Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 7-11 Ιανουαρίου 2008

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου

18.00 (ολομέλεια) Επερώτηση 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αυτονομία των Ανεξάρτητων Αρχών και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου

12.00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ: Ακρόαση του κ. Αβραάμ Γούναρη, προτεινομένου, από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΕ «Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε.» (ΟΑΣΑ ΑΕ).

14.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών – Απαλλαγή πρώτης κατοικίας – Ενιαίο τέλος ακινήτων – Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις».

18.00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Τροποποίηση του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α’) για την «Εκλογή Βουλευτών»».

18.00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις». (1/2)

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου

10.30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις». (2/2)

09.00 (Γερουσίας) Επιτροπή Οικονομικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών – Απαλλαγή πρώτης κατοικίας – Ενιαίο τέλος ακινήτων – Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις» (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων – 2η συνεδρίαση)

10.30 (151) Επιτροπή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Εξωτερικών: [α] «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για τη Συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών και Ινστιτούτων των Υπουργείων Εξωτερικών των κρατών – μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου». [β] «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γενικής Γραμματείας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών».

17.00 (Γερουσίας) Επιτροπή Οικονομικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών – Απαλλαγή πρώτης κατοικίας – Ενιαίο τέλος ακινήτων – Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις» (3η συνεδρίαση)

18.00 (223) Επιτροπή ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Συνέχιση της ενημέρωσης από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, σχετικά με τους νέους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές για το 2008 στον τομέα του τουρισμού (2η συνεδρίαση).

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου

10.30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11.30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αποχώρηση από την υπηρεσία δικαστικών λειτουργών». (1/1)

09.30 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρο Κοντό, σχετικά με την πολιτική συμφωνία που επήλθε στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας / Αλιείας του Δεκεμβρίου 2007 για τη μεταρρύθμιση του Αμπελοοινικού τομέα στα κράτη – μέλη της Ε.Ε..

10.00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κατάργηση φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών – Απαλλαγή πρώτης κατοικίας – Ενιαίο τέλος ακινήτων – Αντιμετώπιση λαθρεμπορίου καυσίμων και λοιπές διατάξεις» (4η συνεδρίαση)

10.00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση του Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων και στο Πρωτόκολλο για τα Προνόμια και Ασυλίες του Κέντρου αυτού».

11.00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ:
α) Ώρα 11.00
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Ηλεκτροκίνητα Λεωφορεία Περιοχής Αθηνών – Πειραιώς Α.Ε.» (Η.Λ.Π.Α.Π. Α.Ε.).
β) Ώρα 12.00΄
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων Α.Ε.» (Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.).

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου

10.30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11.30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Επιτροπής, της συσταθείσης με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, «Για την παρακολούθηση της πολιτικής της μετανάστευσης».

11.00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ: Εξέταση της πρότασης απόφασης – πλαισίου του Συμβουλίου σχετικά με την τροποποίηση της απόφασης – πλαισίου 2002/475/ΔΕΥ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Εισηγητές: ΝΔ: Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ΠΑΣΟΚ: Γεώργιος Παπαδημητρίου, ΚΚΕ: Αχιλλέας Κανταρτζής, ΣΥΡΙΖΑ: Φώτης Κουβέλης, ΛΑΟΣ: Αθανάσιος Πλεύρης. Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟ ΈΛΕΓΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

ξαναγράψτε το σχόλιό σας καλέ-ή μου ανώνυμε-η, κάτω από το σχετικό άρθρο, όχι κάτω από το άχαρο πρόγραμμα της Βουλής. Όλοι μας, και ο κ. ΓΧ, έχουμε ανάγκη καλών λόγων. Να 'στε καλά!