Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2005

Ο Γιάννης Δημαράς θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων.

Δεν είναι κακή ιδέα για το ΠΑΣΟΚ να «κατεβάσει» τον Γιάννη Δημαρά για δήμαρχο Αθηναίων (βλέπε σχετικό άρθρο στο in). Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο συμπαθής πολιτικός κατήλθε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της 11ης Οκτωβρίου 2002 ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα η πόλη μας», διεκδικώντας ψήφους από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων που απευθυνόταν και ο Χρήστος Παπουτσής με την «Όμορφη Πόλη».
Στον πρώτο γύρο, η παράταξη του κ. Δημαρά έλαβε –με την υποστήριξη του ΔΗΚΚΙ- το 11,1% των ψήφων των δημοτών της Αθήνας και η παράταξη του κ. Παπουτσή –με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ- το 26%! Ακολούθως, ο κ. Δημαράς αποχώρησε από το ΔΗΚΚΙ, προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και εξελέγη
βουλευτής του, στη Β’ Αθηνών. (Ο κ. Παπουτσής επανεξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών).
Αλλά και με την ιδιότητα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημαράς παρέμεινε επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα η πόλη μας». Έτσι, στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο εμφανίζονται δύο παρατάξεις (που είχαν εκλεγεί με την υποστήριξη δύο διαφορετικών κομμάτων) επικεφαλής των οποίων είναι δύο βουλευτές του ιδίου κόμματος! Μια υποψηφιότητα Δημαρά θα διευκολυνθεί από τη (φημολογούμενη) επιστροφή του Δημήτρη Τσοβόλα στο ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα όμως, δεν «διευκόλυνε» την άσκηση μιας αποτελεσματικής αντιπολίτευσης στο έργο της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη καθόσον, καλές οι γιορτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η καθαριότητα, ο φωτισμός και το πράσινο στις γειτονιές της πρωτεύουσας έχουν μείνει πίσω..

Δεν υπάρχουν σχόλια: