ο Θάνατος! Βαρειά εκμαυλισμένος κλάδος οι Δημοσιογράφοι. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν κάπως στον εαυτό τους και να ανακαλύψουν το γυμνό γεγονός.
Και μας έχουνε κουράσει τώρα οι λέξεις που χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο με αυτούς τους μαγαρισμένους. Εμάς οι λέξεις μας αφανίζουνε. Κι ενίοτε, να μην πω συχνά, μας εξαγριώνουν. Αυτούς τους φέρνουν σε μιαν κλίμακα, όπου αποθεώνεται η στείρα παλιατσαρία...
Ε΄ρε μάγκα! Ένα Πόθεν Έσχες λοιπόν, και τι στον κόσμο!.. Να χρεοκοπήσει κάπως αυτή κάλπικη ποιότητα...
(Υ.Γ:: Οι περισσότεροι στο συνάφι, ξέρουμε τα βασικά: Ποιος τα παίρνει και απο που.Και συχνά χωρίς να πατάει καν στην "ΥΠΕΡΕΣΙΑ". Πλην όμως αναπόδεικτα και μισά. Μέχρι τα επίσημα γραφεία τύπου, είναι γνωστά κάποια πράγματα. Ε, με βάση νομική υποχρέωση, θα έπρεπε αυτά να δημοσιοποιούνται. Για να γνωρίζουμε αν τηρούνται- που δεν τηρούνται...- ορισμένα επαγγελματικά ασυμβίβαστα. Και θα ήταν καλό να τα ξέρει και ο "κοσμάκης", ώστε να μην του πουλάνε φούμαρα κάποιες ομιλούσες "προσωπικότητες" που παριστάνουνε και τους διωγμένους από τα... "καθεστώτα"...).   

Δεν υπάρχουν σχόλια: