Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Πάμε εκεί όπου μιλάνε αληθινά γλυκειά μου...

Ακόμα κι αν τη χαλάσω τώρα, κάποτε θα την φτιάξω την ίδια ιστορία στα σωστά της μέτρα, αλλά όμως σήμερα θέλω να την ειπώ έστω και πρόχειρα...
Μια φορά λοιπόν, όταν κατέβηκα απο τη Σαλονίκη όπου αλήτευα σπουδάζοντας, στην Αθήνα, με είπανε οτι στο Πικέρμι, εκτός Αθηνώνε υπάρχει ένα σκυλάδικο- του κυρ- Δασκαλάκη- όπου γινότανε λέει μυσταγωγία...Δεν έστερξε να πάω ποτέ.
Το θεωρώ βέβαια, προσωπική μου ήττα, γιατί νόμιζα τότε πως όλα στην πρωτεύουσα, ήταν συντεταγμένα για να με περιμένουνε. Αλλά ας είναι. Κι άλλωστε, γι΄ αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Ένας απο αυτούς μου διηγήθηκε το περιστατικό που συνέβη ένα βράδυ. Ήτανε λέει, μια θορυβώδης παρέα που ήτρωγε και ήπινε με μεγάλη αδιακρισία στο μαγαζί.
Ο "Δάσκαλος" που τους παρατηρούσε ενοχλημένος απο ώρα, παίζοντας απο το υποτυπώδες πάλκο, έκαμνε ιώβεια υπομονή. Ώσπου, κάποια στιγμή, βλέποντας πως αυτοί οι τύποι δεν συμμορφώνονται με το καλό, έκανε ένα αδιόρατο νεύμα στον σερβιτόρο.
Αστραπιαία τότες αυτός έσκυψε στην παρέα και τους παράγγειλε ευγενικά αλλά με βλέμμα σκοτεινό "Παιδιά δεν χρωστάτε τίποτε. Άμετε να σηκωθείτε τώρα και να πάτε για κει όπου κινήσατε..."!
Μου΄ ρθε στο νου το συμβάν, βλέποντας απόψε φευγαλέα στην TV τον Λαζόπουλο με τη Στάη να μιλάνε μ΄ αφορμή το Ασφαλιστικό, για πράγματα που δεν ξέρουνε.
Παληότερα μπορεί και να θλιβόμουνα γι΄αυτό το δημόσιο κατάντημα.
Τώρα σκέφτομαι χαιρέκακα οτι κάθε φορά που άνθρωποι σαν αυτούς νομίζουν οτι ανακαλύπτουνε την αλήθεια, η ζωή δραπετεύει εκεί όπου δεν μπορούνε να υποψιαστούνε...
"Καιτούλες" της συμφοράς και τα δυό τους, χωρίς καμιά πνευματικότητα...
Κι εντάξει, να πει κανείς, δεν έχει ζωή για μας, αλλά, μήπως η φτήνεια που μας προτείνουν αυτοί είναι διέξοδος;

6 σχόλια:

politis-gr είπε...

Φίλε το είπες και εσύ και συμφωνώ απόλυτα.
Μας αξίζει τέτοιο κατάντημα;;;;

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Βλέποντας τριγύρω, νομίζω πως ναι...

Archon είπε...

Η φτήνια που μας προτείνουν είναι εδώ και πολύ καιρό η μόνη διέξοδος και εμείς αυτό που κάνουμε είναι να την ακλουθούμε και να την συντηρούμε …
Καλώς ή Κακώς...

@politis: φυσικά και μας αξίζει αυτό το κατάντημα…

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Άρχοντα, σούκαμα επίσκεψη. Αντιπαρέρχομαι όσα λες για το συνάφι γιατί δεν με αφορούν. Αλλά γιατί τόσο σεκλέτι με τα κομματικά; Τι συνέβη στα Γιάννινα;

Archon είπε...

Αν μπω σε λεπτομέρειες για το τι έγινε στα Γιάννενα θα σε κουράσω μιας και δεν είσαι και στο σινάφι μας, απλά κάποιος που μέχρι τώρα πίστευε στην πολιτική πλέον έχει χάσει κάθε ελπίδα με αυτά που βλέπει γύρω του…..
Τι να πω, ήμουν μικρός και είχα φτιάξει στο μυαλό μου μια άλλη εικόνα για τα πράγματα αλλά μεγάλωσα απότομα μέσα σε μια εβδομάδα και κάποιοι φρόντισαν να μου «μάθουν» πως είναι η πραγματικότητα….

Laskarina είπε...

Αρχοντα μου μην πτοηθείς σε καμμία περίπτωση και κυρίως μην απογοητευθείς. Η αποκάλυψη σε νέα συνήθως ηλικία της ιδιοτέλειας, σαπίλας, αρχομανίας και ηλιθιότητας κάποιων (ίσως και των περισσοτέρων) που λυμαίνονται τα κόμματα είναι θαυμάσια εμπειρία. Το εννοώ. Κινητοποιείς έτσι τη δική σου σκέψη, χωρίς βοήθεια, παρατηρείς, διαβάσεις, επιλέγεις, ψάχνεις, ανακαλύπτεις και βγάζεις συμπεράασματα κάνεις επιλογές. Τελικά είσαι πιο ώριμος, πιο πλούσιος, αυτή η εμπειρία είναι μοναδική.
Μη σου φανούν κουφά αυτά που σου γράφω. Οι άνθρωποι που περπατούν στα χαμομηλια ή τις μαργαρίτες της πολίτικής είναι δυστυχείς και φτωχοί.
Παρεπιπτόντως ωραία τα Γιάννενα έστω και με συγκρούσεις.