Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσοχατζόπουλος...

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, η Βουλή διαλύθηκε μέσα σε ένα νομοθετικό κρεσέντο, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν ανέκαθεν: μια βολική πουτάνα για κάθε λογής βαλάντια.
Κρίμα που ορισμένα κόμματα, όπως το ΚΚΕ, το ψελλίζουν αυτό μόνο στις δηλώσεις τους, ότι δηλαδή το Αστικό Κοινοβούλιο, είναι χώρος διευθετήσεων για ομάδες επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ την ίδια στιγμή, κάνουν ο,τι περνά από το χέρι τους για να διατηρηθεί αυτή η σάπια συστημική ισορροπία.
Πολλά από τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα από τους εξουθενωμένους ηθικά και πολιτικά βουλευτές της δικομματικής συγκατοίκησης είναι φωτογραφικά άλμπουμ. Αλλά, ας είναι καλά η ακοίμητη ελληνική δικαιοσύνη, η οποία χρονιάρες μέρες, σαν καλή θεραπαινίδα, φρόντισε να μας ξαναθυμίσει ότι ο Άκης και η Ντόρα, είναι οι μοναδικοί πυλώνες της Μεταπολιτευτικής διαφθοράς και της σήψης του συστήματος που προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την ευγενή χορηγία των εργολάβων και των ΜΜΕ, όπως και όλων όσοι διαγούμισαν τους κόπους μας και οδήγησαν τη χώρα σε πολιτική και οικονομική ομηρεία. Ο φαρμακοτρίφτης Θόδωρος Τσουκάτος που πήρε το εκατομμύριο της Siemens (ένα μόνο άραγε; όπως αναρωτιούνται οι καλοί σύντροφοί του;) φαίνεται πως σιγοντάρει την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Κι ο ίδιος ο Βενιζέλος, που έκανε το νόμο-σουρωτήρι για τα ΜΜΕ (σ.σ: άλλη μια… επιτυχία του «κορυφαίου Συνταγματολόγου»!) δεν ακούστηκε να λέει κάτι, τώρα που σε ένα από τα τελευταία νομοσχέδια, δόθηκε παράταση αυτού του άθλιου καθεστώτος για την κατ΄ ευφημισμόν αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών! Δεν νοιώθω κανένα οίκτο για τον Άκη και τη Ντόρα κι αν βρεθούν ένοχοι, ας αντιμετωπίσουν έκαστος τα «ατυχήματά» του… Οι δύο αρχηγοί όμως των κομμάτων που κυρίως βαρύνονται για τη σημερινή παρακμή, των κομμάτων που διέφθειραν τον τόπο για να μακροημερεύουν πολιτικά, μας χρωστάνε απαντήσεις: ας μας ειπεί λόγου χάρη, ο Βενιζέλος γιατί συνέχισε τη σύμβαση του Άκη για τα υποβρύχια. Κι ας εξηγήσει ο Σαμαράς που βρίσκει γύρω στα 600.000 ευρώ το χρόνο που πληρώνει η ΝΔ, όπως καταγγέλθηκε δημόσια, ενοίκιο στη Συγγρού. Καλλιγραφίες απ΄ της μυλωνούς τον κώλο θα πεις, όταν τα δύο εξαχρειωμένα κόμματα-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- άφησαν να δραπετεύσουν από τη χώρα όλοι οι βασικοί μάρτυρες της Siemens με πρώτον τον φυγόδικο Χριστοφοράκο, που κατά δήλωσή τους, παρέα με τον Κόκκαλη, λάδωναν στην Ελλάδα, κόμματα και πολιτικούς για να παίρνουν δουλειές και να ζούμε τώρα, ζώντες και «τεθνεώτες» σ΄ αυτήν την κολασμένη εποχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: