Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Το ξέρω πως βρίζω/ αλλά η αηδία είναι καλός σύμβουλος...

Μου κάνουν εντύπωση ορισμένοι "Νέστορες" της πολιτικής στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, οι οποίοι τώρα στην πολιτική αποδρομή τους, μετά και το νέο Πόρισμα για το Βατοπέδι, ανακάλυψαν την νοσηρή κομματική επιρροή που επισκιάζει την αξία αυτού του ξεθωριασμένου αστικού Συντάγματος...Μου θυμίζουν, με το συμπάθειο, τον αρβανίτη παπού μου που αφού τσακίστηκε στα βράχια πολλών γυναικών, με συμβούλευε στα γεράματά του με συστολή, "ν΄αγαπάς τη γυναίκα σου, γιατί μονάχα αυτή θα σε συντρέξει στο τέλος..."
Το Κοινοβούλιο όμως, δεν είναι ο οίκος μιας θεσμικής ευγηρίας. Είναι απαράδεκτο να ακούμε στωϊκά όσους μας λένε με αμφισβητίσιμο τώρα πια ηθικό και πολιτικό κύρος και χωρίς να υπολογίζουν στην πλήξη μας και μια βαθμιαία οργή, πως, κατά τον καταστατικό χάρτη της χώρας, ο βουλευτής "έχει απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου". Χαίρω πολύ!..
Και γιατί δεν το΄ χε τόσα χρόνια; Δεν θα επεκταθώ σε κακεντρεχή σχόλια, για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μετέτρεψαν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες σε θλιβερούς στρατιωτικούς λόχους ασυνείδητων μετριοτήτων που ψήφισαν σταδιακά την σημερινή υποδούλωση.
Κι αφήνω στην άκρη την επονείδιστη επικουρία μέρους της Αριστεράς, που επέτρεψε να γιγαντωθεί η σημερινή ασυδοσία για να΄ χει ένα εξασφαλισμένο μερίδιο στην κλάψα πως δεν την παίζουνε...
Αλλά πάει πολύ, ενόσω όλα αυτά τα χρόνια κρατούσαν με αυτον τον γελοίο νόμο περί ευθύνης υπουργών την αφεντιά τους στο απυρόβλητο, δίνοντας δουλειές και παίρνοντας μίζες, τώρα να παριστάνουνε τους κριτές και να κάνουν πως δεν ξέρουνε ειδικά οι ΠΑΣΟΚοι και οι ΝεοΔημοκράτες, το πως βγήκε αυτό το ξεφτυλισμένο πόρισμα για το Βατοπέδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: