Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης η UNICEF!!!

Δεν λέω ότι δεν θα είχα μεγάλη χαρά αν, όπως θα ήθελα να ήταν τα πράγματα, ταξίδευα στη Ρώμη για να παρακολουθήσω τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό. Και θα έλεγα ψέματα αν υποστήριζα ότι στο απολύτως ουτοπικό σενάριο να ήμασταν εμείς που θα σηκώναμε το ευρωπαϊκό κύπελο απέναντι, ας πούμε, στη Μπαρτσελόνα, δεν θα το "γλεντούσα".
Ομολογώ, ωστόσο, ότι θα έμενε μέσα μου μια "πίκρα": Αδυνατώ να μην παραδεχτώ ότι σε κάθε περίπτωση προτιμώ να βλέπω τη συγκεκριμένη ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου να σηκώνει τρόπαια. Οχι γιατί είμαι θιασώτης του ισπανικού ποδοσφαίρου, οπαδός της Μπάρτσα, ή ... μέτοχός της.
Αλλά διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι απολύτως ικανοποιητικό το να βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τη δωρεάν διαφήμιση της UNICEF που επέλεξε συνειδητά να έχει αυτή η ομάδα στη φανέλα της!!! Μια διαφήμιση της οποίας η ΑΞΙΑ, δεν "χωράει" σε οποιοδήποτε τιμολόγιο "κόστους" εκδίδει πλουσιοπάροχα κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο - και όλες μαζί...
Θα μου πεις, τώρα, συνομιλητή μου ότι κάθομαι και ασχολούμαι με "άσχετα" με το άθλημα πράγματα. Μπορεί να έχεις δίκιο. Αυτήν, όμως, την "ασχετοσύνη" μου, την απολαμβάνω στο μέγιστο!

3 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Η φίλη μου η Λαλέλα που παντρεύεται αύριο με έναν Ιγγλέζο- καλά στέφανα και στεριωμένοι!, μια και τόφερε η ώρα- μου λέει για τις τσίχλες που μασάει συνεχώς ο προπονητής της Γιουνάϊτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και πόσο αντιπαθής της είναι...
Οι Άγγλοι φημίζονται για τους αφορισμούς τους. Και ο τύπος αυτός, έχει πει οτι "αληθινός φίλος
είναι αυτός που μπαίνει σπίτι σου, την ώρα που όλοι οι άλλοι φοράνε το πανωφόρι τους για να φύγουν".
Μικρός, ζωγράφιζα στο τετράδιο τον Μπέστ! Δεν ήξερα οτι εκτός από τόσο προικισμένος, ήτονε και τόσο αυτοκαταστροφικός! Τώρα στα 40 μου ,ομολογώ τον καταλαβαίνω λίγο καλύτερα...
Γουστάριζα ανέκαθεν τη Λίβερπουλ κι απ΄ την άλλη, ήμουνα πάντα Μάντζεστερ υπακούοντας στη δική μου εσωτερική γεωμετρία. Χθες (προχθές δηλαδή...)η M.U έχασε καθαρά, αλλά παίζοντας το δικό της σύστημα και όχι με την έγνοια πως θα χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου!..
Το ποδόσφαιρο είναι Θρησκεία. Και οι Θρησκείες ξυπνάνε αυθεντικές εμπειρίες στην ψυχή των απλών ανθρώπων...
Γουστάρω τη "Μπάρτσα". Αλλά η "Γιούνισεφ" είναι μια ηθική ξεπέτα για όσους σαν εμένα και άλλους πολλούς δε λένε να ξεκουβαλήσουν απ΄ τον καναπέ τους...

Insider® είπε...

Μέγιστη ευκαιρία να διεκδικήσουμε Νόμπελ Χημείας για την μετατροπή του φθοροποιού στοιχείου "ηθική ξεπέτα", σε "Ανιδιοτελή προσφορά".
Η διαδικασία - μέθοδος; Εξαιρετικά, σχεδόν ... αιφνιδιαστικά απλή. Ενας τρόπος είναι, αφού σηκωνόμαστε που σηκωνόμαστε τουλάχιστον άπαξ ημερησίως για τόσα άλλα από τον καναπέ μας, να περάσουμε μια βόλτα από την οδό Ξενίας 3, στην πλατεία Μαβίλη, όπου και το κατάστημα της Γιούνισεφ.
Μια μπλούζα, ένα βιβλίο, ένα τετράδιο, ένα κεράκι, ένα κόσμημα, ένα παιχνίδι, όλο και κάτι θα βρούμε να πάρουμε για μας ή για κάποιο φίλο ή γνωστό που γιορτάζει...
Μικρό δείγμα του πού (πρέπει να) πάνε τα χρήματα που θα δώσουμε - και δεν είναι πολλά; Copy-Paste από σχετικό έντυπο:
"Εικοσιτέσσερα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο μένουν απροστάτευτα λόγω έλλειψης εμβολίων ενώ κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από την ελονοσία λόγω έλλειψης κουνουπιέρων.
Η λύση είναι απλή και φθηνή, ένας πλήρης εμβολιασμός των παιδιών που κοστίζει περίπου 20 ευρώ και μια ειδική κουνουπιέρα που προστατεύει τα παιδιά από τα τσιμπήματα των κουνουπιών που κοστίζει κάτι λιγότερο από 10 ευρώ.
Με 20 ευρώ εμβολιάζετε πλήρως ένα παιδί κατά των 6 βασικών ασθενειών: ιλαρά, πολιομυελίτιδα, κοκίτης, φυματίωση, τέτανος, διφθερίτιδα.
Με 55 ευρώ εξασφαλίζετε τις απαραίτητες δόσεις εμβολίων πολιομυελίτιδας για την ανοσοποίηση 300 παιδιών.
Με 80 ευρώ εξασφαλίζετε ειδικές κουνουπιέρες για 10 παιδιά που θα τα προστατεύσουν από την Ελονοσία.
Με 120 ευρώ καλύπτετε το κόστος εκπαίδευσης 15 υγειονομικών υπαλλήλων με τις βασικές τεχνικές για τη διεξαγωγή εμβολιασμών.
Με 200 ευρώ εξοπλίζετε 3 υγειονομικούς με το απαραίτητο υλικό για να φτάσουν στα απομακρυσμένα χωριά και να εμβολιάσουν τα παιδιά. Το υλικό για κάθε υγειονομικό περιλαμβάνει ένα ποδήλατο, ένα ψυγείο μεταφοράς εμβολίων και 100 δόσεις εμβολίου ιλαράς και πολιομυελίτιδας".

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Δεν θα διαφωνήσω ότι προέχει η διεθνής οικονομική αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες που υποφέρουν. Δεν με "χαλάει" όμως καθόλου να αγοράσω και μια σειρά τετράδια με το σήμα του διεθνούς οργανισμού αντί του μπάτιμαν και του μπομπη του τετραγωνοπαντελόνη :) Ίσως, τελικά, να αντιληφθούν οι νεαροί μου ότι η υπόθεση της αλληλεγγύης είναι και προσωπική υπόθεση.

Έρρωσθε!