Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Τρέχουμε τώρα!..

Αν εξαιρέσεις όσους πολιτικάντηδες επιμένουν να κορδακίζονται προκλητικά μπροστά στο γυαλί, με την βεβαιότητα οτι το πόπολο θα λησμονήσει τις πομπές τους και θα τους ξαναστείλει νικητές και τροπαιούχους στο Κοινοβούλιο, οι περισσότεροι, εμφανίζονται αλλαγμένοι. Προσηνείς, καταδεχτικοί και καλόβολοι, αφήνουν την οίηση εκτός στούντιο και προσπαθούν σεμνά και μειλίχια να πουλήσουν την πραμάτια τους...
Τώρα βλέπετε, δεν τους λένε Σταύρους και κυρ- Σταύρους και αφέντες τσουτσουλομύτηδες, μόνο Σταύρους τους λένε...Μόνο Σταύρους...

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ολοι για την μασα...Την μεγαλη μασα...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ε, όχι και όλοι...Και κυρίως, όχι όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,
σήμερα το πρωί, φσσστ, γλίστρησε κάτω από την εξώπορτα το μυριοστό φυλλάδιο ..υποψηφίου βουλευτού.
Ο φέρελπις νέος στη φωτογραφία, παντελώς άγνωστος, γνωστό όμως το οικογενειακό όνομα, που τράβηξε την προσοχή μου. Ήταν, πράγματι, ο γιος παλαιού βουλευτή, που δεν εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές.
Γιατί όμως ο "νέος" ζητά την ψήφο μου, αναρωτήθηκα. Διότι, κρατηθείτε, υπήρξε πρόεδρος της νεολαίας του κόμματός του, στην πόλη του εξωτερικού όπου σπούδαζε.. Θύμωσα. Όπως θυμώνω με κάθε "αχθοφόρο" ονόματος -όπως είχε αποκαλέσει κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο είχε έρθει σε ρήξη.
Δυστυχώς, είναι αρκετά τα παραδείγματα νέων υποψηφίων, που το μόνο που γνωρίζουμε γι' αυτούς είναι το επίθετο του πατέρα τους. Ελάχιστοι είναι εκείνοι, που έτρεξαν στα χωριά και στις πόλεις του τόπου τους, πάλεψαν, στάθηκαν δίπλα στον κόσμο, και το κυριότερο έχουν κάτι να πουν.
Δεν αμφιβάλω ότι πολλοί συμπολίτες μας θα ψηφίσουν το "όνομα", το ιλουστρασιόν φυλλάδιο, την υπόσχεση για ρουσφέτι, την προεκλογική πρόσκληση για ποτό στο κυριλέ μπαρ "to know as better", τον "διακριτικά" υποστηριζόμενο από την εφημερίδα/κανάλι/επιχείρηση.
Είναι όμως έτσι όλοι οι υποψήφιοι; Είναι έτσι όλα τα κόμματα; Υπάρχει κριτήριο επιλογής; Στο χωριό μου, οι παλιοί έλεγαν: "αυτός μας κοίταξε". Πρόσεξε, όχι ΜΕ κοίταξε, αλλά ΜΑΣ κοίταξε. Κοιτάξτε λοιπόν κι εσείς, ποιος ενδιαφέρθηκε για σας; Για τη γειτονιά, την πόλη και το χωριό σας; Για τη δουλειά, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον; Κι εσείς; Αν το μόνο που σας έμεινε είναι μια ψήφος, μη την απαλλοτριώσετε για "καθρεπτάκια". Ζείτε τέσσερα χρόνια κάθε τεραετία, όχι μόνο τριάντα προεκλογικές μέρες..

Ανώνυμος είπε...

Σεμνά και μειλίχια; Όχι δα... Οι διακοπές των συνομιλητών, ιδίως όταν μιλούν οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, δίνουν και παίρνουν... Μετά μιλούν και οι δύο μαζί, υψώνοντας τη φωνή, και μετά έχουν το θράσος να λένε "μην με διακόπτετε, εγώ δεν σας διέκοψα"... Νομίζει κανείς πως τους έχουν πει πως όσο πιό πολύ φωνάξουν και την "μπουν" στον αντίπαλο και τον διακόψουν τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι πόντοι τους... Ξέρετε ποιά είναι η δυστυχία; Πως ίσως τελικά η πλειοψηφία όντως ψηφίζει με αντίστοιχα κριτήρια... Κατάντια...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΤΑ

Οι Καιροί Mας
http://www.youtube.com/watch?v=rvnInvaShiQ

Σήμερα!: το αύριο δεν υπαρχει
http://www.youtube.com/watch?v=kJnjIWosIBI