Κυριακή 13 Μαΐου 2007

Πάρε την Αννούλα και έλα σπίτι.

Ενώ κοιτούσα αφηρημένα στην τηλεόραση τις απαντήσεις των πρωτοκλασσάτων πολιτικών στελεχών σε ερωτήσεις των καναλιών περί την Γιουροβίζιον- και αυτοί βρε παιδί μου να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο, ότι τους ρωτάς να απαντάνε και να νομίζουν ότι έχουν εξαιρετικό χιούμορ- άκουσα δύο νέους σε ηλικία τεχνίτες που τοποθετούσαν ένα κλιματιστικό στο διπλανό δωμάτιο.
"Θα έρθεις με την Άννα να δούμε τον τελικό της Γιουροβίζιον το Σάββατο;" πρότεινε ο ένας τον άλλον και συμπλήρωσε "έλα μωρέ, θα φάμε πίτσες, θα πιούμε μπυρώνια, να βρεθούμε και λίγο έχουμε χαθεί, όλο δουλειά".
Το "πανηγυράκι" αυτό όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Μάνος Χατζηδάκης με μουσικά κριτήρια, αποτελεί μια αφορμή, μια δικαιολογία να βρεθούν οι άνθρωποι και να κάνουν παρεούλα το βραδάκι. Όπως ακριβώς και οι τελικοί των ποδοσφαιρικών συναντήσεων. Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος που δουλεύει πολύ και χαίρεται λίγο έχει ανάγκη από δικαιολογίες προκειμένου να βρεθεί με τους φίλους του, με την παρέα του και να πιεί ένα ποτήρι.
Θυμήθηκα ένα παλιό σύνθημα, που έλεγαν τότε οι εξωκοινοβουλευτικοί φοιτητές. "Εκτός από τον Καπιταλισμό υπάρχει και η μοναξιά". Δεν μπορούσαν να προβλέψουν τότε ότι στη μοναξιά το φάρμακο βρέθηκε σήμερα. Είναι η από κοινού παρακολούθηση μέσω τηλεόρασης του τραγουδιστικού αγώνα των χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού με τις παρηκμασμένες χώρες της πρώην δυτικής κουλτούρας. Και εν συνεχεία η μάχη στα οδοφράγματα των SMS.
Μήπως να ψηφίζαμε με τον ίδιο τρόπο και στις βουλευτικές εκλογές;

4 σχόλια:

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

sa na exeis dikio Laskarina..

tzonakos είπε...

Ρε σείς ....
εκλογές με SMS ;
Χμμμ... να το σκεφτώ λιγάκι, γιατι όχι ; 1,5 € το μύνημα να βγάλει και το Κράτος.
Να μην τρέχουμε κι εμείς να βρούμε πού στο κέρατο ψηφίζουμε.
901 2007 5000
πατήστε
01 - Πάγκαλος
02 - Βαρβιτσιωτης
03 - Τσοχαδοτζόπουλος
04 - Σουφλέ
05 - Νίνης
06 - Μαργαριέττα
07 - Τζονάκος

αλλα προσοχή μη πάει η ψήφος κατα λάθος αλλού ε ;

Πληρωμένη πένα είπε...

Ρε συνάδελφοι, τι έγραφε η Ελευθεροτυπία για τον καλό της Ράπτη, αποφάσισε να γυμνάζεται στη Βουλή;
Τι να κάνει ο άνθρωπος, μερικές δημόσιες σχέσεις θέλει να κάνει

Laskarina είπε...

Απαραίτητη είναι η γυμναστική και όχι πολυτέλεια. Αρκεί να γίνεται τις ελεύθερες ώρες μας ενώ οι ώρες της δραστηριότητας μας -αν μάλιστα είμαστε και εκλεγμένοι εκπρόσωποι- να είναι αποδοτικές και να ιδρώνουμε για το κοινό καλό. Τώρα αν συμβαίνει το αντίθετο (δηλαδή να ιδρώνουμε μόνο στο διάδρομο του γυμναστηρίου) τότε αυτό είναι πρόβλημα).