Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ολούρμου!

Αυτήν την πατρίδα το 1940  την υπερασπίστηκε σε μια στιγμή παροξυσμού, ο λαός της.
Με τα λίγα που είχε. Με όσα!
Κι ήταν πολλά.
Συνελόντι ειπείν μετέπειτα, στάθηκαν απωθητικά απέναντι οι ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών καθοδηγητών της Χρυσής Αυγής που συνεργάστηκαν αρχικά με τους Ναζήδες, μετά με τους Εγγλέζους κι ύστερα με τους Αμερικανούς και, εκτός που βγάζανε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, την ώρα που ο κόσμος πέθαινε της πείνας, στήνανε πατριώτες στον τοίχο.
Απόγονοί τους είναι οι τωρινοί, των κουκουλοφόρων της Κατοχής κι έχουνε να "καμαρώνουν", για  ταγματασφαλήτες, μαυραγορίτες, απόντες απ΄ όλους τους εθνικούς αγώνες, τσανακογλύφτες και ερπετά, ρουφιάνους και χαφιέδες, οπαδούς του Τσολάκογλου που υπέγραψε την συνθηκολόγηση, καταδότες με κουκούλα των αγωνιστών που μάχονταν για τη λευτεριά του τόπου, υμνητές του Χίτλερ, τότε και τώρα, προδότες της Κύπρου και του Ελληνισμού, ψευτόμαγκες εκ του ασφαλούς και ποινικούς.
Αυτό είναι το...αγωνιστικό τους προφίλ κι η ταρίφα τους! Και πάντα το "εξαίρω" στα παιδιά μου με δέουσα  αηδία, όταν ανηφορίζουμε καλοκαίρι για Καστοριά κι είναι κοντά οι γραφικές γιορτές του φασισμού για "Γράμμο- Βίτσι" ...
Πράκτορες της CIA, τους λέω, οι υψηλόβαθμοι απο αυτούς, χωρίς εθνική συνείδηση. Αρνητές των εθνικών συμφερόντων. Και υπαίτιοι της πρόσφατης και πιο βαρειάς και επαίσχυντης εθνικής τραγωδίας, της κατοχής και του ξεριζωμού του Κυπριακού Ελληνισμού. Ένοχοι για την έναρξη της τουρκικής αμφισβήτησης του Αιγαίου, απο την επομένη κιόλας που ανέτρεψε ο ανισόρροπος Ιωαννίδης τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, μια βδομάδα μετά το Πολυτεχνείο.
Απόντες, Απάτριδες, Αρνητές. Φυγόμαχοι, Επίορκοι, Προδότες! "ΔΕ θα τα χαλάσουμε για την Κύπρο" είπε στους Τούρκους ο αρχηγός τους ο Παπαδόπουλος όταν απέσυρε τη Μεραρχία απο το μαρτυρικό νησί το ΄68"Είναι μια γυναίκα που μπορούμε να την μοιραστούμε μεταξύ μας"! Έτσι καταλάβαινε την Κύπρο. Σαν πουτάνα για παρτούζα!
Για να σηκώνουν τώρα τα φλάμπουρα και το "πουλί της χούντας" οι πουλημένοι!..
Υποκριτές, ψευτοπατριώτες... Την ώρα που εμείς παλεύαμε στις παλαίστρες -του αθλητισμού και της ζωής!-κι αυτή η μητριά πατρίδα μας έστελνε στα σύνορα- (χάρη μας έκανε) ενώ  αυτοί πουλάγανε με το αζημίωτο, μπραβιλίκι και εθνικοφροσύνη. Και δώσ΄ του χιλιόμετρα...
Ο "πατριωτισμός" τους, είναι της πλάκας. Όλο συναλλαγή και ταμείο. Μια ζωή "Πατριώτες" με τιμολόγιο.
Κι οι "ξένοι εργάτες" δε τους χαλάνε όσο κάνουν ανασφάλιστοι τη δουλειά τους. Φίδια που έπαψαν να είναι γραφικά.
"Δεν υπάρχει χειρότερη προδοσία απο το να΄ναι κανείς στις μέρες μας χρυσή αυγή" καταλήγω,  κι αυτή είναι μάλλον μια οργισμένη προσέγγιση. Αλλά, αυτό το περιθωριακό τσούρμο, έπαψε τώρα να είναι γραφικό.
Καιρός να δει η αυτάρεσκη Αριστερά πως θα βγάλει μαζί τους άκρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: