Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Πήρε πέτρα..

φωτογραφία Christos Takos

Πέταξε πέτρα στα ΜΑΤ. Ήταν μέσα στο πλήθος, μπροστά από τη Βουλή. Ο Αλέξανδρος θα μπορούσε να είναι συμμαθητής του. Ήταν οργισμένος. Τον έπιασαν. Τον πέρασαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου. Έψαξαν το σακίδιο που είχε στην πλάτη. Βιβλία και σημειώσεις από το φροντιστήριο. Είχε περάσει στα ΤΕΙ. Ήθελε να ξαναδώσει. Τι να πει στους αστυνομικούς; Το είχε δηλώσει με την πέτρα. Τους έβλεπε ως εχθρούς. Εκπροσώπους του κράτους. Κάποιος δάσκαλος του είχε πει ότι έχει δικαίωμα δωρεάν παιδείας. Ότι η πολιτεία μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών. Η ζωή όμως έδειχνε άλλα. Η γενιά του, η πρώτη απαισιόδοξη για το μέλλον. Δικαίως. Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, στέιτζ, ανεργία, 700 ευρώ, 3-4 ημέρες δουλειά την εβδομάδα. Του είχε πει και κάτι άλλο ο δάσκαλος. Αλλά δεν είχε δώσει σημασία. «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους..». Και πήρε πέτρα. Την πέταξε. Τον συνέλαβαν. Το κράτος «λειτουργεί»(;).

3 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Μια παρατήρηση μόνο, το 3-4 μέρες εργασίας θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό για όλους (αντί των 5 ή 6) και να μπορούμε αξιοπρεπώς να ζούμε με αυτή....

pentanostimi είπε...

το κρατος λειτουργει;΄το παρακράτος ισως;΄το μη κράτος;

dyosmaraki είπε...

Ο μαθητής συλλαμβανόταν όταν λίγο παραδίπλα στη Βασ. Σοφίας μια ομάδα με 20 περίπου κουκουλοφόρους εκτόξευαν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση και οι αστυνομικοί τους κοιτούσαν απαθείς.
Εκείνοι δεν είχαν την τύχη του μαθητή, αποχώρησαν ανενόχλητοι..