Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιογράφοι τελάληδες των διαφημιστών

Πόσο αηδιάζω, όταν ακούω δημοσιογράφους σε καθαρά δημοσιογραφικές εκπομπές να διακόπτουν για να διαβάσουν οι ίδιοι ανούσια κείμενα που επιβάλλουν οι διαφημιστές για τα καταναλωτικά και άλλα προϊόντα... Ήταν και αυτό ένα επίτευγμα του λόμπι των διαφημιστών, στον αγώνα τους να κλείσουν το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων, που τους κατάντησαν τελάληδες άχρηστων κατά κανόνα προϊόντων...
Παντελής Στεφ. Αθανασιαδης

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Τα δίωρα ή μονόωρα ραδιοφωνικά σόου που στήνουν καθ΄εκάστην πολλοί αστέρες, αγαπητέ μου Παντελή, ξετυλίγονται σαν γαϊτανάκι πλέον, γύρω από τον "Χορηγό". Άλλα ήθη.
Αν εξαιρέσεις τα ενδιάμεσα δελτία, την ανάγνωση των εφημερίδων, ήτοι του δημοσιογραφικού μόχθου των άλλων, κάτι σχόλια της πυρκαγιάς, όπου η είδηση είναι η ίδια η άποψη του δημοσιογράφου, όπως και κάτι συνεντεύξεις που μυρίζουν φορμόλη και συναλλαγή, το ψαχνό το ψάχνεις με το κυάλι. Όλα υπηρετούν τους χορηγούς και τον "αστέρα", ανάλογα με το ταλέντο και τις δυνατότητες καθεμιάς ή καθενός από δαύτους. Αν σε παρηγορεί, νοιώθω την ίδια αηδία, γιατί το πρώτο πράγμα που κάνω κι εγώ όταν ξυπνάω το πρωΐ, είναι να βάζω ραδιόφωνο. Απλά τώρα,μιας και ακόμα συνεχίζω- όπως συνεχίζουμε όλοι- να εργάζομαι, βάζω κάνα μουσικό σταθμό και γράφω τα πρωινά μου κομμάτια,χωρίς νεύρα. Η τεχνική και η περιφρόνηση, κερδάνε και την πιο βαρειά ιδιοτέλεια. Μονάχα ο ΠΑΟΚ, μας τα κάνει ρόϊδο ρε Άρχοντα Θράκα!..