Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

...Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς "πεθάναμε"...

Η Αθήνα βρωμάει από καυσαέριο και σκουπίδια.
Στους δρόμους, ανεξέλεγτοι οδηγοί με κινητό στο χέρι, ενίοτε και χωρίς ζώνες ασφαλείας, κυκλοφορούν με επικίνδυνη συμπεριφορ, ενώ με προκλητικό και αγενή τρόπο παρκάρουν όπου βρουν το όχημά τους, αδιαφορώντας για το πόσο δύσκολη κάνουν τη ζωή για συνανθρώπους μας που έχουν κάθε είδους κινητικά προβλήματα ή δυσχέρειες.
Οι έχοντες εξουσία σπαταλούν τη ζωή φιλοσοφώντας για το τί "πρέπει να γίνει", κι επιδιδόμενοι κατά τον ... ελεύθερο χρόνο τους, στο να ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να λιγοστεύουν τα χρήματα των εξουσιαζομένων.
Οι πολίτες από την άλλη, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην εργασιακή ανασφάλεια, βιώνοντας μια διαρκή τρομοκρατική επίθεση, για την οποία ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη. Απαντες, ταυτόχρονα, βρισκόμαστε "γυμνοί" και αντιμέτωποι με ό,τι επικίνδυνο υπάρχει για την υγεία μας: Ρύπανση του περιβάλλοντος, άθλια ατμόσφαιρα, ακατάλληλες τροφές, ασθένειες που εξελίσσονται σε πανδημίες.
Ευτυχώς, παιδιά...
Ευτυχώς απαγορεύτηκε το τσιγάρο!
Κι ευτυχώς που έχουμε και νέο Μουσείο!!!
υ.γ. μια φορά κι έναν καιρό, ήταν λίγο πριν το Πάσχα. Εβλεπα τριγύρω χαρούμενα αρνάκια. Δηλαδή, τί "χαρούμενα"; Ελαμπαν από ευτυχία: Τα είχαν με κάποιο τρόπο πείσει ότι έχουν πετύχει στην "επανάστασή τους". Οτι, δηλαδή, είχαν καταφέρει να διεκδικήσουν "αξιοπρεπείς" συνθήκες σφαγής...

2 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Στο αυτοβιογραφικό "Πνοή του ανέμου" ο μέγας Μπουνιουέλ, αφιερώνει ένα κεφάλαιο στα χαμηλόφωνα και υποφωτισμένα μπαρ, όπου γούσταρε να συχνάζει και να πίνει ήσυχα το ποτό του καπνίζοντας. Και λέει κάπου πως αν παρουσιαζόταν μπροστά του εκείνες τις ώρες ο Μεφιστοφελής και του έδινε την ευκαιρία να μπορεί ακόμα να είναι σεξουαλικώς ακμαίος, αυτός θα απαντούσε αφοπλιστικά "θα ήθελα μεγαλύτερα πλεμόνια και σκώτια, για να μπορώ να καπνίζω και να πίνω περισσότερο"!..
Δε βαριέσαι Ινσίντρε...Αυτοί οι Αβραμόπουλοι- που ξεφύτρωσαν τόσοι πολλοί ρε;-σε αντίθεση με μας, θα πεθάνουν υγιείς.

Υ.Γ: Έίναι άραγε μόνο δική μου αίσθηση, οτι παρά το γεγονός οτι ο πρόεδρος της Βουλής ο "Σιούφας ο ανακαινιστής" που βάφει, νοικοκυρεύει και στολίζει μανιωδώς αφόταν ανέλαβε, το Κοινοβούλιο έχει παρόλα αυτά μια βαρειά μυρωδιά σήψης;
Για τα άλλα τι να πω; Οι οδηγοί με κινητό καρφωμένο στο αυτί, μάστιγα πιο βαρειά απο την γρίπη των χοίρων. Κι οι οδηγοί που κλείνουν τις διαβάσεις, σκέτα γουρούνια.
Ε, τα υπόλοιπα προβλήματα θα μας τα λύσει ο Γιωργάλκης υποθέτω όταν έρθει στην εξουσία...

Laskarina είπε...

Και για άμεση επίλυση των προβλημάτων είπα να την κοπανήσω για Κέρκυρα.
Εδώ δε βρωμάει, δεν φτάνει η Βουλή, η θάλασσα είναι πλανεύτρα και το πράσινο δε θυμίζει ΠΑΣΟΚ.