Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

άλλος για Τζουστ ΤιΒι..

Σε δοκιμαστική έκδοση, ακόμα, το Τζουστ ΤιΒι, αλλά οι "κατέχοντες" έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσκαλέσουν όλους τους φίλους τους! Οι ενδιαφερόμενοι-ες ας σπεύσουν να αποκτήσουν πρόσκληση από τα "Έδρανα" γράφοντας όνομα, επώνυμο και ηλ. διεύθυνση.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να γραψουμε όνομα, επώνυμο και ηλ. διεύθυνση;
Στα σχολια;

Δεν υπαρχει e-mail επικοινωνιας;

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Σωστά, στα σχόλια.
πχ
Άρης Αθηναίος, aathinaios (at) gmail (dot) com

Ανώνυμος είπε...

οκ,οποτε:

Χιονια Μαρτη
hioniam(at) gmail (dot) com

Eυχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΟΠΑΙΔΑ -ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΡΑΝΟ
ΛΕΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΨΙΓΜΑΤΑ ΕΥΕΣΘΗΣΙΑΣ ΑΝ.
Νέες εξελίξεις στα ομόλογα
Η Proton Bank υπέβαλε πρόταση για την αγορά του ομολόγου που πωλήθηκε στο ΤΣΠΕΑΘ

Eurokinissi
Οι κινητοποιήσεις για το «δομημένο» του ΤΣΠΕΑΘ δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 17:57

Η Proton Bank υπέβαλε πρόταση με επιστολή της στο ΔΣ του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων για την αγορά του επίμαχου δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας διατεθειμένη να πληρώσει και τους τόκους.

«Αναφορικά με το ομόλογο εκδόσεως Ελληνικού Δημοσίου με αριθμό ΙSIN XS 0260349192 και ονομαστικής αξίας 130 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως είναι γνωστό βρίσκεται στην κατοχή του Ταμείου σας, η Proton Τράπεζας ΑΕ διά της παρούσης δηλώνει την πρόθεσή της να το αγοράσει με valuers 29//5/2007 στη μεικτή τιμή 102,0666667 καταβάλλοντας συνολικά το ποσόν των 132.6866.666,67 ευρώ. Η προθεσμία για την αποδοχή της ανωτέρω προσφοράς από το Ταμείο σας είναι η Τρίτη 22/5/2007 και ώρα 14:00».

Το ομόλογο είχε εκδοθεί από τις Credit Agricole και Εμπορική Τράπεζα και είχε πωληθεί μέσω της κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας Τρώυλος στο ΤΣΠΕΑΘ.

Η τράπεζα δηλώνει διατεθειμένη να αγοράσει το ομόλογο υψηλότερα από την ονομαστική του τιμή, στις 102 μονάδες, πληρώνοντας έτσι και τους τόκους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα διακρατήσει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Σύμφωνα, πάντως, με την πρώτη εκτίμηση της επιτροπής ειδικών (αποτελείται από τους κ.κ. Ρομπόλη, Νεκτάριο, Δωρή και Κρεμμυδά), οι απώλειες για το Ταμείο αγγίζουν τα 23 εκατ. ευρώ περίπου.

Η Calyon, η εξειδικευμένη επενδυτική εταιρεία της Gredit Agricole που έφτιαξε το ομόλογο κατά παραγγελία της Εμπορικής Τράπεζας, αποτιμά τον τίτλο στις 100,06 μονάδες. Απαντώντας στον ΟΔΔΗΧ, η εταιρεία εκτιμά ότι η τρέχουσα μικτή τιμή του βρίσκεται στο 100 και αν αποτιμηθεί και το κουπόνι ανέρχεται στο 102.

Η Εμπορική όσο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κρατούν μυστικούς τους όρους έκδοσης του ομολόγου και κυρίως διατηρούν κρυφές τις τιμές στις οποίες έγιναν οι αγοραπωλησίες του τίτλου από την Εμπορική στην Proton Bank και από εκεί στην κυπριακή χρηματιστηριακή εταιρεία Tρώυλος (στην οποία μπήκε «λουκέτο»), που το μεταπώλησε στο ΤΣΠΕΑΘ.

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

«Η σημερινή πρόταση της PROTON BANK είναι η τρίτη περίπτωση, ακριβώς όπως έγινε με την JP MORGAN και την MARFIN, όπου τράπεζες που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την ιστορία ομολογούν κατ' ουσία τη φύση της υπόθεσης και επιχειρούν αποκατάσταση και θεραπεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, να υποθέσω ότι η επωνυμία διατηρεί κάποιο επίπεδο ευπρέπειας; Ευχαρίστως φιλοξενούμε και ανώνυμες απόψεις στα "Έδρανα" κάτι που στις εφημερίδες -όπως η Καθημερινή, Τα Νέα, Έθνος κλπ- δεν συνηθίζεται. Επί της ουσίας της σκέψης σου υποθέτω ότι θα απαντήσει ο Γιώργος Χατζηδημητρίου. Ωστόσο, γιατί θα πρέπει κανείς να είναι ευχαριστημένος με απόδοση ομολόγου 2% σε δέκα μήνες, με ετήσιο πληθωρισμό +2,5% (4/2007-4/2006)και με ΑΕΠ +4,6% (α' τρίμηνο 2007); Εάν εκτιμάς ότι το ΤΣΠΕΑΘ πρέπει να κρατήσει το ομόλογο, μήπως έχεις ασφαλή γνώση για το ποια θα είναι η απόδοσή του τον 3ο ή τον 13ο χρόνο;

ΥΓ Το απόσπασμα που παραθέτεις, το ανέγνωσες;

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Προς Ανώνυμον: Έχεται δίκιο. Χάθεικαν κε τα τελεφτέα ψίγματα εβεσθησείας. Αναζητούμαι πάντος τον κύριο Καπράνο για να του ζητήσουμε συνγνώμη, αλλά δεν τον βρίσκουμε πουθενά! Μήπως ξέβρετε που βρήσκετε; Διότο είνε άδοικον να διασύρεται έτσι ο άνθρωπως...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια δεν εχω λαβει την προσκληση
για Tζουστ ΤιΒι.

Χιονια Μ.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Χιόνια Μ., καλές ιστο-θεάσεις..