Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη νέα Βουλή

(: Πρωταπριλιά - Aprilscherz - April Fools' Day - Poisson d'Avril :)



Υπογράφηκε σήμερα στις 10 το πρωί η σύμβαση μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της ΜΒΔΤ ΑΕ για την ανέγερση του νέου μεγάρου του κοινοβουλίου στον Ελαιώνα. Μετά την υπογραφή της σύμβασης στο Εντευκτήριο της Βουλής, ο κ. Σιούφας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον παρευρισκόμενο δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη για τη συμβολή του στην αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου της ΕΤΜΑ ως χώρου ανέγερσης γηπέδου του Παναθηναϊκού καθώς και εμπορικού κέντρου. Ο πρόεδρος του σώματος αναφέρθηκε στην ιστορική ανάγκη δημιουργίας νέου Μεγάρου της Βουλής, στο οποίο θα συγκεντρώνονται οι σήμερα διάσπαρτες υπηρεσίες του κοινοβουλίου. Όπως είπε ο κ. Σιούφας ειδική πρόβλεψη υπάρχει και για τη στέγαση των εξ επαρχίας βουλευτών σε πτέρυγα του νέου Μεγάρου με άμεση πρόσβαση στη λεωφόρο Καβάλας. Στην ειδική τελετή υπογραφής παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ Ν. Πατέρας ο οποίος ανακοίνωσε την κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας ενόψει της μεταφοράς των αθλητικών εγκαταστάσεων της ομάδας στον Ωρωπό Αττικής.

Η ιδέα μεταφοράς του κοινοβουλίου σε νέο χώρο προέκυψε μετά από μελέτη αρχιτεκτόνων που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΕΜΠ.


Η Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική («ΜΒΔΤ») είναι η ηγέτιδα ελληνική εταιρία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχοντας περισσότερο από 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά ακινήτων, με έμφαση στα γραφειακά συγκροτήματα, εμπορικά κέντρα και τουριστικές μονάδες

1 σχόλιο:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ήμουν έτοιμος να το χάψω δόλιε Πετράν, ώσπου αναγνώρισα τις φωτογραφίες μιας πτυχιακής μελέτης που παρουσίασε στο Μετσόβειο με έναν συναπόφοιτό του, ο γιός του καλού μας συναδέλφου Παντελή Αθανασιάδη, με τίτλο "Αρχιτεκτονική και Δημοκρατία".