Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Διαφήμιση ΟΑΕΔ στον Economist!


«Υποτονικό» χαρακτήριζε, προ εξαμήνου, η εφημερίδα Εξπρές τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Φιλοξενούσε μάλιστα δήλωση του αναπληρωτή γγ της ΓΣΕΕ Εμ. Κοντοπάνου, σύμφωνα με τον οποίο «ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2009 υπολείπεται σοβαρά, από άποψης εσόδων έναντι των αναγκών που οφείλει να καλύψει λόγω της κρίσης, όπως η αύξηση της ανεργίας, οι παρεμβάσεις στην απασχόληση, η κατάρτιση κ.ά.».


Στον ΟΑΕΔ ωστόσο, φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη. Δεν εξηγείται αλλιώς η τετρασέλιδη διαφημιστική καταχώριση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Εκόνομιστ (#63, 5/2009, σελ 23-26), οι αναγνώστες του οποίου αμφιβάλω εάν συμμερίζονται τις ανησυχίες του κ. Κοντοπάνου, για να το θέσω «ευγενικά»..

3 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Μια φορά, μια φίλη μου καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση, έβαλε θέμα εκθέσεως "Περιγράψτε μου τη δουλειά των γονιών σας"!
Οπότε γράφει μια πιτσιρίκα "Ο μπαμπάς μου είναι συνδικαλιστής. Όλην την ημέρα κοιμάται και το βράδυ, βλέπει τους φίλους του στις ταβέρνες"!
Έτσι εξηγείται Πετράν η αφίσσα του ΟΑΕΔ...
Όταν έρθουμε όμως εμείς στα πράγματα, αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουνε λόγο για την προδοσία τους! Κουφάλες!!! Σκουριάζουν τα κονσερβοκούτια στα τζακούζια και τα σπα της εργατιάς!!!

Insider® είπε...

Μην γίνεστε κακοί, φίλοι μου. Είναι προφανής η εξήγηση: Στον εν λόγω Οργανισμό είναι σαφές ότι όχι μόνο είναι βαθύτατα κοινωνικώς ευαίσθητοι, αλλά και -πολύ περισσότερο- βλέπουν "μπροστά"!
Σου λέει: Με τέτοια και τόση κρίση, ουδείς εκ των "μεγάλων", των πάσης φύσεως "golden" μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το μέλλον του. Εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης και με τις αλυσιδωτές καταρρεύσεις μεγαθηρίων σε όλο τον κόσμο, είναι πιθανό να μείνουν κάποια στιγμή εκτός του εργασιακού τους χώρου.
Οι "μικροί" που μετράνε τα ένσημα και τα όνειρά τους να περνούν, ξέρουν -ή τουλάχιστον υποψιάζονται- το πού ν' απευθυνθούν, ως άνεργοι.
Τα ... στελέχη? Να μην μάθουν το έργο, τις υπηρεσίες, τη διεύθυνση του ΟΑΕΔ???

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιστεύω, που έλεγαν περί τα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας. "Χρυσοί νεανίες" στην ουρά του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς;

στάρι