Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Γιώργος Παπανδρέου ή Βαγγέλης Βενιζέλος;

Εκφράστε ελεύθερα και κόσμια τις απόψεις σας για το ζήτημα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να διακρίνονται από σεβασμό σε πρόσωπα και ιδέες. Υβριστικά σχόλια διαγράφονται.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο που τον Βενιζέλο τον στηρίζουν ο Γ. Κουρής και ο Λαμπράκης, μου κάνει τον Γιώργο συμπαθέστερο. Άλλωστε, εκτός από τη στήριξη της Αυριανής και των ΝΕΑ/ΒΗΜΑ, υπέρ Βενιζέλου τάχθηκαν και οι βουλευτές-πρώην εργαζόμενοι του συγκροτήματος- Π. Ευθυμίου, Σ. Ράπτη και η νεοεκλεγείσα Σ. Γιαννακά.
Και ο Σημίτης; Αυτός που έδωσε το δαχτυλίδι στον Παπανδρέου προεκλογικά, για να μην υποστεί ο ίδιος την ήττα; Αφού φόρτωσε στον Γιώργο τα «βαρίδια» του Χρηματιστηρίου (ναι, αυτούς που στηρίζουν τώρα Βενιζέλο όπως οι Νεονάκης, Παπαντωνίου κλπ), τους ΠΑΣΟΚοδιώχτες Μπίστη και σία, τώρα το παίζει ρυθμιστής..
Λένε –κι έχουν δίκιο- ότι ο Παπανδρέου δεν τα άλλαξε όλα για να μην «διαλύσει κόμμα» όπως ο ίδιος παραδέχθηκε. Ότι αποξένωσε τους Ανδρεϊκούς, ότι έφερε Μάνο και Ανδριανόπουλο. Ότι υποστήριξε την αναθεώρηση του «16» και ότι υπερασπίστηκε το σχέδιο Ανάν. Όμως, ακόμα κι αν υποχώρησε στα αιτήματα των «ντερμπεντέρηδων», δεν έγινε ποτέ υπάλληλός τους. Και τώρα, οι «νταβατζήδες» θέλουν άλλο, δικό τους αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Δεν θα τους περάσει.

Γιώργος είπε...

Έπρεπε μόλις πήρε την προεδρία να έκοβε κεφάλια από αυτούς που έκλέψαν και εξεφτέλησαν το κόμα. Τώρα η μόνη λύση είναι να πάρει εκείνους που πιστεύουν σε αυτόν, όπως έκαμε και ο πατέρας του και να φτιάξει δικό του κόμα που να αγγίζει και να αισθάνεται τον παλμό και τα προβλήματα του απλού λαού που ταλαιπορείται και από τις ψευτιές των δύο μεγάλων κομάτων, και να μπορέσει να δώσει λύσεις. Πού ξέρεις μπορεί και αυτός να πάρει την εκλογική δύναμή του λαού με το μέρος του.

Ανώνυμος είπε...

Tis politikes na tis xaraksei h proodeutikh kinonia
kai oxi oi PREPENTERIDES me ta ekdotika sigrotimata

to vasiko mionektima tou giorgou einai oti ton lene papandreou

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα σοκαριστικα οταν ειδα τον Βενιζελο να συμπεριφερεται τοσο βαναυσα και προσβλητικα στον ηγετη του.Δεν ειναι εντιμο αυτο τη νυχτα των εκλογων αυτο που διεπραξε.Δειχνει ανθρωπο ασυγκρατητο,ανεντιμο,απρεπη,υπουλο,ακριτα φιλοδοξο.Παντα προτιμουσα "μπαλκονατο" ηγετη στο Πασοκ και ο Γιωργος δεν ειχε αυτο το χαρισμα.Ομως η τακτικη των διαφορων τυπων μεσα στο Πασοκ μου τον εκαναν να τον συμπαθησω και για ακομα μια φορα να συχαθω τα λαμογια που εχουν φωλιασει στο Πασοκ.Ενας Πασοκτζης απο το ΄81 που του προδωσαν τα ονειρα...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΑ 'ΒΑΡΙΔΙΑ' ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ,ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ : 'Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ'.Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΑΣΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ 'ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ'.
ΩΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 'ΕΚΛΟΓΗ ' ΠΑΡΩΔΙΑ (ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ) ,ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΩΣ ΕΠΙΔΟΞΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ,ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ,ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ , ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ: ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Επιφυλάσσομαι για ένα εκτενέστερο σχόλιο, επειδή τρέχω για το ρεπορτάζ. Δύο απλές απορίες μόνο προς το παρόν: απο που κι ως που εγγυητής ο Σημίτης κι ο εκσυγχρονιστικός εσμός που έφερε το ΠΑΣΟΚ σ΄αυτό το αξιοθρήνητο ιδεολογικό και πολιτικό χάλι;
Και τι άλλο πρέπει να γίνει μέχρι να καταλάβουμε οτι η δοτή λύση που προωθείται στο ΠΑΣΟΚ μας αφορά όλους; Δεν συζητάω βέβαια πόσο εγκληματικά πολιτεύθηκε ο Γιώργος.
Ελπίζω ωστόσο, οτι η πολιτική κρατά ακόμα κάποιες ανθεκτικές εφεδρίες απέναντι στην χυδαία επίθεση των δυνάμεων της αγοράς που υποδεικνύουν αναλώσιμες προσωπικότητες για να ελέγχουν απολύτως τις εξελίξεις...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι απο εκείνους που θα υποστηρίξουν οτι ο Γιώργος εκανε όλα όσα οραματίστηκε.
Δεν εκανε και την καλύτερη αντιπολίτευση. Αδυνατη ,αδύναμη και ανευρη ήταν, αυτή ειναι η αλήθεια.Ημουν ενας απο αυτούς θα μου άρεσε κατι πιο δυναμικό σε αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ οπως ο Βενιζέλος, λόγω γνώσεων, πολιτικού λόγου και άλλων χαρισμάτων . Ομως δεν μπορώ ομως να χονέψω οτι μέσα απο τις σπασμωδικές του κινήσεις ,δηλώσεις και τη συσπείρωση γύρω του, στελεχών, που προηγούμενα είχαν κατηγορηθεί για συγκεκριμένους λόγους και αποπέμφθηκαν απο τον Γιώργο ή δεν επανεξελέγησαν προσπαθεί να παρει το κόμμα στα χέρια του. Μ΄αυτά και τ΄αλλα μαλλον δεν κατάλαβαν τι έγινε στις εκλογές .Ο κόσμος έφυγε αριστερά γιατί αραγε ; Εμείς θα ξαναγυρίσουμε στις μέρες του εκσυχρονισμού με τις δεξιές πολιτικές και τα συνεπακόλουθα τους. Καλή η Ευρώπη , καλος ο εκσυγχρονισμός , καλα τα μεγάλα έργα αλλά δεν τρώγονται .Δεν ειναι αυτοσκοπός η κυβέρνηση .Στόχος πρέπει να ειναι το κόμμα όνομα και πράγμα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και όχι Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Με Γιώργο Ξανά.

Giannis Dramountanis είπε...

http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/vs.html

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Mωρέ τους τα έριξε ο Tζουμάκας στα κανάλια! Tον ακούω και δε το πιστεύω. Δεν τον βλέπω να τον αντέχει το σύστημα.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Γιατί πρέπει να διαλέξουμε έναν εκ των δύο;

Γιατί όχι π.χ. Χρυσοχοΐδη; Γιατί όχι Μπεγλίτη που είναι εντελώς νέος και άφθαρτος;

Ανώνυμος είπε...

Ligo me noiazei gia na eimai eilikrinis. O Venizelos 8a kini8ei pio aristera alla to endiaferon mou einai ta e8nika 8emata, ekei Karamanlis - Venizelos den exoun megali diafora, kakoi alla kaneis tous den einai toso epikindinos oso o Giorgakis. Kai mia pou o Giorgakis alla 30 xronia na prospa8ei pro8ipourgos den ginete, den allazei kai afti i politiki. Gi afto eite diox8ei tora eite diox8ei stin epomeni apotixia to idio mou kanei.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σύντροφε Γιώργο...στην απευθείας σου εκλογή του 2004 απο την βάση του κινήματος σε ψήφισαν πέραν των μελών & των φίλων του ΠΑΣΟΚ & άλλα άτομα όπως από την Ν.Δ τον ΣΥΝ & το ΚΚΕ που τότε γελούσαν & αναρωτιόμουν. Μην έχεις & τώρα δεδομένα τα 1.100.000 κουκκιά. Αν θέλετε στοιχεία είμαι στην διάθεσή σας. Γιώργο είσαι ηθικός & αγνός & ΔΕΝ έχεις το χάρισμα του Ηγέτη. Το όνομά σου, δεν σου φτάνει για να σου εξασφαλίσει ότι θα είσαι αρχηγός για πάντα στο ΠΑΣΟΚ. Οσο εσύ είσαι αρχηγός, χωρίς πρόγραμα & με διφορούμενη άποψη, το ΠΑΣΟΚ θα χάνει συνέχεια. Πάντα αντιπολίτευση θα εισαι. Αφού δεν πήρες τον έλεγχο από την αρχή, τώρα τα εχασες όλα. Πρόσεξε οι ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ δεν γυρνούν πίσω χωρίς αλλαγή Ηγεσίας. Σας κατηγορεί το ΚΚΕ για δεξιά πολιτική & στελέχη του κινήματος έπεσαν στην παγίδα να βαφτίσουν τον Βαγγέλη εγκάθετο της Δεξιάς & με δεξιά πολιτική παίζοντας το παιχνίδι τους. Προστάτεψε το κίνημα.
Καλή σου φώτιση !!!! Ενας ΠΟΝΤΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

http://demasamere.blogspot.com/2007/09/blog-b.html

Ανώνυμος είπε...

Η φυσική τάση τη νύχτα της συντριβής ήταν η έντονη ανάγκη για ένα μεσσία. Ο Βενιζέλος τότε φάνταζε η μόνη λύση.
Τρεις μέρες μετά, ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ κατήντησε περισσότερο απωθητικός και από την πιο οδυνηρή ήττα.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ το πολιτικό ΕΓΩ ενός ανθρώπου που άλλαξε το όνομά του σε Βενιζέλος (πάλι καλά που δεν το έκανε Καρλομάγνος)- ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ οι ανύπαρκτοι πολιτικοί άντρες που συρρέουν στη Βουκουρεστίου από τα πέρατα της χώρας-ΑΝΗΘΙΚΟ να κλωτσάς κάποιον την ώρα που βρίσκεται χάμω.
Ακόμα και αν κερδίσει, ο Βενιζέλος έχασε οριστικά το όποιο momentum.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχασε δυόμισι μονάδες και διακόσιες πενήντα χιλιάδες ψήφους σε σχέση με το 2004. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα γεωγραφικά περιορισμένο, κοινωνικά προσδιορισμένο, ακόμα και ηλικιακά εγκλωβισμένο στη «γενιά της μεταπολίτευσης» και εκείνη του «114»!



Είναι αυτονόητο, πως όπως μου έλεγε συνεργάτης (!) του προέδρου, «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι "μόνο" (sic) ο Παπανδρέου». Στα αρχηγικά κόμματα όμως, ο αρχηγός αναλαμβάνει μερίδιο ευθύνης ανάλογο τουλάχιστο με τις υπερεξουσίες που απολαμβάνει!



Τώρα δεν είναι ώρα για αναλύσεις. Είναι όμως ώρα να συνειδητοποιηθούν -ιδιαίτερα από τους οπαδούς του ΓΑΠ- ορισμένες αναντίρρητες αλήθειες:


(α) Δεν υπάρχει στη μεταπολίτευση προηγούμενο ηγέτη κόμματος εξουσίας που έχασε δύο κοινοβουλευτικές εκλογές και παρέμεινε στη θέση του...

(β) Δεν υπάρχει στη μεταπολίτευση προηγούμενο ηγέτη αντιπολιτευομένου κόμματος που επί των ημερών του μειώθηκε το ποσοστό του κόμματός του και παρέμεινε στη θέση του.


Επιπλέον ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ υπήρξε πρωταγωνιστής τεσσάρων γκαφών σε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις που -όπως κάθε δημοσκόπος θα σας το επιβεβαιώσει-αποσυντόνισαν το κόμμα του, το ανάγκασαν να τρέχει πίσω από τη «συσπείρωση» και φυσιολογικά το οδήγησαν στην ήττα:

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν το ντιμπέιτ (μείωση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ κατά 20 μονάδες!)
Στις ευρωβουλευτικές του 2004 η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου (η συσπείρωση στα... τάρταρα, μετά μάλιστα από μία πετυχημένη κοινοβουλευτική εμφάνιση του ΓΑΠ σε συζήτηση για την οικονομία)
Στις δημοτικές του 2006 η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καραχασάν
Στις βουλευτικές του 2007 η εμπλοκή με το ψηφοδέλτιο επικρατείας και τις υποψηφιότητες της Φώφης Γεννηματά και της Βούλας Πατουλίδου.

Τέσσερα στα τέσσερα είναι στο επίπεδο αυτό προ πολλού ασυγχώρητο!



Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να πούμε για την ηγεσία ΓΑΠ: οι καλές προθέσεις περίσσεψαν, οι προοπτικές επίσης, αλλά στην πράξη το αποτέλεσμα ήταν να συνδεθεί η ηγεσία ΓΑΠ με την πιο κωμικοτραγική περίοδο της ιστορίας του κινήματος, που σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν μπει σε μία αργή, αμετάκλητη, οδυνηρή, επιθανάτια πορεία.



Το ερώτημα δεν είναι αν είναι δυνατό να βελτιωθεί η εκλογική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ παραμένοντος του ΓΑΠ. Ίσως και να είναι: ίσως στις εκλογές του 2010, του 2014, του 2018, του 2022 κ.ο.κ. να απηυδίσουν οι πολίτες και να επιλέξουν τον ΓΑΠ! Και τι μ' αυτό; Το ζήτημα είναι πως ο ΓΑΠ δεν δικαιούται πλέον -όπως όλοι οι συνάδερφοί του γνωρίζουν- μίας (πέμπτης) ευκαιρίας! Έπαιξε κι έχασε, ξανάχασε, ξανάχασε και ξανάχασε! Μόνο «πριγκηπικώ δικαιώματι» τολμά να ονειρεύεται πως μπορεί να παραμείνει ακλόνητος στη θέση του. Κι αυτό είναι -κι άλλο- ενοχλητικό!



Φυσικά ο ίδιος, η οικογένειά του, οι φίλοι του και ο «κύκλος» του να προσπαθούν να τον πείσουν να παραμείνει στο ριγκ. Να «στήσει» ίσως τις διαδικασίες και να προσπαθήσει να επανεκλεγεί στην προεδρία του κινήματος.



Όμως πλέον ο ρόλος του ΓΑΠ δεν είναι αυτός. Είναι να αρκεστεί στα αξιώματα που γεύτηκε (του υπουργού, του αρχηγού κόμματος, του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς) και να αφήσει στην ελληνική πολιτική και το ΠΑΣΟΚ μία πολύτιμη παρακαταθήκη ομαλής διαδοχής στο κορυφαίο κομματικό αξίωμα και την πολιτειακή θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης.


Ας παραδεχτεί ο ίδιος και οι φίλοι του πως ως εδώ έφταναν οι ικανότητές του, που δεν είναι καθόλου λίγο!
Ας δείξει ο ίδιος αρχοντιά και μεγαλοσύνη όχι μόνο παραδεχόμενος αυτό το γεγονός, αλλά και τάσσοντας τον εαυτό του στη διευκόλυνση της διαδοχής του και στην ενίσχυση του όποιου διαδόχου του!
Ας ξεχάσουμε όλοι, και πρώτα ο ίδιος ο ΓΑΠ, την εικόνα του το βράδυ των εκλογών, εκείνη ενός αναποφάσιστου, ανεπαρκούς, αρχομανούς ηγέτη που μες στα άγρια μεσάνυχτα μιλάει λες και δεν κατανοεί τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω του .

Ο ΓΑΠ οφείλει να παραιτηθεί και να μη συμμετάσχει στην εκλογική μάχη της διαδοχής του. Οφείλει να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η επιλογή αρχηγού από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να φέρει στο φως τον πλούτο των διαφορετικών τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του κινήματος (της παλιάς σοσιαλιστικής, της εκσυγχρονιστικής, της κεντρώας-λαϊκίστικης, της σοσιαλδημοκρατικής, της εναλλακτικής-οικολογικής, της κοινωνικά φιλελεύθερης).



Για να γίνει αυτό, για να να συνθέσει το ΠΑΣΟΚ ό, τι καλύτερο διαθέτει ιδεολογικά και πολιτικά, χρειάζεται άνεση χρόνου και απεγκλωβισμό από την προοπτική μιας αγχώδους και αδιέξοδης διαμάχης μηχανισμών.



Ο ΓΑΠ μπορεί να διευκολύνει καταλυτικά σε αυτό το -καθαρτήριο για ολόκληρη την παράταξη- εγχείρημα.






Μη συμμετέχοντας στην εσωκομματική εκλογή για τη διαδοχή του, ο ΓΑΠ θα προσφέρει στην παράταξη και την πατρίδα πολύ περισσότερα από όσα θα προσφέρει προσπαθώντας να επαναβεβαιώσει την προ πολλού ξεψυχισμένη ηγεσία του.

Ανώνυμος είπε...

http://pasok-gnomon.blogspot.com/

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

από το:
http://www.221.gr/2007/i_evaggelos/

Εμείς, οι πολίτες
Οι πολίτες απέχουμε σήμερα από τις εκλογές (ένας στους τρεις περίπου). Ή διαμαρτυρόμαστε -καλώς- μέσω μικρότερων κομμάτων. Ή ψηφίζουμε ότι μας τύχει γενετικά (τι ψηφίζει ο μπαμπάς και η μαμά).

Όχι επειδή είμαστε “ταλαίπωροι”, αλλά επειδή είμαστε ταλαιπωρημένοι από τη διαχειριστική (μόνο) οπτική και πρακτική της πλειοψηφίας των επαγγελματιών της πολιτικής.

Ο κος Βενιζέλος είναι άριστος διαχειριστής, εξαιρετικά ευφυής, και -όσο και να ακούγεται περίεργο- πολύ συμπαθής.

Σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα της πολιτικής -τη μη συμμετοχή των πολιτών-, είναι ακόμη πρωτάρης, σε πρακτικό τουλάχιστον, επίπεδο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ
http://www.aristeropasok.blogspot.com/
ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

gat είπε...

Mερικες απλες ερωτησεις και απαντησεις σε αυτους που βυσσοδομουν εναντιον κυριως του Κ.Σημιτη ,προσπαθωντας να προστατεψουν τον ΓΑΠ

1-Το ΠαΣοΚ με το Κ.Σημιτη κερδισε δυο φορες τη ΝΔ ,το δε 2000 με αυξηση των ποσοστων του.
2-Ενταξει ο Κ.Σημιτης και ο εκσυγχρονισμος ειχε ευθυνη για την ηττα του 2004 ,ο ΓΑΠ σαν κορυφαιος υπουργος και αρχηγος του κομματος δεν ειχε καμμια ευθυνη?Αυτος δεν εκανε ανορθοδοξα τις μεταγραφες στο ψηφοδελτιο επικρατειας και δεν απεκλεισε 10 βουλευτες για το πορτο-καρρας μεγενθυνωντας ενα προβλημα που οπως αποδειχθεικε δεν ηταν σκανδαλο?
3-Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι το ΠαΣοΚ ειχε 40,4 το 2004 και κατρακυλησε στο 38,1 το 2007.Παλι ο εκσυγχρονισμος εφταιγε με τα στελεχη του η ο ΓΑΠ που κυβερνουσε αυταρχικα το κομμα διαγραφοντας και αποκλειοντας τοσα στελεχη που μαλιστα κατηγορουνται και ως υπευθυνοι για την ηττα?
4-Ο ΓΑΠ δεν ηταν πισω σε ολες τις δημοσκοπησεις απο το Καραμανλη το Μικρο, την στιγμη που η καταλληλοτητα για τη πρωθυπουργια επαιξε σημαντικο ρολο στη ψηφο?.Δεν ηταν τα μεσα του Λαμπρακη που τον υποστηριξαν περισσοτερο η σαμπως τον βοηθησε περισσοτερο η Ελευθεροτυπια και η Καθημερινη?
5)Με τον δηθεν δεξιο εκσυγχρονισμο τα αριστερα κομματα επαιρναν 5 και 3 τοις εκατον ,με τον ΓΑΠ ο αριστερος κοσμος φυλορροησε προς ΣΥΝ και ΚΚΕ
6)Ολες οι αποφασεις που προκαλεσαν εσωστρεφεια και αποσυσπειρωση στο ΠαΣοΚ οφειλονται στις κακες επιλογες του ΓΑΠ που τις πηρε μονος του(Ματσουκα,Καραχασαν,Ψηφοδελτιο επικρατειας 2007)
7)Μιλουσε ενα ασαφη ,αοριστο και ιδεαλιστικο λογο που δεν επειθε ενω θα μπορουσε να μιλαει συγκεκριμενα για το μεγαλο εργο της 10ετιας 1994-2004 καθως και για το προγραμμα
Τελικα μεχρι που θα φθασει ο παραδοσιακος συναισθηματισμος , ο αναγχρονιστικος πασοκισμος και ο εμπαθης παραλογισμος ωρισμενων?

Αν θελομε το ΠαΣοΚ να ξαναγινει νικηφορο ,να συσπειρωσει την ευρυτερη κεντροαριστερα και να μπορεσει να υλοποιησει ενα στοιχειωδες προγραμμα αλλα κυριως να απαλλαξει τη χωρα απο τη α-δέξιά κυβερνηση θα πρεπει να ενωσομε ολοι τις δυναμεις μας με εκφραστη το Ευαγγ.Βενιζελο
Το εγγυααται η ικανοτητα και η αποφασιστικοτητα του,οι γωωσεις του και ο ελκυστικος του λογος αλλα κυριως οι επιστημονες και οι πολιτικοι που στοιχιζονται μαζι του

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε υπερασπιστές του ενός και του άλλου. Δεν μας είπατε όμως αν το πασόκ είναι η κεκαλυμμένη δεξιά στην Ελλάδα ή όχι.
ποιός εδραίωσε το ασφυκτικό σύστημα των εργολάβων της ενημέρωσης; το σημιτοΠασόκ.
ποιός είπε ευχαριστώ στους Αμερικανούς και μάλιστα μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο; το σημιτοΠασόκ.
ποιός γιγάντωσε τις τράπεζες μέχρι του σημείου να πνίγουν τον κόσμο με κάρτες και δάνεια; το σημιτοΠασόκ.
ποιός ηγήθηκε πολιτικά της απίστευτης λεηλασίας του απλού πολίτη από τα λαμόγια του χρηματιστηρίου; το σημιτοΠασόκ.
ποιός έχει ως ισχυρούς του υποστηρικτές κατάπτυστους ανθρώπους όπως ο πρώην πράκτορας της KGB (και νυν μεγαλοεκδότης) Μπόμπολας και ο πρώην πράκτορας της STASI (και νυν μεγαλολαμόγιο) Κόκκαλης; το Πασόκ.
Λίγη ντροπή δεν βλάπτει παιδιά.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
Υπογράφει: Ένας πρώην ψηφοφόρος του Πασόκ και νυν του Σύριζα (έτσι για να τσούξει και λίγο).
Μια ζωή στην αντιπολίτευση θα είστε πρώην σύντροφοι. Μια ζωή. Χωνέψτε το. Όχι για άλλον λόγο αλλά γιατί δεν αξίζετε δεκάρα πια.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουν τα δεδομένα στο κομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Μετά την αποτυχία εφαρμογής του σχεδίου κατάληψης «με ρεσάλτο» του Κινήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καψής, από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος είχε ετοιμαστεί από καιρό για να είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι εγκέφαλοι του παρασκηνίου το ξανασκέφτονται.
Ο στόχος παραμένει ίδιος: Η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και η αντικατάστασή του με κάποιον δικό τους άνθρωπο. Γι αυτό και ο Γιώργος υπονομεύθηκε σχεδόν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε τρία χρόνια στην ηγεσία του Κινήματος για να δει ένα πρωτοσέλιδο υπέρ του στις θεωρούμενες φιλικές προς αυτόν εφημερίδες.
Την ίδια στάση ή μάλλον χειρότερη κράτησαν και τα «φιλικά» κανάλια, τα οποία μεγέθυναν οτιδήποτε δεν πήγαινε καλά στο ΠΑΣΟΚ, είτε αυτό ήταν σημαντικό είτε ασήμαντο, ενώ την ίδια στιγμή κατάπιναν "την κάμηλο" της κυβερνητικής ανικανότητας και της επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα.
Το σκηνικό της υπονόμευσης συνεχίστηκε μέχρι τις εκλογές, ώστε να είναι σίγουρη η έκβαση της εκλογικής διαδικασίας και να μπορέσουν, στη συνέχεια, να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που ήθελαν.
Πρώτη τους επιλογή, για διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πρωταγωνιστής της εσωστρέφειας με τη βοήθεια και του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο οποίος έθετε κάθε φορά, από «Το ΒΗΜΑ» το θέμα γύρω από το οποίο θα κινούνταν η κριτική των βουλευτών κατά της ηγεσίας, καθώς οι βουλευτές έχουν εθιστεί στο να ξεκινούν τη μέρα τους διαβάζοντας την πρωινή εφημερίδα του Λαμπράκη και ειδικότερα τις στήλες «Πανδώρα», «Βηματοδότης» και τη στήλη του Πρετεντέρη.
Από κοντά και το συγκρότημα Μπόμπολα, με το «Έθνος» και το Μέγκα (στο οποίο εκείνος καθορίζει τη γραμμή) και έχει μεγάλα συμφέροντα στα δημόσια έργα και άνθρωπό του στην κυβέρνηση Καραμανλή, από την οποία συνεχίζει να παίρνει όλα τα μεγάλα έργα, τον Γιώργο Σουφλιά. Ο οποίος "τα έχει βρει" και με τον Λαμπράκη.
Λαμπράκης και Μπόμπολας, στα 3,5 χρόνια που ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκαν αρκετές φορές μαζί του.
Τα θέματα που συζητούσε μαζί τους αφορούσαν… τις ασθένειες στον τρίτο κόσμο, το AIDS, την καρέτα-καρέτα κλπ, κάνοντας έτσι σαφές πως δεν είχε καμία πρόθεση να συζητήσει θέματα διακυβέρνησης και συμφωνιών ανάθεσης έργων ή ρύθμισης των τεράστιων χρεών τους, που θα ισοδυναμούσε με χάρισμα.
Για όλα αυτά τα θέματα, οι «εκδότες του δημοκρατικού χώρου», είχαν πολύ καλύτερη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο "τα βρήκαν" και αναβαθμίστηκαν από «νταβατζήδες» σε έντιμους επιχειρηματίες. Ο Καραμανλής δεν είχε πρόβλημα "να τα βρει μαζί τους", κατά τη λογική «η δουλειά να γίνεται κι εγώ να είμαι στην εξουσία».
Οι δύο εκδότες ασκούν μεγάλη επιρροή σε αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Χρ. Λαμπράκη να επηρεάζει περισσότερους βουλευτές απ΄ ότι ο Γ, Μπόμπολας. Η επιρροή του πρώτου ασκείται σε βουλευτές που έχουν στηρίξει και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο δεύτερος έχει προτιμήσει το «εκσυγχρονιστικό» στρατόπεδο.
Το σχέδιο αφορούσε στη γρήγορη κατάληψη του ΠΑΣΟΚ, μέσω, πάντα, δημοκρατικών διαδικασιών , τις οποίες θα κατεύθυναν τα στελέχη που εκείνοι επηρεάζουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Βενιζέλος και οι δικοί του εκθείασαν την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου.
Ο Γιώργος κατάλαβε γρήγορα(μετά την...σφαλιάρα) "που πηγαίνει το πράγμα" και άλλαξε έγκαιρα στάση, παραπέμποντας σε ευθετότερο χρόνο την όλη υπόθεση.
Από τη στιγμή που η εξ΄ εφόδου κατάληψη του Κινήματος δεν πέτυχε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, άρχισε να αντιμετωπίζεται ως «καμένος», όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Το σχέδιο, πάντως, της αντικατάστασης του Γιώργου δεν άλλαξε, παρά το ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, που θεωρείται ότι κινεί τα νήματα, με το δικό του ιδιόμορφο τρόπο, λέει, πλέον, για τον Βαγγέλη ότι «δεν έχει έρμα».
Η αποδοχή της μετάθεσης των διαδικασιών για την ανάδειξη Προέδρου για το Νοέμβριο, από μέρους του Β. Βενιζέλου, αποτελεί έμμεση αναγνώριση της αποτυχίας του αρχικού σχεδίου. Αυτό που δεν κατάλαβε το πληθωρικό, κατά τα άλλα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η μετάθεση δεν λειτουργούσε υπέρ του αλλά εναντίον του.
Γνωρίζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων από την προηγούμενη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Χρ. Λαμπράκης, από «Τα ΝΕΑ», ανήγγειλε, την ημέρα της συνεδρίασης, τις διεργασίες για τη δημιουργία «τρίτου πόλου».
Ήταν, ίσως, ο λόγος για τον οποίο ο Β. Βενιζέλος συμφώνησε στη μετάθεση, θεωρώντας, ίσως, ότι θα έχει χρόνο να το ξανασυζητήσει. Ίσως να είναι και ο λόγος για τον οποίο εμφανίσθηκε εκνευρισμένος στη συνεδρίαση του οργάνου, στη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρθηκε, είχε συμπεριφορά τηλεοπτικού δημοσιογράφου, σχολιάζοντας τους πάντες και τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να παρουσιάσει ο ίδιος τις θέσεις του.
Την ίδια μέρα εκνευρισμένος εμφανίσθηκε και ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος «βγήκε» σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, για να υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζεται από τη δεξιά.
Η ουσία είναι ότι αναζητείται η «τρίτη λύση», η οποία, αν δεν υπάρξει άλλος τρόπος, θα αναδειχτεί μέσα από μια όξυνση της αντιπαράθεσης Παπανδρέου-Βενιζέλου, η οποία θα υποστηριχθεί ότι απειλεί με διάσπαση το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμφανιστεί ως ενωτική και υπεράνω «προσωπικών διαφορών», η λύση που θα έχει ετοιμαστεί στο παρασκήνιο.
Η λύση αυτή περιλαμβάνει, εναλλακτικά, δύο ονόματα. Της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει την υποστήριξη του συγκροτήματος Μπόμπολα και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος στηρίζεται από το συγκρότημα Λαμπράκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Όσο ο Γιώργος στέκεται όρθιος και οι επιθέσεις που δέχεται δεν τον ρίχνουν στο «καναβάτσο», οι επιλογές μπορεί να αλλάζουν μέχρι να βρεθεί τρόπος να γονατίσει ή να το πάρουν απόφαση ότι δεν πρόκειται να επιβάλουν τη λύση της αρεσκείας τους.

Ανώνυμος είπε...

http://pasok-gnomon.blogspot.com
ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
Η εκλογή νέου Προέδρου καλό είναι να ολοκληρωθεί μέσα από μία απόλυτα μυστική και αδιάβλητη διαδικασία.
Ως εκ τούτου προτείνω η ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί με χρήση ψηφοδελτίων εντός σφραγισμένων ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΩΝ φακέλων.
Και για να διασφαλιστεί η απόλυτη μυστικότητα και το αδιάβλητο της επιλογής του κάθε ψηφοφόρου (σύμφωνα με παλαιότερη "επιστημονική" γνωμάτευση του κου Βενιζέλου) οι φάκελοι να είναι διαφορετικής απόχρωσης για κάθε υποψήφιο : π.χ. για τον κο Βενιζέλο ελαφρώς μπέζ, για τον κο Παπανδρέου ελαφρώς πράσινο και αντίστοιχα για τους λοιπούς πιθανούς υποψηφίους.
Αυτά για να μήν ξεχνάμε οι παλαιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεότεροι πόσο τιμά και σέβεται ο κος Βενιζέλος τόσο τον εαυτόν του, όσο και την επιστήμη του, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την νοημοσύνη μας.
Το Κίνημα έχει την δύναμη να ανακάμψει από τις δυσκολίες αλλά πρέπει να το κάνει μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και κραυγές τόσο για το καλό του όσο και πρώτιστα για το καλό της πατρίδας.
Η εξουσία δέν είναι αυτοσκοπός. Οι εκάστοτε κυβερνώντες πρέπει να υπηρετούν με όλα τους τα μέσα και τις δυνάμεις την Ελλάδα και τους Πολίτες, ούτε το κόμμα ούτε τους εαυτούς τους ούτε τους κάθε είδους "αφιλοκερδείς" χορηγούς.
Και εμείς με την σειρά μας πρέπει να είμαστε σκεπτόμενοι - ενεργοί πολίτες, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε, να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές και να ακούμε πίσω από τα λόγια, να θυμόμαστε και τέλος να αποφασίζουμε απαλλαγμένοι από παρωπίδες, δογματισμούς και ταμπέλες που άλλοι χαίρονται να έχουμε και προσπαθούν να μας επιβάλουν

Ανώνυμος είπε...

ΒΒΒ>ΓΑΠ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

Είχα πριν λίγες μέρες δημοσιεύσει ένα κείμενό μου με τίτλο "ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΣΚΑΣΜΟΣ". Επικρίθηκα από κάποιους ότι περιείχε βαρείς χαρακτηρισμούς. Ότι ήταν υπερβολικό.
Δυστυχώς οι εξελίξεις των επομένων ημερών "με δικαίωσαν".
Η "παρελαση" παρατρεχάμενων και μη στα πάσης φύσεως Μ.Μ.Ε. συνεχίζεται με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση.
Μα επιτέλους δεν ντρέπονται;
Νομίζουν ότι τόσο πολύ ενδιαφέρει την Ελληνκή Κοινωνία η όποια άποψή τους για τα εσωκομματικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Και καλά αυτοί περιφέρουν την ανάγκη τους για αναγνωρισιμότητα "από καναλίου είς κανάλιο" και ίσως αισθάνονται ευτυχείς που κάποιοι τους ρωτάνε για την γνώμη τους.
Δεν βλέπουν ότι γελοιοποιούν το Κίνημα και τις διαδικασίες του;
Η βάση, μέλη και φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τι φταίνε;
Πως να εκφράσουν την αηδία τους; Βλέπετε αυτούς δεν τους ρωτά κανένας.
Κι αλήθεια για την ευθύνη την δική σας ποιός θα μιλήσει;
Ούτε ένας λόγος αυτοκριτικής! Όλοι σας "τα λέγατε", όλοι σας "διαφωνούσατε", όλοι σας "είχατε απόψεις".
Ντροπή σας!
Αγαπητοί, σοβαρευθήτε.
Το Κίνημα έχει μπεί σε μια συντεταγμένη πορεία για την εκλογή Πρόεδρου. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Πάψτε λοιπόν να "αγορεύετε" για τα εσωκομματικά.
Αλήθεια μήπως θυμάστε ποιός κυβερνά την χώρα; Μήπως ξεχάσατε ότι - και με δική σας ευθύνη - κυβερνά η Νέα Δημοκρατία;
Κουβέντα για την Κυβέρνηση;
Ο "εχθρός" σας είναι μέσα στο Κίνημα, ενώ η Δεξιά δεν σας αφορά;
Ξυπνήστε λοιπόν και ασχοληθείτε με την λαίλαπα για τον λαό που έρχεται.
Γιατί αν συνεχίσετε έτσι, στο τέλος δεν θα έχει καμία σημασία ποιός θα είναι ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γιατί δεν θα υπάρχουν μέλη, φίλοι & ψηφοφόροι, δεν θα υπάρχει ΠΑ.ΣΟ.K.
(δημοσιευμένο στο www.neopasok.blogspot.com)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ είπε...

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΣΤΟΧΟΣ: Η δημιουργία αριστερής τάσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΣΚΟΠΟΣ: Η αριστερή στροφή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΤΡΟΠΟΣ: Η μέσα από έναν σοβαρό, ανοικτό, διαδικτυακό (αρχικά) διάλογο, επεξεργασία βασικών θέσεων συμφωνίας, στα κεντρικά σημεία πολιτικής (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ) και διαμόρφωση ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ, εν όψει του επόμενου Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σύντροφοι
Νομίζω οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι:
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΜΟΝΟ) Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ & ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Η ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ"
ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ & ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.
ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ
Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία όχι γιατί είμαστε πιό "έξυπνοι" από κάποιους άλλους (πολλοί θα το έχετε σκεφθεί), ούτε οι πιό "ικανοί", αλλά γιατί ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
Άς ξεκινήσουμε λοιπόν αυτήν την φιλόδοξη προσπάθεια!
Περιμένουμε τις απόψεις σας, τις πρώτες σκέψεις σας και..... συνεχίζουμε!
(www.aristeropasok.blogspot.com)

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξα ο πρώτος οργανωτής και πρώτος συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος στο Αλιβέρι Ευβοίας. Αναφανδόν, ακολουθώντας την σοφία και την αγωνιστικότητα του μεγάλου ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, προσχώρησα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ακολούθησα τους αγώνες, τις εξαγγελίες, και την Ιδεολογία του μεγάλου αυτού άνδρα και ηγέτη.
Έτσι, ανεπιφύλακτα τώρα επιλέγω -κάνοντας αυστηρή /κριτική- και ψηφίζω ως Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητος Δημοκράτης και Αγωνιστής της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έχει καταβολές και ρίζες βαθιές στην Δημοκρατία, είναι νέος και σέβεται τον Λαό αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα του και την Πατρίδα μας. Ακολουθεί την Δημοκρατικότητα του μεγάλου προγόνου του (παππού του) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, του ΑΞΕΧΑΣΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όπως επίσης του Μεγάλου Ηγέτη, του πολιτικού και κοινωνικού μεταρρυθμιστή ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Κρίνοντας αδιαμφισβήτητα ως ικανό ηγέτη του Κινήματος τον ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τον επιλέγω και τον ψηφίζω για Αρχηγό του Κόμματος μας και είμαι βέβαιος για την διασφάλιση της ενότητας ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαλείφοντας τις εξωγενείς αντιξοότητες και ανορθόδοξες παρεμβάσεις.
Τέλος ικανοποιώντας έτσι την Εντολή των φίλων Συμπολιτών μου και γενικά Ευβοιωτών, που τόσα χρόνια με εμπιστοσύνη με ψήφιζαν, τώρα μου ζητούν να ψηφίσω τον ΓΕΩΡΓΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ως Πρόεδρο και Ηγέτη του Κινήματος.

Δ.Π. Σαπουντζής
Ιατρός Χειρουργός
Πρώην Βουλευτής Νομού
Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ
τ. υφυπουργός Εσωτερικών
πρώην Διοικητής Υ.Π.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι τα επιχειρήματα όσων στηρίζουν Παπανδρέου;

Εννοώ, ποια είναι τα επιχειρήματα που έχουν να προβάλλουν, ΥΠΕΡ του Γιώργου και όχι κατά του Βενιζέλου.

Τελικά μήπως απλά δε θέλουν το Βενιζέλο αρχηγό; Μήπως είναι αντιβενιζελικοί; Κάτι σαν το "αντισημιτικοί". Οι οποίοι αντισημιτικοί, να θυμίσω ότι εξαφανίστηκαν από το 96 ως το 04, και εμφανίστηκαν ξανά τωρα.

Τελικά ποιά είναι η προοπτική του κινήματος με αρχηγό ΞΑΝΑ το Γιώργο;

Γιατί δεν απαντούν στα επιχειρήματα του Βενιζέλου, αλλά μόνο αναπαράγουν τις κακές φήμες γι΄ αυτόν σα να τον αντιπολιτεύονται;

Σε μια πιθανή εκλογή Βενιζέλου, πως θα συνταχθούν στο κίνημα μετά από οσα εχουν πει;

Το τελευταίο ερώτημα είναι εύκολο να απαντηθεί. Όπως ακριβώς τάχθηκαν πίσω από το Σημίτη, ενώ "διαφωνούσαν μαζί του". Γιατί όπώς πίστευαν ο Σημίτης έκανε ανταρσία κατά του "Βασιλιά"...Ποπολάρος κι ο Βενιζέλος... Και βασιλικοί οι περισσότεροι απ' αυτούς.

Σκεφτείτε την επόμενη μέρα, όλοι εσείς που δεν διεκδικείτε κρατικά αξιώματα. Όσοι δουλέυετε και δεν έχετε χρόνο να τρέχετε να μοιράζετε ψηφοδέλτια.Ή όταν το κάνετε είναι από μεράκι κι όχι από ιδιοτέλεια. Σκεφτείτε ποιοι υποστηρίζουν τον έναν και ποιοι τον άλλο. Ποιον υποστηρίζουν οι βολεμένοι, ποιον υποστηρίζουν οι μηχανές του κομματικού συστήματος.

Χαιρετώ όλους σας