Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Οι μαλλιάδες του '81

"..δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι όταν ο κ. Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι Υπουργοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβαν την εξουσία μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981, δεν έκαναν οι ίδιοι κουμάντο στα Υπουργεία αλλά ήταν κάτι δασύτριχοι, κάτι μαλλιάδες με κάτι αμπέχονα, οι οποίοι υπαγόρευαν μέσα στα Υπουργεία και μέσα στα νομικά πρόσωπα, τις πολιτικές, υπαγόρευαν τις διοικητικές πρακτικές και γίνονταν αμείλικτοι διώκτες των συναδέλφων τους;".

"Εσείς όμως έχετε δικαίωμα να πηγαίνετε στην εποχή του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μάρκου Μπότσαρη, του Μαυροκορδάτου, του Βούλγαρη κ.λπ. Όπου σας συμφέρει λοιπόν είστε οι πολιτικοί κληρονόμοι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Αλλά όμως και εκεί επ’ ωφελεία απογραφής. Ξεχνάτε π.χ. ότι το 1917-1920 υπήρχε δικτατορία με πολιτικό, με κοινοβουλευτικό μανδύα και από το Βήμα της Βουλής –από την παλιά Βουλή- αγόρευαν οι Βουλευτές και δεν κατεγράφοντο αυτά που αγόρευαν αλλά εγίνετο λογοκρισία και στα Πρακτικά καταγράφονταν αυτό που ήθελε η Κυβέρνηση. Επίσης τα Μακρονήσια τότε εφευρέθηκαν κύριε Σαλαγιάννη. Και επειδή γέμισαν εδώ τα νησιά του Αιγαίου, πήγαν οι εξόριστοι και στη Σαρδηνία και στην Κορσική.
Ξεχνάτε επίσης, ότι το 1948, επί φιλελευθέρας κυβερνήσεως, κεντρώας κυβερνήσεως του Θεμιστοκλή Σοφούλη έγινε ο Ν. 509 και όλη η έκτακτη νομοθεσία η οποία βεβαίως άνοιξε το δρόμο για τις εξορίες και για τα έκτακτα στρατοδικεία. Και πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πιουριφόϋ έφυγε από εδώ αφού ήταν πρέσβης των ΗΠΑ από το 1948, στο Μάρτιο του 1952, τέσσερις μήνες μετά που ανέλαβε ο Συναγερμός, ο Αλέξανδρος Παπάγος.
Και επίσης πρέπει να θυμηθούμε ότι και τα έκτακτα στρατοδικεία έπαυσαν να λειτουργούν όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός ο Αλέξανδρος Παπάγος και ο Ελληνικός Συναγερμός.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ζήτω η Δεξιά!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ (Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης): Αφήστε λοιπόν να μιλάτε περί δεξιάς. Η δεξιά κύριοι συνάδελφοι, διακρίνεται από πολιτική μετριοπάθεια και όχι από πνεύμα κομματισμού. Αυτό το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά εσείς. Γιατί τον κομματισμό και την κομματική εμπάθεια την έχετε κάνει βίωμα σας. Ας μην αναφερόμαστε λοιπόν στο παρελθόν. Ας αναφερθούμε στο συζητούμενο νομοσχέδιο".

Αποσπάσματα από την ομιλία του υφυπουργού Εσωτερικών Απ. Ανδρεουλάκου κατά τη συζήτηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα στην ολομέλεια της Βουλής (24/1/2007).

2 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Στον λάκο! Στον λάκο!
Με τον Ανδρεουλάκο!
(σ.σ: Το σύνθημα που δονεί τους οπαδούς του νέου Μελιγαλά!..)

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Εναλλακτικώς θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε στην αγνή και ολόμαλη Δεξιά που εκπροσωπεί ο κύριος Ανδρεουλάκος μια παραλλαγή του γνωστού λαΪκού άσ(θ)ματος "γιατί δεν με θες κυρά μου, επειδή είμαι μαλλιάς..."!