Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Λεπτομέρειες

Μιλώντας για τους ¨αρμούς της εξουσίας¨ και επειδή πολύς λόγος έγινε, ο Τσίπρας είπε τα αυτονόητα. Ένα επαναστατικό κόμμα, όταν έρχεται στα πράγματα, οφείλει να αποδιαρθρώσει τον αστικό ιστό. Αποδείχθηκε αυτό ιστορικά στην αποτυχία της Παρισινής Κομμούνας που άφησε το αστικό κράτος ανέπαφο και την πάτησε. Αλλά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑς επαναστατικό κόμμα; Ας απαντήσουν οι ενδιαφερόμενοι...
Δικαιολογία ατομική της αποτυχίας του έψαχνε συν τοις άλλοις ο αρχηγός.
Κι αφετέρου, ένα κίνητρο για όσους πολιτικούς νομάδες συνωστίζονται σήμερα στην αυλή του, ζητώντας ένα μέρισμα την επόμενη μέρα. Ιδιοτελείς είναι οι αφετηρίες. Το λέω για όσους αγνοούν τον κυνισμό των πραγμάτων.
Το είπε άλλωστε χθες ο ίδιος- όπως και το περασμένο Σαββατοκύριακο ( με δικά μου λόγια), όταν απευθυνόμενος προσωπικά στον "σκληρό" των "53+" Πάνο Λάμπρου, είπε χοντρικά: Σας μαζέψαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάναμε ένα βήμα πίσω για σας τους ουτιδανούς και τώρα, άμα θέλετε, ή καθήστε εδώ και αποδεχθείτε το νέο ΠΑΣΟΚ ή φύγετε.Τις διασπάσεις- Κουβέλη/ Λαφαζάνη, π.χ- τους είπε, τις έχω φάει με το κουτάλι. Εμείς πάντως πάμε για 2η φορά αριστερά.
Τι λέω εγώ με το φτωχό μυαλό μου;
Η προοπτική της εξουσίας είναι σαν τη λαμαρίνα του Καβαδία "που όλα τα σβύνει".
Γυρνάμε στο μεταξύ, αενάως και αδιάφοροι εμείς που εργαζόμαστε σκληρά στις μυλόπετρες της επιβίωσης σαν τα αλογάκια στο Λούνα- Παρκ.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: