Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Πανελλήνιες 2018

Τον βλέπω που ποζάρει με γύφτικο καμάρι στο "ΒΗΜΑ", αυτός ο Γιώργος Δάσιος ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού (Πανελλήνιων) Εξετάσεων κι αν τον πετύχαινα πουθενά θα του΄ λεγα καμπόσα.
Στα φετεινά μαθηματικά, ο γιος μου, έλυσε αέρα το, όντως δύσκολο τέταρτο θέμα όπου έσπασαν τα μούτρα τους ακόμα και τα παιδιά της Πρακτικής και σκάλωσε αίφνης στο θέμα της Γεωμετρίας.

Παραδέχομαι ότι το είχαν διδαχθεί στις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Όμως, ο μαθηματικός στο σχολείο του και συμμετρικά και στο φροντιστήριο, ουδέποτε τους έκανε μια επανάληψη, ώστε να τους θυμίσει στοιχειώδεις γεωμετρικούς όρους για μας τους παληούς,  όπως το εμβαδόν του κύκλου.

Αυτός ο τύπος που όπως λένε στην αγορά μπήκε άκοπα στο Πανεπιστήμιο ως Βορειοηπειρώτης, δεν έχει καμία επαφή με την καθημερινή σχολική πραγματικότητα. Κι όμως δηλώνει αυτάρεσκα ότι όλα πήγαν καλώς διότι ζητούμενο ήταν "να έχει εμπεδώσει ο υποψήφιος τις γνώσεις που πήρε από τα προηγούμενα σχολικά του χρόνια". Ποια χρόνια ρε καϋμένε που όλα φεύγουν αδίδαχτα; Σε ποιο σύμπαν ζεις βρε Μαλάκα;

Αν γινόταν θα τον σύστηνα στον γιο μου που γυρνώντας από την εξέταση των Μαθηματικών έχοντας λύσει τα τρία θέματα, μου είπε εξοργισμένος, "εάν ήξερα που μένουν αυτοί οι άνθρωποι θα τους γαμούσα το σπίτι!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: