Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Χορεύουν καλύτερα από μένα (όχι ότι είμαι μέτρο σύγκρισης..)

Τα πιτσιρίκια που βλέπετε στη φωτογραφία δεν ξέρουν ελληνικά, και τους χορούς τους έμαθαν βλέποντας βίντεο! Οι προπαππούδες τους έφτασαν εδώ και εκατό χρόνια στην Αντοφαγάστα της βόρειας Χιλής, για να δουλέψουν στα ορυχεία του χαλκού* και να επιβιώσουν στην πιο άνυδρη περιοχή του κόσμου. Τα κατάφεραν και παρά την τεράστια απόσταση, διατηρούν στη μνήμη τους την πατρίδα.
Προς τιμήν της προέδρου της Βουλής Άννας Μπενάκη-Ψαρούδα, που επισκέπτεται επισήμως τη Χιλή, τα μικρά χιλιανοελληνόπουλα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς δίπλα στην «Πορτάδα» της Αντοφαγάστα, την πέτρινη πύλη που ενώνει τη Χιλή με τον Ειρηνικό Ωκεανό.



Εδώ βλέπετε τη ντροπαλή Καταλίνα, εννέα ετών, που κατάγεται από τη Σμύρνη.

*Η Χιλή είναι η πρώτη παραγωγός χαλκού στον κόσμο.

4 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Αξιοκατάκριτε Πετράν! Δεν χρειαζόταν να μας πεις οτι η Χιλή είναι η πρώτη χαλκοπαραγωγός χώρα του κόσμου, για να καταλάβουμε τις χαλκευμένες σου ανταποκρίσεις. Συμπαραστεκόμαστε στο δράμα που περνάς εκεί στην φλογερή πλευρά της αμερικανικής ηπείρου και σου ευχόμαστε ν΄αργήσει να τελειώσει...

Ανώνυμος είπε...

Καλά να περνάς Πετράκο. Φιλάκια στην αποστολή. Ωραία αυτά που μας στέλνεις. Τα καλύτερα θα μας τα πεις από κοντά. Καλά να περνάτε... Ασημί

Dem είπε...

Nαι καλα να περνατε!

Δεν μας απαντησατε ομως
ποιος πληρωνει το "ταξιδακι".

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Γεια σου Ντεμ, κι ας μη γνωριζόμαστε.
Το "ταξιδάκι" της προέδρου της Βουλής και όσων τη συνοδεύουν πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο. Οι δύο δημοσιογράφοι που καλύπτουμε τις επαφές της κ. Μπενάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Χιλής, τον υπουργό Εξωτερικών, τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας του χιλιανού Εθνικού Κογκρέσου, τους αρχηγούς των κομμάτων, σειρά άλλων επισήμων και τις επαφές της με τους ομογενείς, πληρωνόμαστε από τα μέσα που εργαζόμαστε.
Ότι διαβάζεις στα Έδρανα από τη Χιλή, είναι οι κάποιες εντυπώσεις μου, που μοιράζομαι με τους αναγνώστες των Εδράνων και με τους συναδέλφους μου στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Οι ανταποκρίσεις μου βρίσκονται στον επαγγελματικό τόπο www.ana-mpa.gr και αναμεταδίδονται από τους συνδρομητές του.
Να ΄σαι πάντα καλά.