Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ στην Εξουσία! Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Η ωμή επίθεση που δέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Μανώλης Γλέζος από τα ΜΑΤ μπροστά στη «Βουλή των Ελλήνων», με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με αναπνευστικό πρόβλημα στο νοσοκομείο, δεν πρέπει μάλλον να ήταν κάτι που παραξένεψε τον σεμνό αγωνιστή.
Στις σκοτεινές εποχές της βίας, όπου η Αριστερά όρθωνε με πείσμα και σθένος το ευγενικό παράστημά της, υψώνοντας τους ταπεινούς από τη σκόνη, έλεγαν γι΄ αυτόν τον αμετανόητα άνθρωπο, ότι «η θέσις του, είναι δύο μέτρα υπό το χώμα».
Ιδωμένη ωστόσο, από μιαν άλλη σκοπιά, αυτή η βαρβαρότητα, δεν δείχνει τίποτε άλλο από την έρημο του εθνικού-τρομάρα μας!..- εκπαιδευτικού συστήματος που παράγει αριστούχα ντουβάρια.
Το αρματωμένο παιδί που στάθηκε χωρίς ελπίδα απέναντι στον Γλέζο και του άδειασε κατά πρόσωπο μισή μπουκάλα χημικά είναι ένα από τα χιλιάδες «δικά μας» παιδιά που μπήκαν στις σχολές Αστυνομίας με πανελλήνιες, προτιμώντας την σιγουριά του Δημοσίου και ανεβάζοντας τις βάσεις εισαγωγής σε εντυπωσιακά ύψη. Ξέρουνε ξένες γλώσσες και υπολογιστή, μιγαδικούς αριθμούς και διαφορικό λογισμό, θυμούνται παπαγαλία πότε έγινε η μάχη του Μαραθώνα και τι σημαίνει ο Μεσαίωνας, αλλά όταν γράφουν έκθεση με θέμα «ποιοι κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη;» απαντάνε ο Λάκης Γκλέτσος…
Στα μικρής έκτασης επεισόδια της διαδήλωσης που έγιναν στο Σύνταγμα, την ώρα που μέσα στην έρημη και απόκοσμη Βουλή, μπροστά σε απελπιστικά άδεια έδρανα, «ψηφιζόταν» τα σκληρότερα νεοφιλελεύθερα μέτρα από τη Μεταπολίτευση, με τις ψήφους των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ, τραυματίστηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.
Το γεγονός καταδίκασε πρώτος ο πρόεδρος της Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, αλλά όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό. Με ύφος ενωμοτάρχη του ΄50, ο Χ. Παπουτσής σε αγαστή σύμπνοια με τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, ζητούσαν από τους βουλευτές του Συνασπισμού να τους πουν επιτακτικά «ποιος το έκανε», ενώ την ίδια στιγμή ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου της γνωστής «γενιάς του Πολυτεχνείου», έσπευδε να αποδώσει τον ξυλοδαρμό Παναγόπουλου, σε «ακτιβιστικές δραστηριότητες οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΝ», οποίος εδώ που τα λέμε δεν φημίζεται για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεών του…
Μάταια ο φιλότιμος Λαφαζάνης, αναρωτιόταν από το βήμα «είναι δυνατόν η αστυνομία να συμπεριφέρεται με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο στον Μανώλη Γλέζο;», το καταδικαστικό πόρισμα είχε βγει. "Ποιος κήρυξε τον πόλεμο; Δεν θα αφήσουν το κράτος να λειτουργήσει;" εξανέστη ο υφυπουργός Οικονομικών και γνωστός παροιμιολόγος Φ. Σαχινίδης παίρνοντας ανενδοίαστα μέρος στο Βατερλώ της γελοιότητας. Κατήφορος...
Ακόμα και ο πρόεδρος της Βουλής που ανέβηκε στην έδρα του για να αποδοκιμάσει «την απάνθρωπη και άγρια επίθεση» που δέχθηκε ο Παναγόπουλος και να διαπιστώσει ότι «η Δημοκρατία της χώρας μας βέβαια είναι ώριμη», στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων και παρέλειψε να καταδικάσει απερίφραστα την προσβολή εναντίον όλου του λαού στο πρόσωπο του Γλέζου, λέγοντας τα εξής απίστευτα:
«Με την ευκαιρία αυτή, επειδή λέγονται διάφορα και εκτός Αιθούσης, για τον κύριο Γλέζο -τον οποίο όλοι τιμούμε- θα πω ότι ο κύριος Γλέζος, συμμετείχε και αυτός μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, από ό, τι είχα δει, στην ανάρτηση του πανό και αποχώρησε επίσης και αυτός μαζί με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όταν εξήλθε του αυλείου χώρου της Βουλής, φαίνεται ότι δέχθηκε -όπως και οι άλλοι- κάποια δακρυγόνα, τα αέρια των δακρυγόνων και αμέσως μεταφέρθηκε –έχω ενημέρωση πριν από λίγο- και αυτός στον «Ευαγγελισμό», όπου έχει μεταφερθεί και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο κύριος Παναγόπουλος.
Ρώτησα για να μάθω για την κατάσταση του κυρίου Γλέζου και ευτυχώς μου είπαν ότι δεν έχει τίποτα. Του έκαναν μία οφθαλμολογική εξέταση πριν από λίγο, γιατί είχε έντονο δάκρυσμα λόγω των αερίων των δακρυγόνων. Και όλα αυτά, επαναλαμβάνω, συνέβησαν εκτός του αυλείου χώρου. Το πανό μόνο αναρτήθηκε εντός του χώρου του Κοινοβουλίου»!!!
Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο.
Θα βάλω αφιερωμένο εξαιρετικά στους ανωτέρω, ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Μποστ., «Αληλογραφεία με τον Κόστα» (σ.σ: Καραμανλή- εκδ. Νεφέλη) πάνω στο οποίο έπεσα εντελώς τυχαία σήμερα το πρωΐ.
«Αλλά δια της μη συνβολικής καταβιβάσεως της αγκυλοτής σημέας και της κηρήξεος τοιουτοτρόπος της αντιστάσεως υπό του ηροϊκού λαού, πως θα ήρχετο η απελεφθέροσις δια να γίνουν αφτοί προθυπουργοί και να έχουν την δυνατότητα οι λόγιοι, να γράφουν εις τον ¨εθνικόν κήρηξ;¨».
Έλα ντε…Πως θα ήρχετο;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό!
[Buzzed.]

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό!
[Buzzed.]

Insider® είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια... Είμαι μεταξύ εκείνων που είναι πολύ μικροί για να μιλήσουν για μια Προσωπικότητα που έχει αγκαλιάσει με περηφάνεια η Ιστορία, όπως είναι ο Μανώλης Γλέζος. Σε όλη την περιπλάνησή μου στη ζωή, αναζητώντας διαρκώς μια ελπιδοφόρα ανατολή, μόνο να τον ακούω, να τον αφουγκράζομαι, να εμπνέομαι, να αισθάνομαι, από την δική του πορεία, το δικό του παράδειγμα...
..................................................................................
... Μα με αφορμή το σημείωμα του Γιώργου, ένα μοναχά να παρατηρήσω:
Διαβάζω: "Η ωμή επίθεση που δέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Μανώλης Γλέζος από τα ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων...».
Και πιο κάτω: "Στα μικρής έκτασης επεισόδια της διαδήλωσης που έγιναν στο Σύνταγμα (...) τραυματίστηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος"...
Αιφνιδιάζει δυσάρεστα ο διαχωρισμός στην αξιολόγηση των πράξεων. Στην περιγραφή τους...
Οποιος δεν ήταν παρών στα γεγονότα, για το σύνολο των οποίων ουδείς μπορεί σήμερα να αισθάνεται περήφανος, και διαβάζοντας σημειώματα όπως αυτό, στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τί συνέβη με τον Γ. Παναγόπουλο, σε αντίθεση με την επίθεση σε βάρος του Μ. Γλέζου.
Για τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, μαθαίνουμε ότι η επίθεση ήταν "ωμή", όπως επίσης πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων και για τους θύτες. Για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, όμως;
Ηταν ωμή ή όχι η εναντίον του επίθεση; Ποιοί του επιτέθηκαν; Ποιά η ποιότητα της εκπαίδευσης που έλαβαν; Ποιές απαντήσεις δίνουν στις εξετάσεις;

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ποιοί του επιτέθηκαν; Αυτό ρωτούσε να μάθει και ο Ροντούλης με τον Παπουτσή!
Ναι τα επεισόδια, ήταν μικρής έκτασης. Και αυτά όπου τραυματίστηκε ο Παναγόπουλος και αυτά όπου επιτέθηκαν τα ΜΑΤ με ωμή βία στον Μανώλη Γλέζο.
Αν δεν μπορεί κανείς να διακρίνει τις υποδιαιρέσεις των πραγμάτων δεν φταίω. Και δε θα μπω στο λούκι, ούτε της τηλεόρασης που προβάλλει τις φωτιές αντί τα κοινωνικά αιτήματα, ούτε και όσων ζητούν απο ένα μέρος της Αριστεράς, πιστοποιητικά καλής διαγωγής για πράγματα που συμβαίνουν ερήμην της.
Ο,τι θέλω να πω το λέω απάνω απο τις γραμμές.
Πέρα απο αυτό, είναι αλήθεια οτι έπιασα κάτι συνεργάτες του Πετσάλνικου, απο τους οποίους ζήτησα να μεταφέρουν στον Πρόεδρο της Βουλής- το πιο πιθανό, είναι να μην γνώριζε ο άνθρωπος...-τα καθέκαστα, ώστε να πει απο έδρας, διερμηνεύοντας το κοινό αίσθημα, και δυό λόγια για τον Γλέζο.
Το πως απαντάνε στις πανελλήνιες αυτοί που την πέσανε στον Παναγόπουλο, παγερά δεν με αφορά. Και εμπράκτως υποστηρίζω και το γιατί. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

Insider® είπε...

Αποκαλυπτική εχθρικών διαθέσεων και απαξιωτικών προθέσεων, η ατυχής προσπάθεια ταύτισης του υπογράφοντος με το "σκηνικό Παπουτσής - Ροντούλης"... Πολύ δε περισσότερο με τους όποιους αναζητούν ευκαιρίες για να απαιτήσουν από την όποια "Αριστερά" διαφόρων τύπων "πιστοποιητικά"...
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ (και σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματός μου): Οταν αρχίζει η "κατηγοριοποίηση" των θυμάτων της Βίας, τότε ξεκινά το πάρτυ των θυτών!
Καληνύχτα και Καλή Τύχη...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Βεβαίως! Και εχθρικών διαθέσεων πρωτίστως! Όταν σας απαντάμε όπως σας πρέπει το ρίχνετε στις "απαξίες" και τα προσωπικά "μυξοκλάματα"!
Και..."ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ" στο φινάλε; Για να μας βάλετε τάχα στη θέση μας;
Ώστε να΄χετε εσείς τον αρμόζον ύψος...
Με γειά σας, εμείς είμαστε ήδη αλλού...

Insider® είπε...

Κρίμα Γιώργο να κακοποιείς τόσο πολύ τον εαυτό σου...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

"Την αμοιβή μου εγώ την ξέρω ήδη/
Στην αγορά γνωρίζουνε ποιος είμαι"

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ο Λάκης Σάντας που κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη γερμανική σημαία απο τη Ακρόπολη, έγραψε τις μνήμες του σε βιβλίο που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "Βιβλιόραμα".

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ο Λάκης Σάντας που κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη γερμανική σημαία απο τη Ακρόπολη, έγραψε τις μνήμες του σε βιβλίο που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "Βιβλιόραμα".