Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο Νίκος Δένδιας έχει έργο! Και μάλλον επί σειρά ετών...

Αν δεν πρόκειται για τίποτε χωρατατζήδες- έχει συμβεί αυτό στην γενέτειρα Καστοριά με την προτομή του καριόλη Βαν Φλητ, γεγονός που θορύβησε μέχρι και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη που κατέφθασε στην πόλη για να απευθύνει αυστηρές συστάσεις επειδή συνέβη δυό φορές, μέχρι να την πάει ένας βασιλικός στην αυλή του (!)...- κάποιοι ασεβείς κυνηγοί χαλκού, κατά πάσαν πιθανότητα, αφαίρεσαν στην Κέρκυρα, την προτομή του Γεωργίου Ράλλη. Όλοι σκεφθήκαμε αυτά τα αυτονόητα. Όμως ο Κερκυραίος βουλευτής της ΝΔ και τώρα στη Β΄ Αθηνών άμα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, ανάρτησε συντετριμμένος (υποθέτουμε...) τα εξής:


"Η είδηση της κλοπής της προτομής του Γεωργίου Ράλλη στην Κέρκυρα - για την τοποθέτηση της οποίας εργάστηκα επί σειρά ετών έχοντας την τύχη και την τιμή να γνωρίζω προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό - μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορεί να προκαλεί. Σημεία των καιρών ή και μη χειρότερα…"

Αγνοώντας ομολογουμένως τις δυσκολίες ενός τέτοιας έκτασης εγχειρήματος- οι προτομές δεν είναι αστείο πράγμα ως φαίνεται...- οφείλουμε σεβασμό και συμπάθεια στον κ. Νίκο Δένδια που εργάστηκε "επί σειρά ετών" για την "τοποθέτηση" ενός έργου που βρέθηκαν κάποιοι γύφτοι(;) να το αποκαθηλώσουν. Ευχόμαστε σε αυτούς τους δυσεβείς, μέρες που΄ναι, να πάνε στο μηδέν και να γνωρίσουν τον δημιουργό τους! (Και ίσως και τον δημιουργό της προτομής και παραπέρα!..). Ε, ναι. Και μη χειρότερα, βεβαίως... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: