Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αλλάξαμε και βουλιάζουμε...

Όπως ένας κωφός που όσο παραδίνεται στην ησυχία του, τόσο πεισματικά ανεβάζει την ένταση μέχρι να πάψει να ακούει πια τελείως, ίδια και οι εγχώριες πολιτικές μετριότητες, υψώνουν μικροπολιτικά τους τόνους κραυγάζοντας την ανυποληψία τους, ως το σημείο να μη καταλαβαίνει πια κανένας τι λένε.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα υπουργικά συμβούλια της διαβόητης Μεταπολίτευσης, ήτανε ένα άσυλο ανιάτων!.. Πινακοθήκη ηλιθίων και ατάλαντων-που εμείς τους στείλαμε εκεί για να μη ξεχνιόμαστε...- με μόνη έγνοια το ατομικό τους όφελος.
Πως να εγγυηθούνε αυτοί οι άνθρωποι οτι θα μας βγάλουνε στεγνούς, σήμερα απο την φοβερή κρίση; Μπίζνες, αυτοί κάναν. Στο βήχα μας εμείς.
Είναι σαν να περιμένεις, ανάσταση νεκρών...
"Ζήσαμε καλά, απο το ΄74 και πέρα! Ανέβηκε το κατα κεφαλήν εισόδημα!", λένε επιτηδευμένα προφανώς, κάποιοι "πατερούληδες" στη Βουλή, λανσάροντας τώρα, μιαν κοσμιότερη εκδοχή του χυδαίου δόγματος "Μαζί τα φάγαμε".
Τους ξέρω καλά και με αηδία τους ακούω. Έχουνε παιδιά βολεμένα!
Τουλάχιστον, αυτά, δε θα πάρουν το δρόμο της ξενητειάς, όπως τα δικά μας. ΠΑΣΟΚοι κι αυτοί. Γινήκανε χωρίς αιδώ, η Νέα Δεξιά του άμοιρου τόπου. Χαλάει, βλέπεις, τους ανθρώπους που δεν έχουνε αρχές, η ιδιοτέλεια και το πορτοφόλι...

3 σχόλια:

SITALKIS είπε...

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Το πορτοφόλι που γεμίζει από τον τίμιο ιδρώτα του καθενός, δεν χαλάει κανέναν... Η ιδιοτέλειά όμως, τυς χαλάει όλους...

NIKOS είπε...

Νέα από το πράσινο βιβλίο.
Όσο παραμένουν τα πράγματα έτσι - με τη διεθνή παρέμβαση, ο Καντάφι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία και πέραν της θητείας Ομπάμα στην προεδρία.

Οι αμερικάνοι λένε, ότι είναι καλύτερα να ξέρεις με ποιόν διάβολο έχεις να κάνεις, από το να μή ν ξέρεις. Μπορεί τα δυτικά μέσα - διψώντας για παραγωγή ρεπορτάζ - εξειδανικεύουν τους αντάρτες, αλλά η Αμερικανική πολιτική, ακολουθώντας τον σοφό Ρώσσο, κρατά αποστάσεις. Μπορεί τα μέσα να αποκαλούν τους αντάρτες "αγωνιστές της ελευθερίας", αλλά εμείς που δεν χρωστάμε σε κανέναν - λέμε τώρα- καλύτερα να δούμε τι είδους διάβολοι είναι οι τύποι.

Να δούμε ότι πάμπολλες φατρίες των ανταρτών, αναζητούν τη δημιουργία του χαλιφάτου της Κυρηναικής. (Αυτή ήταν η ονομασία για αιώνες). Η χρήση του ονόματος είναι εμβληματική, δηλώνοντας επιθυμία για επιστροφή του συντηρητικού μουσουλμανισμού του 8ου αιώνα. Οποσδήποτε και κάποιοι από τους αντάρτες θα είναι και "μαχητές της ελευθερίας". Αλλά η πλειοψηφία;

Παιδιά, διαβάστε τις παρενέσεις του Mencken, γιατί δεν τα βλέπω όλα ρόδινα.



http://nikosletter.blogspot.com/2011/03/politics.html

dyosmaraki είπε...

"Λαός & Κολωνάκι"
Το κρίμα είναι που ακόμη και το Κολωνάκι βουλιάζει τελευταία...

ΥΓ. Εγώ πάντως δεν είμαι από αυτούς που τους έστειλαν εκεί.Μη μας πιάνει όλους η ευθύνη. Ολα κι όλα...