Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 31 Μαρτίου - 4 Απριλίου 2008

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

18:00 (ολομέλεια)

-Συνέχιση της συζήτησης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού: «Μέτρα για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών».

-Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις»

18:00 (151) Επιτροπή Περιφερειών: Πορεία του Γ' ΚΠΣ και προγραμματισμός του Δ' ΚΠΣ-ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενημέρωση από τον γγ περιφέρειας Πελοποννήσου Νικόλαο Αγγελόπουλο.


Τρίτη, 1 Απριλίου

14:00 (150) Επιτροπή Οικονομικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους αποχωρούντες από την υπηρεσία δικαστικούς λειτουργούς» (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων - 2η συνεδρίαση).
14:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών της δίκης στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και άλλες διατάξεις» και ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων (2η συνεδρίαση).
18:00 (150) Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας με θέμα ημερήσιας διάταξης: Προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εθισμού και των παρανόμων δραστηριοτήτων στο Διαδίκτυο. Θα ενημερώσει ο υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης.

18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων, που υπέβαλαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ με τις οποίες ζητείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις».

Τετάρτη, 2 Απριλίου

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων, που υπέβαλαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ με τις οποίες ζητείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις

18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων, που υπέβαλαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ με τις οποίες ζητείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις

11:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Επεξεργασία και εξέταση του άρθρου 101 (ερμηνευτική δήλωση), του άρθρου 102 παρ. 1 εδ. δ΄, του άρθρου 103 παρ. 2, 3, 5 και 8, του άρθρου 104, του άρθρου 118 παρ. 7, του άρθρου 101 Α, του άρθρου 108 παρ. 1 και 2, του άρθρου 111 παρ. 6 και του άρθρου 5 του Συντάγματος (Ζ΄ και Η΄ Ενότητες).
11:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτριο Αβραμόπουλο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών 2008-2012.

14:00 (151) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Συνέχιση της συζήτησης, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 2 του Συντάγματος, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών της δίκης στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).
17:30 (151) Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Συνέχιση της συζήτησης, σύμφωνα με το άρθρο 70 παρ. 2 του Συντάγματος, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών της δίκης στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και άλλες διατάξεις» (4η συνεδρίαση)
18:00 (Γερουσίας) Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γεώργιο Αλογοσκούφη για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων EUROGROUP και ECOFIN, που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Φεβρουαρίου και στις 3 και 4 Μαρτίου 2008 στις Βρυξέλλες.

Πέμπτη, 3 Απριλίου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού: «Μέτρα για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών».

09:30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: (1) Αντεγκληματική πολιτική. (2)Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του Σωφρονιστικού Συστήματος της χώρας. Θα ενημερώσουν οι Κ. Γκλέτσος, γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης, Δ. Παξινός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Κυριτσάκης, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Επιτροπής, Ι. Πανούσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ά. Τσιγκρής, Δρ Εγκληματολογίας.

10:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ακρόαση του προτεινομένου, από τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, αρμόδιου για τον τομέα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Παρασκευή, 4 Απριλίου

10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

11:30 (ολομέλεια) Επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με τη λήψη μέτρων της κυβέρνησης για τις συμβάσεις των Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: