Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Με χρυσά γράμματα στην Ιστορία...

"Σεμνά", αθόρυβα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με νεώτερη ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι ξανασυνεδρίασε, ξανασυζήτησε και ξαναψήφισε, αλλάζοντας αυτή τη φορά πλειοψηφίες και μειοψηφίες και, κατ' επέκταση, παλαιότερη απόφασή του, μεταθέτοντας χρονικά την απεργία: Θα γίνει, λέει, την πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Δεν κρίνω αν η πρώτη ή η δεύτερη απόφαση είναι η σωστή. Μπορεί να μην είναι και καμία από τις δύο... (Για παράδειγμα, "σωστή" θα μπορούσε να ήταν μια απόφαση για απεργία την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, ή την επόμενη δεκαετία...).
Εκείνο, όμως, που πρέπει να γίνει γνωστό είναι:
ΠΡΩΤΟΝ, τί ακριβώς συνέβη και προέκυψε νέα συνεδρίαση για το ίδιο θέμα και νέα ψηφοφορία;
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, έχει ξανασυμβεί τέτοια "τούμπα" στο παρελθόν και για ποιές συγκεκριμένες υποθέσεις;
ΤΡΙΤΟΝ, τί ακριβώς ειπώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση και τί στην δεύτερη; ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων;
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ποιοί ψήφισαν υπέρ και ποιοί κατά στην πρώτη και στην δεύτερη συνεδρίαση;
ΠΕΜΠΤΟΝ, υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει και τρίτη συνεδρίαση που να ανατρέψει την δεύτερη απόφαση, μέσω της οποίας ανατράπηκε η πρώτη;

1 σχόλιο:

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ "Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, αφού έλαβε υπόψη του το αίτημα της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωη απεργία της 20ής Μαΐου ''για την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης'' αποφάσισε να προτείνει στις Ενώσεις-μέλη της τη διεξαγωγή 24ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα".

Λογικά, το αίτημα της ΓΣΕΕ δεν μπορούσε να είναι άλλο από το να καλυφθεί δημοσιογραφικά η απεργία, και όχι το ΣΥΝΟΛΟ της επικαιρότητας, ώστε να συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι στην απεργία της 21ης Μαΐου. Πως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο αίτημα η ΠΟΕΣΥ/ΕΣΗΕΑ; Με ένα «απεργιακό δελτίο» που θα διαμόρφωναν οι εργατικοί συντάκτες. Ωστόσο, η απόφαση που ελήφθη «επιτρέπει» στις επιχειρήσεις ΜΜΕ όχι μόνο να καλύψουν το σύνολο της επικαιρότητας αλλά και να καλύψουν τις κινητοποιήσεις κατά το δοκούν, ήτοι στην πρώτη, δεύτερη ή και τελευταία θέση των δελτίων τους..

ΥΓ Άλλωστε, είναι ενδεχόμενο να συμπέσει εκ νέου η απεργία της ΠΟΕΣΥ/ΕΣΗΕΑ (πχ κατά την ημέρα έναρξης της συζήτησης του Ασφαλιστικού στη Βουλή) με αυτή της ΓΣΕΕ.