Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο θυμός, διαβάζεται κι αλλοιώς!

Οι εκπρόσωποι Τύπου είναι υπηρεσιακοί απατεώνες με θεσμική μπαγκέτα στο χέρι. Ενορχηστρώνουν το καθημερινό ψεύδος.
Η εξαπάτηση όμως θέλει τέχνη. Άλλο να λες σε μια κυρία στη μπάρα πόσο σκοτεινό είναι το βλέμμα της κι άλλο ν΄ ακούς λόγου χάρη, τον κουστουμάτο εκπρόσωπο της Αστυνομίας αυτόν τον Θ. Κοκκαλάκη, με τ΄ όνομα, να υποστηρίζει με τσογλανίστικη αναίδεια, ότι την περασμένη Τετάρτη στο μετρό της Αθήνας, «τα ΜΑΤ δεν έκαναν χρήση χημικών», διότι σε άλλη περίπτωση, όπως συμπέρανε ο γίγας, αυτοί που βγαίνανε από τον υπόγειο «θα είχαν τα ανάλογα συμπτώματα»!..
Ναι, η αφόρητη δύσπνοια και το… άδολο δάκρυ, ήταν από τη συγκίνηση που συμμετείχαμε στον εξωτισμό του Αθηναϊκού κέντρου, περπατώντας απάνω σε μια λεπτή στρώση από χημικές σκόνες…
Ο κ. Κοκκαλάκης, πάνω στο «τροχαίο» του με το ψέμα, υποστήριξε ότι οι ΜΑΤατζήδες βρεθήκανε εκεί κάτω-όπου αποβιβάζονταν αμέριμνοι ανθρώποι- γιατί κάποιοι καταστρέφανε ακυρωτικά μηχανήματα. Άτυχος και σ΄ αυτό. Τα μηχανήματα ήτανε σφραγισμένα από τους ίδιους τους υπαλλήλους που απεργούσαν και δείχνανε καλύτερα από ποτέ!
Κι η μόνη ίσως φορά που φάνηκε ειλικρινής, ήταν όταν δήλωσε- βγάζοντας επιτέλους την πυγολαμπίδα που κρύβει μέσα της η εξουσία-ότι το μετρό «δεν έχει άσυλο».
Ά γειά σου, ρε εκπρόσωπα!.. Το αυτό και δι΄ υμάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: