Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2005

Επειδή το σχέδιο Ανάν μπορεί να ..επανέλθει

Τα παρασκήνια και οι πολυποίκιλες πιέσεις για την αποδοχή του σχεδίου Ανάν αποκαλύπτονται στο νέο βιβλίο των συναδέλφων Μ. Ιγνατίου (Μέγα-Έθνος), Ν. Μελέτη (ΝΕΤ, Έθνος) και Κ. Βενιζέλου (Ημερησία, Φιλελεύθερος). Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου (12 Δεκ, 12:00) και δυο μέρες αργότερα στη Λευκωσία (14 Δεκ). Λεπτομερείς διάλογοι των πρωταγωνιστών, έγγραφα και συνεντεύξεις φωτίζουν όσα, πολλοί, ειδικά στο νησί, θα ήθελαν να αποτελούν κομμάτι της λήθης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πετρή, συνεπή είναι αυτά που λες. Αναρωτιέμαι, όμως, αν γράφοντας τα είχες υπόψη σου τις δηλώσεις του διαπρύσιου αρνητή του Σχεδίου -εκείνου ντε που έκλαιγε στην τηλεόραση, λέγοντας ότι παρέλαβε Κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα- μόλις προ δύο ημερών στην εφημερίδα που γράφουν οι συγγραφείς του βιβλίου Μ. Ιγνατίου και Κ. Βενιζέλος.
Γ.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Φυσικά και παρακολουθώ και τον "Τασσούϊν", και τον "Γιωργάκη", και τον Κώστα "jr" και τον Αναστασιάδη, και τον "γιατρό" και όλους. Σημασία έχει εάν με αυτά που λέμε και πράττουμε συνεισφέρουμε σε μια ευρωπαϊκή και όχι σε μια "τουρκομπαρόκ" λύση..
ΥΓ Απέναντί μου δεν έχω κανέναν από τους παραπάνω, πλην μόνο τις κατοχικές δυνάμεις και τους υποστηρικτές τους. Όπως για πράδειγμα, τον Μ.Α. Ταλάτ που εξέφρασε την πρόθεση να ανεγείρει τείχος κατά μήκος της πράσινης γραμμής. Τρέμω στην ιδέα ότι αυτός ο άνθρωπος θα συμπροήδρευε σε περίπτωση υπερψήφισης του σχεδίου Ανάν.