Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Άμα δε μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, διαπίστωσέ το!

Εγκρίθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή, η πρόσληψη του αντιπροέδρου και κάμποσων νεόδρεπτων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μιας ακόμα από αυτές τις δήθεν ανεξάρτητες αρχές, που έχουν βαθειά πολιτική εξάρτηση και γεννήθηκαν για να καλλιεργούν την αυταπάτη, ότι μπορούν να γιατρεύουνε πληγές, εκεί όπου απουσιάζει από τις υποχρεώσεις του το κράτος.
Νέοι και νέες, όλοι τους, με καλά βιογραφικά-Βαρβάκεια και βάλε… Με απόψεις για την ανηφόρα των τιμών στην αγορά. Πλην όμως, για το φαινόμενο της αυτοοργάνωσης με τις «πατάτες Κατερίνης», όλοι τσιμουδιά. «Μακάρι να επαναληφθούν αυτά, να γίνει κάτι, ώστε εμείς να μην χρειαζόμαστε», τόλμησε να πει μια κυρία από αυτούς. Λες κι έχουμε αντιληφθεί ποτέ την ευεργετική τους παρουσία.
Τι σημαίνει το αυτοκόλλητο «φθηνότερο 40 λεπτά;» στα ράφια και γιατί, μια συστοιχία βασικών προϊόντων των πολυεθνικών, πουλιούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄όσο στις χώρες προελευσης; Αυτά και άλλα ερωτήματα… πολυτελείας, όπως φαίνεται, η Αριστερά, τα έχει εγκαταλείψει στον Καρατζαφέρη. Κι ούτε κι αυτοί μπήκανε στον κόπο να τ΄ απαντήσουν.(ΚΚΕ με Κανέλη, ΛΑ.Ο.Σ με αρχιπράκτορα Κοραντή- αγλάϊσμα της κοινοβουλευτικης Δημοκρατίας-και ΣΥΡΙΖΑ απων. Ποιος να ρωτά και τι να πει;)
Μέχρι κι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σ. Ξυνίδης με τ΄ όνομα, εξανέστη κάποια στιγμή, όταν ακούγοντας έναν από τους καινούργιους να δικαιολογείται «δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κινητή τηλεφωνία», τον αρώτησε επιτιμητικά «δεν υπάρχει κανείς να δει ότι το εισιτήριο Αθήνα- Θεσσαλονίκη, κοστίζει διπλάσια απ όσο να πας στο Λονδίνο;».
Αν υπήρχε δημοσιογραφικό σωματείο θα έπρεπε να τον καταγγείλει. Με αυτούς τους υπουργούς που διαπιστώνουν τα χάλια της διοίκησης (που οι ίδιοι οικοδομήσανε, αν πεις) χάνουμε το ψωμάκι μας εμείς οι δημοσιοδίφες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: