Παρασκευή 1 Ιουλίου 2005

Χαριτωμένα από το μικρόκοσμό μας.

Όπα-όπα κυρ-νονέ της Αγροτικής

Θέλω να μάθω ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να μετανομάσει την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος σε ..ATEbank, δηλαδή στην τράπεζα που τα ’φαγε. (για όσους δεν πήγαν για αγγλικά στου Στρατηγάκη, ρήμα: to eat, αόριστος: I ate, you ate, he ate κλπ). Μου θύμισε τον άλλο φωστήρα που μετονόμασε την ΑΣΟΕΕ αρχικά σε Πανεπιστήμιο Εμπορικών και Οικονομικών Σπουδών, και μόλις κατάλαβε ποια λέξη σχηματίζεται από τα αρχικά, έσπευσε να το κάνει Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δηλαδή ΟΠΑ. Όπα-όπα κυρ-νονέ της Αγροτικής..

Τρία πουλάκια κάθουνταν

Το παρακάτω απόσπασμα από τη χθεσινή συνεδρίαση λέω να το αφήσω ασχολίαστο:
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος Υπουργός Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή απεκάλεσε τους Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. χούλιγκανς. Είναι κοινός συκοφάντης.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Καστανίδη, δώσατε κάποια στοιχεία. Θα περιμένουμε να έρθει ο Υπουργός…
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ: Θα πρέπει να ντρέπεστε.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Εσείς να ντρέπεστε.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ: Δεν ντρέπεστε; Είστε και παλιός κοινοβουλευτικός!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ: Διδάσκετε ήθος εδώ μέσα.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Θα έπρεπε να έρθει ο κ. Αλογοσκούφης.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Επί της ταμπακέρας;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Καστανίδη, δεν βοηθάτε έτσι. Εσείς είστε κορυφαίο στέλεχος του Κοινοβουλίου. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν είναι δυνατόν να απευθύνονται χαρακτηρισμοί σε παρατάξεις ή από εδώ ή από εκεί, βάζοντας ένα «εάν» μπροστά. Δεν είναι σωστό. Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο για μια σύντομη παρέμβαση.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας): Η έλλειψη ψυχραιμίας συνήθως επιβεβαιώνει την έλλειψη επιχειρημάτων.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ: Έτσι λέτε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας): Έτσι λέω. Επιτρέψτε μου να έχω τη δική μου άποψη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Κύριε Καστανίδη, δεν σας διέκοψε κανένας.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Απασχόλησης κ Κοινωνικής Προστασίας): Εάν εσείς στο κόμμα σας δεν επιτρέπετε διαφορετική άποψη, είναι δικό σας θέμα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Κύριε συνάδελφε, τα πουλάκια που κάθονται, κάθονται στο δικό σας το κεφάλι.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ: Σε μένα απευθύνεστε;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας): Τα πουλάκια που κάθονται, κάθονται και κουτσουλάνε στο δικό σας το κεφάλι. Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Μιλήστε καλύτερα.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας): Εγώ είπα τα τρία πουλάκια κάθονται; Τουλάχιστον μιλάω πάντοτε σεβόμενος πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του, έχει την ιστορία του εδώ μέσα και τη συμπεριφορά του. Ποτέ δεν προσέβαλα κανένα συνάδελφο και ποτέ δεν είπα σε κάποιο συνάδελφο, όταν μιλάει, «τρία πουλάκια κάθονται». Έχω πιστεύω το δημοκρατικό δικαίωμα να έχω διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Καστανίδη. Είναι κακό να έχω διαφορετική άποψη;
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Θα παρακαλέσω να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Χαρακτηρισμοί του τύπου «είναι η παράταξη των συκοφαντών», τουλάχιστον από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν τη δεχόμαστε. Τουλάχιστον από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κύριε Καστανίδη, δεν τη δεχόμαστε.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Από τα άλλα κόμματα τη δέχεστε;

e-ataxia

τη συμπάθειά μας στη συνάδελφο Λώρα Ιωάννου που έλαβε εχθές τη λυπητερή από την Εφορία. Λόγω του γνωστού πηξίματος, την άνοιξε σήμερα, και –ω του θαύματος- η πρώτη δόση της οφειλής πρέπει να πληρωθεί ..χθες 30/6..

3 σχόλια:

Greg είπε...

Άλλη μια προσφορά στα πετυχημένα αρτικόλεξα!
Κράτησε μισή μέρα και κόντεψε να μου στοιχίσει ένα τρακάρισμα στην Μεσογείων, όταν το είδα στον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου να με κυνηγά με την σειρήνα.

Kέντρο
Αμέσου
Βοηθείας
Λεκανοπεδίου
Αττικής

Spiros Papadas είπε...

Εαν περιμεναμε τους βουλευτες να μας διδαξουν ηθος,τοτε θα ειχαμε βγει ολοι στο κλαρι

Spiros Papadas είπε...

nomizw i erwtisi tis xristofilopoulou itan ola ta lefta...