Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Συγκρίσεις επιτρέπονται

Δεν είχα σκοπό να τα γράψω αυτα αλλα με προκάλεσε ο Insider με την ανάρτηση του "ένα μεσημέρι στης Ακρόπολης τα μέρη".
Λοιπον πήγα και γω με τους άλλους δημοσιογράφους και τους βουλευτές του Α΄θερινού στην επίσκεψη στο Μουσείο. Πήγα μαζί τους παρ' όλο που ο Χάτζη με απέτρεψε να το κάνω αλλα ο λόγος που με παρακίνησε ήταν να ακούσω την ξενάγηση απο τον ίδιο τον Παντερμαλή, κάτι που το θεωρούσα τύχη.
Ε, λοιπόν καλύτερα να μην πήγαινα.
Οι βουλευτές μας είχαν τριγυρίσει τον καθηγητή ασφυκτικά χωρίς να αφήνουν ένα περιθώριο για όποιον δεν ήταν τόσο κοντά ώστε να ακούει και να βλέπει. Μάλιστα στην παρέα μας ήταν και ένα αναπηρικό καροτσάκι, στο οποίο ουδείς (με λαμπρές εξαιρεσεις τον Τραγάκη και το Ρέππα, που έκαναν το αυτονόητο οφείλω να το πω)έκανε χώρο, με αποτέλεσμα αυτος που καθόταν να μην ακουει και να μη βλέπει τίποτα. Μάλιστα σκόνταφταν συχνά επάνω του για να στριμωχτούν πλάϊ στον Παντερμαλή.
Ούτε λόγος να κλείσουν τα κινητά. Μιλούσαν μάλιστα συνεχώς αλλά πώς να τους κανει παρατήρηση ο Παντερμαλής αφού είχε να κάνει με τους εκπροσώπους του έθνους βλέπεις.
Να μη μιλήσω για τα αστειάκια τους κατά την αφήγηση, ούτε για τους φωτογράφους που απαθανάτιζαν συνεχώς τους ίδιους τους βουλευτές λές και έκαναν κατι οι ίδιοι και όχι οι πρόγονοι τους που μάλλον ήταν οι κομπάρσοι.
Το αποκορύφωμα! Η βουλευτής Παρθένα Φουντουκίδου είχε φέρει μαζί και δύο φίλες της οι οποίες είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά και μάλιστα η μια ακουμπούσε και τα εκθέματα, ίσως για να διαπιστώσει αν το μάρμαρο είναι καλής ποιότητας.
Είπαμε με κάποιους συναδέλφους ότι θα ξανάρθουμε μόνοι μας αργότερα για να δούμε πραγματικά το Μουσείο καθώς αυτή την επίσκεψη πρέπει να τη διαγράψουμε απο τη μνήμη μας.
Δεν είναι θλιβερό να βλέπεις τους απογόνους της αθηναϊκής δημοκρατίας πλάϊ στα έργα εκείνων που έθεσαν τα θεμέλια; Η εμπειρία για μένα ήταν τραυματική.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"εικονα σου ειμαι κοινωνια και σου μοιαζω" που ελεγε και η γαλατεια.

αυτοι ειναι οι εκροσωποι μας γιατι αυτος ειναι ο λαος μας. αυτοι ειμαστε. να μας χαιρομαστε.

αντι-ρησιας

kukuzelis είπε...

Για να μαθαίνουμε αυτές τις "λεπτομέρειες" υπάρχουν τα μπλογκ. Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το κείμενο δεν βρήκε τον δρόμο να δημοσιευτεί σε μία εφημερίδα ή ένα περιοδικό... Εμένα μου αρέσει καλύτερα εδώ βέβαια...

Laskarina είπε...

@k.Kukuzeli
Αυτά και πολλά ακόμα δεν τα γράφουμε στις εφημερίδες.

j.ap είπε...

Σε αυτή την επίσκεψη δεν ήρθα γιατί είχα προλάβει να απογοητευώ νωρίς.
Δυστυχώς Λασκαρίνα μου , την ίδια εικόνα είχαν οι βουλευτές μας και στην προηγούμενη επίσκεψή τους στο Νέο Μουσείο.

Αλήθεια κυρίες και κύριοι, αφού δεν σας πάει για τί πάτε;;;

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

@j.ap
για τις φωτο και τα παραπολιτικά (:ίσως:)

Ἁγγελική είπε...

Ανάμικτα τα συναισθήματα ... θλίψη και θυμός ταυτοχρονα..
( ηταν ολοφάνερη η "δηθενιά" .. πολλοί κλείσαμε τις τηλεοράσεις..)

Ανώνυμος είπε...

πολλοι που τις κλεισατε δεν θασασταν αγγελικη.
αν ησασταν πολλοι, δεν θα χρειαζοταν να τις κλεισετε, γιατι δεν θα ειχατε/με επιλεξει αυτους ως αντιπροσωπους

αντι-ρησιας

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Θέλω να...προβώ σε μια διαπίστωση: Υπάρχει μια έπαρση στα "μπλόγκ". Κάλμα ρε μάγκες! Το υλικό για τα σχόλιά σας, ακόμα και εναντίον, σας το δίνουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι! Μη μπλέκετε τους ρεπόρτηδες με τους αναλυτές...