Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μη ρωτάς μεγάλε. Θα΄ πρέπε να ξέρεις....

«Μα που ήταν προηγουμένως όλοι αυτοί οι ¨αγανακτισμένοι¨;», αναρωτιέται τώρα με ιερό μένος ο –οριστικά τέως…- υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου…
Όλα αυτά τα καλόπαιδα, έχουνε πρόβλημα ασταθούς ιδιοσυγκρασίας, όταν αίφνης συνειδητοποιούν ότι το «θηρίο» που ταΐζανε με ψαροκόκαλα τόσα χρόνια, αντιδρά απρόβλεπτα σήμερα που σχόλασε το δούλεμα.
Στην προηγούμενη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης ο δήθεν φλεγματικός Κοζανίτης (σ.σ: αυτός που δεν κατάλαβε όπως ισχυρίστηκε, για ποιον λόγο δύο φορές τον επισκέφτηκε στο γραφείο του κάποιος επιχειρηματίας συντοπίτης του, από τους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου του Βατοπεδίου…), είχε παραλείψει μετά της Ολλανδέζας συζύγου του, (περισσότερο γνωστής απο την ανθρωπιστική δήλωσή της, «υποφέρουμε κι εμείς από τα μέτρα»…) να καταγράψει, ο άτεγκτος, κάποιο περιουσιακό τους στοιχείο. Ασήμαντο, μεν, όπως φάνηκε από την επεξηγηματική τους δήλωση, αλλά, για κάποια δυτική Δημοκρατία, ικανό να τον παραδώσει αμετάκλητα στη δημόσια χλεύη.
Και ιδίως για έναν ατάλαντο και αποφασισμένο για αγριότητες «πολιτικό» που ακυρώνοντας ένα υπό προϋποθέσεις, χαρισματικό προφίλ, ξεκίνησε τις εισπράξεις του, μεταφράζοντας αδίστακτα τις βλοσυρές υποδείξεις της τρόϊκας, από τις χαμηλές συντάξεις των απομάχων!..
Απορώ όμως εγώ για άλλο, ειλικρινώς: Πως διάολο στο ΠΑΣΟΚ βρήκανε στοιχεία και τσουβαλιάζουνε τον Άκη για το σκάνδαλο της Siemens, ενω κι οι ίδιοι οι πράσινοι παραδέχονται πως δε διαπιστώσανε τίποτε απολύτως εις βάρος του; Και με ποια νομική τεκμηρίωση, ύστερα, παραπέμπουνε τον Γ. Αλογοσκούφη και όχι ΚΑΙ τον Παπακωνσταντίνου για την περίπτωση του ΟΤΕ;
Θα μπορούσε κανείς να πει οτι οι ενδεχόμενες ευθύνες του έχουν παραγραφεί. Μικρό το κακό. Είχανε πάντως, την δυνατότητα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως συμφώνησαν παρασκηνιακά για τους υπόλοιπους- κατά πως κυκλοφορεί επίμονα στο Περιστύλιο- να ...παροτρύνουν τη Δικαιοσύνη να τον περιλάβει και αυτόν στους υπόπτους για νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομες δραστηριότητες. Ξέπλυμμα βρώμικου χρήματος κοινώς!..
Δεν έχω, όπως και οι παραπέμποντες, άλλωστε, στοιχεία γι΄ αυτό που γράφω- με καθοδηγεί όμως, η προφανής τους σκοπιμότητα που τρέμει αφενός τον "δηλωσία" Τσουκάτο και βολεύεται εξίσου ανέντιμα αφετέρου, με την αιώναι σιγή του μακαρίτη Βαρθολομαίου...
Αν θυμάμαι ωστόσο, καλά, ο εντιμότατος κύριος Παπακωνσταντίνου υπήρξε μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ, σε καιρούς που λήφθηκαν ζωτικές αποφάσεις.
Όθεν, θα του άξιζε θαρρώ, μια πιο δημοφιλής αντιμετώπιση, καρντάσια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: