Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Απο τα λίγα που καταλαβαίνω...

Φαίνεται πως η χορηγία του Σάλλα σε ομάδες δημοσιογράφων στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής έπιασε τόπο. Διαφορετικά δεν εξηγείται τώρα, τόση «αφωνία» που μια τράπεζα όπως η Πειραιώς με αρκετά "ανοιχτά θέματα" και οπωσδήποτε, όπως λένε οι αναλυτές, σε υποδεέστερη θέση, από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ζητά τώρα να... το αγοράσει με λεφτά που έχει πάρει από τα πακέτα σωτηρίας, δικά μας, δηλαδή, - την ώρα που από μας κόβονται μισθοί και συντάξεις, εννοείται!...- και με δάνεια από το ίδιο το Τ.Τ!!!. (
σ.σ: καλά η «προβληματική", πλην όμως καθόλου του πεταματού, ΑΤΕ είναι το ξεκάρφωμα για τους αδαείς…)
«Τέτοιος…επενδυτής γίνομαι κι εγώ» έλεγαν χθες στο κυλικείο, ΠΑΣΟΚοι, σερβιτόροι, δημοσιογράφοι, τρίτοι βουλευτές και άλλα άγρια θηρία…
Ε, και; Κι όμως... Η κυβέρνηση παρελπίδα, δηλώνει ότι το σκέφτεται…
Και η Νουδούλα σφυράει σαν επαρχιώτισσα κόρη που της πιάνουνε τον κώλο και κάνει πως δεν τρέχει τίποτε!.. Σάμπως δικά της είναι τα λεφτά;..
Αυτή είναι η φάση αδέλφια: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τρώνε από το ίδιο πιάτο και μαλώνουνε μετά για τη γεύση…
«Γιάντα να γενεί μάγκας ο Σάλλας με τον δικό μας κόπο;». Κανείς δεν το εξηγεί, με δεδομένο ότι αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, παληότερα, οι πατεράδες μας, δεν την ξεχώριζαν από τον μαυραγοριτισμό και την ονομάτιζαν κάπως αλλοιώς…
Απλά συμβαίνει τώρα, να είναι η εποχή της αναίδειας. Κι άμα δεν ξεσηκωθούμε, αυτές οι λύσεις θα φαντάζουνε σε λίγο στα έκθαμβα ματάκια μας "σωτήριες"!
Κι ας τις χρυσοπλερώνουμε με το μαύρο αίμα μας!..
Στην ουσία, όπως εκτιμώ, η πρόταση του Σάλλα, υποδηλώνει πλήρη αδυναμία του , οπότε ή οφείλει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ή αναγκαστικά πρέπει να χτυπήσει την πόρτα του «Ταμείου χρηματοοικονομικής Στήριξης» που συστάθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου για αναξιοπαθούντες Τραπεζίτες. Ωστόσο, όπως λέγανε εκεί στη Βουλή, ξέρει πως σε τούτη την περίπτωση, θα χάσει τη μπάλα και θα τον κάνουνε κλητήρα για τούτο και, ο άνθρωπος που «θήτευσε κοντά στον Ανδρέα», όπως έγραψε χθες κάποιος αγιογράφος του, ζητάει σωτηρία από το Δημόσιο!
Ε, αν είναι έτσι, ας δώσει τις μετοχές του στο Ταμιευτήριο που για μας είναι στήριγμα. Γιατί αυτός ο «αποτυχημένος» πρέπει να συνεχίσει να παριστάνει τον τραπεζίτη με τα δικά μας χρήματα; Το ερώτημα, λέω, των πολλών!..

Υπόψιν:
1:Η Αγροτική, έχει στο χαρτοφυλάκιό της υποθηκευμένο σε γη, τον ιδρώτα των γονιών μας(σ. σ: το real estate, τουτέστιν, με τους «δικούς τους» όρους, αυτού του τόπου)
2: Και στο Τ. Τ είναι η αποταμίευση των ελπίδων μας.
Γιατί αδέλφια, θα πρέπει αυτά να τα ξεπουλήσουμε στον κάθε Σάλλα και σε όσους κρύβονται πίσω από αυτόν;

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Παρακάμπτω τις απολύτως ορθές παρατηρήσεις σου για το ύποπτο ντηλ αλλά αν υποψιαστώ ότι υπονοείς ότι τα πιάσανε από το Σάλλα δημοσιογράφοι και εκδότες και γι αυτό αντί να τον ξεφωνήσουν μας πνίξανε στα σάλια θα ....συμφωνήσω μαζι σου.

dyosmaraki είπε...

Πέρα από τα γραφόμενα με τα οποία συμφωνώ θα ήθελα να προσθέσω ένα σενάριο.
Η ΑΤΕ μεταξύ άλλων έχει ποσοστά στην FBB (περίπου 47%).
Το ΕΣΠΑ προβλέπει τρελλά κονδύλια για περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα. Η Πειραιώς ασχολείται με το green banking. Τυχαίο? Δεν νομίζω...
Απορούσα γιατί έχουν φαγωθεί οι ιθύνοντες για τα οφέλη που θάχουν οι αγρότες για να καλλιεργούν φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους αντί για ντοματούλες και αγγουράκια. Πόσες περιουσίες αγροτών είναι υποθηκευμένες από την ΑΤΕ?
Τέλος εάν υποθέσουμε πως η Πειραιώς απορροφήσει την ΑΤΕ και το ΤΤ μήπως μετά θα είναι εύκολο να απορροφηθεί όλο το σχήμα από την ΕΤΕ και τελικά εκεί που εμφανίζεται ο Σάλλας να προτείνει την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και του ΤΤ μπορεί να δούμε την Πειραιώς να κρατικοποιείται?
Πάντως ξενίζει και το γεγονός πως στα τέλη του Ιούνη και στις 9.7. μεγάλος αριθμός μετοχών της Πειραιώς αγοράστηκε από την εταιρεία Shent Enterprises Ltd η οποία εταιρεία λένε είναι νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Μιχάλη Σάλλα. Εάν υποθέσουμε πως τελικά δεν καταλήξει σε αίσιο τέλος αυτή η διαδικασία ο Σάλλας και πάλι κερδισμένος θα είναι αφού αγόρασε (μέσω της παραπάνω εταιρείας) τις μετοχές σε χαμηλή τιμή και το πιθανότερο είναι έπειτα από τον ντόρο που έχει ξεσπάσει να τις πουλήσει έπειτα από μερικές ημέρες σε πολλαπλάσια τιμή.
Και πάλι κερδισμένος θα είναι....Ελλάς το μεγαλείο σου....