Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι παραγωγοί της βίας (και της αυτοδικίας...)
Γνωρίζω κάμποσα από αυτά τα νέα παιδιά που στάθηκαν άφοβα χθες στην ΑΣΟΕΕ μπροστά στα σιδερόφρακτα ΜΑΤ για να αμφισβητήσουν έμπρακτα, αλλά ειρηνικά, το πρυτανικό λοκ- άουτ. Πολλά από αυτά χτυπήθηκαν άσχημα κατά την είσοδό τους στη Σχολή.
Και βέβαια, αυτοί ΔΕΝ είναι οι "μπαχαλάκηδες", όπως χαϊδευτικά βάφτισε ο ΣΥΡΙΖΑ το κουκουλωμένο αληταριό και τους Ασφαλίτες με πολιτικά που σπάνε κάθε φορά το κέντρο της πόλης βάσει σχεδίου.
Είναι παιδιά του ΝΑΡ και Ανταρσαίοι που παίζουν καθαρά, με πολιτικά μέσα.
Πρυτανικές Αρχές, κυβέρνηση, διατεταγμένη δημοσιογραφία και φυσικά η Αστυνομία τους συνέδεσαν ευθέως με όσα βρέθηκαν την προηγούμενη μέρα στη Σχολή και δεν ανήκαν σε αυτούς. Έτσι βόλευε.
Απλοϊκό σε σύλληψη αυτό το στημένο παιχνίδι, αλλά, διαχρονικά αποδοτικό. Το κράτος έχει ανάγκη τους μικρούς ή μεγάλους τρομοκράτες του- και τους δημιουργεί άμα λάχει- για να μπορούν οι "νοικοκυραίοι" και "νομοταγείς" πολίτες να σταυροκοπιούνται με δέος.

Υ.Γ: Παρά τα κίνητρα για αξιοποίηση των 120 δόσεων προς όσους χρωστάνε σε Εφορίες και Ταμεία, 128 δισ. ευρώ που προέρχονται βασικά από λίγους μεγαλοοφειλέτες, έμειναν εκτός ρύθμισης.
Στο υπό διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο, εκτός από την ποινική ασυλία που αξίωσαν οι Τραπεζίτες και τους δόθηκε πρόθυμα, περιορίζονται και οι ευθύνες των στελεχών που βούλιαξαν τις επιχειρήσεις τους φορτώνοντας τα χρέη στο Δημόσιο, δηλαδή σε μας και φυγάδευσαν κέρδη και δάνεια σε υπεράκτιους λιμένες.
Το ίδιο το φορολογικό, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων εισοδημάτων. Αλλά, χάρη σε μια επικοινωνιακή ομοβροντία, ο Κυριάκος εμφανίζεται να ξεφορτώνει βάρη από τα μόνιμα υποζύγια. Έχει χαθεί κάθε μέτρο. Κι ύστερα κάποιοι εξακολουθούν να απορούν γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει εφημερίδες...    


Δεν υπάρχουν σχόλια: