Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2005

Μια (παρ’ ολίγον..) γυμνόστηθη στη Βουλή των Ελλήνων!!!


Υπό Παντελεήμονος του Ιαματικού

Ας θυμηθούμε σήμερα και ας ευθυμήσουμε….

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, στην κοινοβουλευτική ζωή της γειτονικής Ιταλίας έκανε την εμφάνισή του, το… αστέρι, που άκουγε στο όνομα Τσιτσιολίνα.

Μια ευειδής νεάνις από την Ουγγαρία, όπου εργάσθηκε ως καμαριέρα σε ξενοδοχεία της Βουδαπέστης, στα οποία κατέλυαν ξένοι που τους κατασκόπευε κατ’ εντολήν των μυστικών υπηρεσιών του τότε κομμουνιστικού καθεστώτος, βρέθηκε να μεσουρανεί στην Ιταλία, ως πορνοστάρ. Η επιτυχία της ήταν αναπάντεχη και γρήγορα η Τσιτσιολίνα εκτοξεύθηκε στα ύψη της δημοσιότητας. Έγινε φίρμα…

Η μια δόξα έφερνε την άλλη και γρήγορα η Τσιτσιολίνα ως υποψήφια βουλευτίνα ενός κόμματος περιθωριακών, γεύθηκε και την επιτυχία της εκλογής της στο Ιταλικό Κοινοβούλιο. Βέβαια η επιτυχία της όπως είχε δει όλη η Ιταλία και είχαν γράψει όλες οι εφημερίδες, οφείλονταν στο ότι η φέρελπις πολιτικός, στις πολιτικές συγκεντρώσεις πρόσφερε στους οπαδούς της και στο εν γένει φιλοθεάμον κοινό, το στήθος της εις κοινήν θέα, χωρίς αιδώ και χωρίς αναστολές.
Το κρέας στο τσιγκέλι του χασάπη!

Έλα όμως που η βουλευτίνα της Ιταλίας, ήρθε τον Αύγουστο του 1987 και στην Ελλάδα και ήθελε να επισκεφθεί και τη Βουλή των Ελλήνων;

Τις επαφές της εδώ στην Ελλάδα, είχε αναλάβει ο μακαρίτης Μιχάλης Λεφάκης, αθλητικός παράγοντας της ΑΕΚ, αλλά και κινηματογραφικός παραγωγός, παλαιότερα προ της δικτατορίας χορευτής κρητικών χορών.

Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Αλευράς, άνθρωπος σεμνός, νοικοκύρης πραγματικός, ούτε που να ακούσει για επίσημες υποδοχές της Τσιτσιολίνας στη Βουλή.

Προτίμησε να μην αναμιχθεί, προφασίσθηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις και ανέθεσε στον τότε Γενικό Γραμματέα της Βουλής Κ. Μπέη να μεθοδεύσει την επίσκεψη με τρόπο που να μην αποκλεισθεί η βουλευτίνα της γειτονικής χώρας και δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, αλλά και με τρόπο που να αποφευχθεί κάθε… νταβαντούρι!

Έτσι λοιπόν αποφασίσθηκε η επίσκεψη της Τσιτσιολίνας να γίνει στις 3 Αυγούστου, μέσα στο καταμεσήμερο, όταν στο κτίριο της Βουλής δεν θα υπήρχαν βουλευτές και κυρίως κανένα μέλος του Προεδρείου της Βουλής.

Επί της υποδοχής ορίσθηκε ο τότε φρούραρχος της Βουλής κ. Ι. Ψυχάρης!!!

Πράγματι μεσημεριάτικα με έναν ήλιο να σκοτώνει, εμφανίσθηκε με τον Λεφάκη η Τσιτσιολίνα στο προαύλιο της Βουλής.

Σεμνότατα ντυμένη, με ένα καταπράσινο φόρεμα (σαν σημαία από διαδήλωση του ΠΑΣΟΚ) κλειστό έως το λαιμό και μακρύ λίγο κάτω από το γόνατο κατέληγε σε άσπρο και κόκκινο φαρμπαλά, που με το πράσινο παρέπεμπε συνειρμικά στην Ιταλική σημαία. Φορούσε άσπρες δικτυωτές κάλτσες και στο κεφάλι είχε ένα στεφάνι από λουλούδια. Στα χέρια κρατούσε ένα λούτρινο ζωάκι.

Η κινητοποίηση των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερς ήταν μεγάλη. Τηλεοράσεις πλην της κρατικής, δεν υπήρχαν τότε. Και η κρατική διαφύλαττε την αισθητική και την σοβαρότητα του κράτους!

Η Τσιτσιολίνα συνοδευόμενη από τον φρούραρχο περιηγήθηκε τους χώρους του έρημου Κοινοβουλίου έκανε στο τέλος κάποιες δήλώσεις για την ελληνοϊταλική φιλία, εξεφρασε το θαυμασμό της στον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά απογοήτευσε τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερς, γιατί δεν έκανε την κίνηση που όλοι περίμεναν. Να βγάλει το στήθος της σε κοινή θέα!

Το μόνο που έκανε, όταν κάποιος από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προχώρησε σε… δημοσιογραφικό «πρέσσινγκ» και της είχε γίνει στενός κορσές… να τον προσφωνήσει:
-Κάλντο… μίο κάλντο! Ήτοι θερμέ… θερμέ μου!
Και απήλθε…

Την άλλη μέρα που είχε στη Βουλή, πρωινή συνεδρίαση θερινού τμήματος, όλοι αγωνιούσαν… μήπως επανέλθει η Τσιτσιολίνα! Αλλά δεν επανήλθε στη Βουλή γιατί έφυγε εκτάκτως για τη Ρώμη όπου στη Βουλή υπήρχε μια κρίσιμη ψηφοφορία που αφορούσε ψήφο εμπιστοσύνης για την τότε Ιταλική κυβέρνηση.

Αυτή ήταν η επίσκεψη της πορνοστάρ Τσιτσιολίνας, στη Βουλή, αλλά επίσκεψη με κάθε επιβαλλόμενη σεμνότητα.

Ο αείμνηστος Αλευράς, δεν σήκωνε τέτοια καραγκιοζιλίκια…

2 σχόλια:

kyrallina είπε...

Φοβερή ιστορία. Δεν είχα ιδέα γι΄αυτήν την επίσκεψη. Αν γινόταν τώρα θα είχαμε πόλεμο στα κανάλια. Θα περνούσε στην λούφα και το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ και το Σκοπιανό και ότι άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή φίλη, είναι ακριβέστατα τα όσα γράφω... Και σωστά επισημαίνεις ότι σήμερα μια τέτοια αστεία ιστορία θα κάλυπτε όλα τα θέματα της επικαιρότητας...
Παντελής