Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Το τρύπιο το καράβι και τα βαθειά νερά/Να πάρουν τη Νουδούλα μακριά απ΄ την Πάρνηθα...

Τούτη τη φορά δεν ήταν...δαιμόνιοι Τούρκοι πράκτορες που καραδοκούσαν μοχθηρά για να ανακόψουν την πορεία του Ελληνικού Έθνους προς την ευημερία.
Ούτε και οι καιροσκόποι της γης, μολονότι, και αυτή η κυβέρνηση- άλλη μια...- φρόντισε προεκλογικά να στείλει μήνυμα σε χιλιάδες νοικοκυραίους καταπατητές οτι είναι μαζί τους, αν θελήσουν να σηκώσουν το αυθαιρετάκι τους μέσα σε δασική έκταση.
Δεν ήταν καν ο (κακός μας ο) καιρός, αφού οι συνθήκες, αν εξαιρέσεις τις υψηλές θερμοκρασίες δεν ήταν...ασυνήθιστες! Κοινώς δεν υπήρχε άλλοθι...
Ήταν η απόδειξη της οριστικής χρεωκοπίας του Ελληνικού κράτους, όπως το κατάντησαν κάθε φορά που έρχονται στα πράγματα οι "μπλε και πράσινοι γόνοι".
Όλα στον πάγκο του χασάπη και στο ταμείο...
Μπροστά στα μάτια των ανήμπορων και ανίκανων να διαφυλλάξουν τα στοιχειώδη, κρατικών και πολιτικών οργάνων, η Πάρνηθα κάηκε. Όχι πως έχω μικρότερο καϋμό και τσαντίλα για την Αγιά, τον Πόρο, το Πήλιο...Αλλά ρε γαμώ το συκώτι τους, το να χάνεις έναν εθνικό δρυμό, θέλει ειδικές (αν)ικανότητες!
Το μαγαζί πρέπει να το κλείσουνε. Και να σταματήσουν να παραμυθιάζουνε τον κόσμο οτι φταίνε οι κλιματικές αλλαγές. Ο μαλάκας άλλωστε λειτουργεί κάτω απο κάθε καιρική συνθήκη.
Άμα είχανε δυό δράμια φιλότιμο, ο πρωθυπουργός και η γελοία πινακοθήκη της ανικανότητας που τον περιβάλλει, έπρεπε να έχουν ήδη φουντάρει οικειοθελώς στα βαθειά νερά για το άγος και την καταστροφή που άφησαν να συμβεί χωρίς άμυνα. Αλλά έχουν απωλ΄σει οριστικά ακόμα κι αυτήν την δυνατότητα! Να καταλάβουν δηλαδή, οτι όποιος θέλει να χαθεί, έχει δικαίωμα. Αλλά, τουλάχιστον ας αναλάβει αυτήν την βασική ευθύνη κι ας μην ψάχνει ξένες πλάτες να τη φορτώσει...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο, δυστυχώς τα νέα λένε ότι και στη Πάρνηθα και στο Πήλιο οι φωτιές ξαναφούντωσαν εφτά ημέρες μετά την αρχική πυρκαγια.Δεν θα μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο. Ας προσευχηθούμε σε όποιον Θεό πιστεύει ο καθένας να βάλει το χέρι του, γιατί έχουμε ακόμα μπροστά μας Ιούλιο και Αύγουστο και τη μεγαλύτερη απειλή να εξαντλήσει η Νουδούλα την τετραετία...Δηλαδή εκτός απο τις φωτιές έχει να αντιμετωπίσει και τις πλημμύρες οπότε ας ετοιμάζουμε για καλό και για κακό και τα βατραχοπέδιλα...

Ροδούλα Παναγή

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο

Ας μην μεμψιμοιρούμε...

Ας προσευχηθούμε σε όποιον Θεό πιστεύει ο καθένας να βάλει το χέρι του

...ούτε να καταφεύγουμε στις προσευχές. Οι λαοί πάνε μπροστά με συνεχή προσπάθεια για πρόοδο και βελτίωση των συνθηκών τους. Ας μάθουμε να ζητούμε τα αυτονόητα, και να είμαστε αυστηροί ενάντια στην προχειρότητα, στην ανευθυνότητα, και στην αμέλεια. Πρώτα του ίδιου μας του εαυτού και μετά στον κοινωνικό μας περίγυρο...

ΥΓ: Κατά μοιρολατρείας εδάφιον (όπως αποδίδεται στον Ελευθέριο Βενιζέλο):
«Να αντικρύζωμεν τα πράγματα ως έχουν. Οχι αισθηματολογικώς. Να είμεθα θετικοί. Να αφήσωμεν τους θρύλους. Να αποφεύγωμεν τα "και στην Πόλη με το καλό"! Να το πάρωμεν απόφασιν, ότι δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ "Θεός της Ελλάδος"! Ενας είναι ο Θεός δι' όλα τα έθνη. Η φρόνησις, η διορατικότης, η προορατικότης, η επαφή με την πραγματικότητα».

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ
Γιώργο Χατζηδημητρίου ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΗΚΕ Η ΠΕΝΤΕΛΗ Η ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ .
ΟΣΟ ΤΗΝ ...ΚΥΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΘΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΝΤΙ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΔΙΛΑ ΜΙΑ ΠΟΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Ν’ ΑΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ .
ΒΑΣ .ΓΡΑΤΣ.
ΘΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΙΜΕΝΙΚΟΤΙΤΑ ΣΑΣ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟΥΔΑ
Πέμπτη, Ιούλιος 05, 2007
Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή και οι πραγματικοί τυμβωρύχοι
Κάηκαν 25000 στρέμματα στην Πάρνηθα. Σίγουρα είναι μεγάλη καταστροφή. Η μεγαλύτερη όμως; Να θυμίσω τα 75000 στρέμματα στην Πεντέλη; Τα 90000 στρέμματα στην Πεντέλη; Τα 39000 (ναι.. ναι... το 1998) στρέμματα στην Πάρνηθα; Γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή; Ορυμαγδός τώρα για τις ευθύνες του υπουργού, της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού του ίδιου.

Και φυσικά υπάρχουν ευθύνες. Η κυβέρνηση πάντα έχει ευθύνη. Αλλά όχι και οι ανεύθυνοι να προσπαθήσουν να επιβάλουν το τι θα κάνει η κυβέρνηση. Ο λόγος που το κάνουν είναι ξεκάθαρος. Λίγο τους ένοιαξε το δάσος. Στάχτη να γίνει... που έγινε δηλαδή. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ότι πλησιάζουν εκλογές. Πως λοιπόν θα πάρουν πόντους πάνω στο πτώμα της Πάρνηθας; Τυμβωρύχοι είναι κ.Παπανδρέου αυτοί που ψάχνουν λάφυρα σε πτώματα όπως κάνετε ΕΣΕΙΣ. Όχι σε ζωντανούς οργανισμούς όπως είναι τα κόμματα.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Οι υπόλοιποι ας πάνε μία βόλτα στα "αναδασωμένα" του ΠΑΣΟΚ να αναπνεύσουν... μπετόν.

Από κει και πέρα, πρέπει να ΜΗΝ ξαναγίνει αυτό είτε με αυτή είτε με άλλη κυβέρνηση. Οπότε προτείνω να πάμε όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 8/7 στο Σύνταγμα, στις 7 το απόγευμα. Για να καταλάβουν όλοι οι πολιτικοί ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Δημοσίευση από Vassilis στις 8:43

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Έτυχε τούτη τη φορά να είναι η ΝΔ "στα πράγματα" και συνεπώς αυτή έχει την βασική ευθύνη για τις απώλειες.
Συμφωνώ οτι το ΠΑΣΟΚ έχει τις δικές του "επιδόσεις" στο πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, άλλωστε, φροντίζουν να κλείνουν το μάτι στους καταπατητές, αφού απο κει αντλούν μια υπολογίσιμη εκλογική πελατεία. Είναι ευκολότερο αν δεν μπορείς να φτιάξεις δασικούς χάρτες, εθνικό κτηματολόγιο και χωροταξικό σχέδιο, να παίζεις μικροπολιτικά παιχνιδάκια με τις ανάγκες του κόσμου. Που να τρέχουν τώρα με τις γόβες στα χωράφια; Δεν υπάρχει αυτό εξάλλου ούτε καν ως πολιτικό αίτημα απο μας...
Αρκετοί πολιτικοί-και όχι μόνο στα μεγαλύτερα κόμματα...- ξεχνάνε οτι ο τόπος παράγει ήθος. Τι ήθος αλήθεια παράγει σήμερα η Ελλάδα; Είναι δυνατόν ας πούμε να έχεις ένα νησί όπως η Σαντορίνη και ν΄ αφήνεις το πλοίο να βουλιάζει στα αβαθή γεμάτο τοξικά και πετρέλαιο; Τι να λέμε τώρα... Αρκεί ν΄ ανοίξεις το παράθυρο το πρωΐ στο σπίτι σου για πεις "παράξενο πως χαμηλώνουν όλα τριγύρω κάθε τόσο". Τους κάναμε άραγε, έτσι τους πολιτικούς μας, μας κάνανε αυτοί σαν την αφεντιά τους, ή μήπως τελικά είμαστε ίδιοι;

monahikoslikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
monahikoslikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Zητώ ταπεινά συγνώμη απο τους ανώνυμους και άλλους που εθίγησαν απο το σχόλιο μου.Να ξαναψηφίσουν αυτό που πιστεύουν και εξάλλου περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.Είναι θέμα αισθητικής το τί ψηφίζεις... Τη Παρασκευή πήγα στο χωριό και μαύρισε η ψυχή μου...Στη διαδρομή,εκεί που που πριν απο λίγες ημέρες,ήταν ένα δάσος απο πεύκα και κουκουναριές, οι αλεπούδες έκοβαν βόλτες μέρα μεσημέρι,οι σκαντζόχοιροι βιαστικοί διέσχιζαν τους δρόμους και οι σκίουροι πέταγαν απο δέντρο σε δέντρο, τώρα μαυρίλα.Δέντρα όρθια κατάμαυρα, ένα χαλί απο στάχτη,σαν ένα μαύρο πέπλο σε έκταση 30 χιλιομέτρων... Και στην άκρη του δρόμου μερικά μοναχικά δεντράκια, σαν αδέσποτα που εκλιπαρούν λίγο οίκτο,αυτά που γλύτωσαν απο τη λαίλαπα.Λένε ότι ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια.Μακάρι να καίγονταν σπίτια, μηδέ εξαιρουμένου και του δικού μου και να γλίτωνε το δάσος.Τώρα έχουμε ένα σπίτι σε ένα μέρος που δεν επιλέξαμε...Οι τοπικές εφημερίδες λένε ότι κακώς δόθηκε τόση δημοσιότητα για τη φωτιά στο Πήλιο διότι θα πληγεί ο τουρισμός της περιοχής.Κύριοι,δεν δεχόμεθα επισκέψεις που λένε και κάποιες αγγελίες θανάτου.. Να μήν πατήσει κανείς,πενθούμε...

Ροδούλα Παναγή