Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Όταν η δολοφονία βαφτίζεται "εργατικό ατύχημα"...

Διάβασα με κάποιο ενδιαφέρον που φυλλορροούσε διαρκώς την προκήρυξη της «Σέχτας» για την δολοφονία του Σ. Γκιόλια.
Κι ανάθεμά με, δεν βρήκα ούτε ένα καθαρό πολιτικό αίτημα που να εξηγεί πειστικά- αν μπορεί να εξηγηθεί πειστικά μια δολοφονία- γιατί έπρεπε να χτυπηθεί από τα «πιστόλια» της ένας τόσο "δευτερεύων" στόχος. Αφύλακτη διάβαση οτι έχει ένα γιό δυό χρονώ κι έκαν ακόμα στην κοιλιά της μάνας του, με την φτηνή δήλωση "δεν χτυπάμε αμάχους". Και πως θα μεγαλώσουνε τα ορφανά του ρε κόπανοι;
Στ΄ αρχίδια τους! Αυτή είνα η ρητορική τους. Αναίδεια συμβολαίου...Τον τιμώρησαν γιατί ήταν πολύ κοντά τους;
Δυό σελίδες, πάντως, εφημερίδας που διάβασα στα «ΝΕΑ» γεμάτες αδιαφορία και περιφρόνηση για τον κοσμάκη που την βγάζει δύσκολα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, δεν με έπεισαν οτι είχαν ιδεολογικά κίνητρα.
Κουβέντες της πλάκας και ασταθείς γελοιότητες.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ για μας, για όσους από μας βρίσκονται στον κουβά και στα αζήτητα του συστήματος. Άρα δικαιούμαι να συμπεράνω ότι οι τύποι λύνουν προσωπικούς λογαριασμούς…
Μια αράδα, κι αυτή να προδίδει θεμελιώδη αμάθεια κι ασχετοσύνη για την δεινή κρίση- σε σημείο που…να νοσταλγείς τις αναλύσεις της «17Ν»!»- απειλές ξεκάρφωτες, ζόφος, ανώνυμο ζοριλίκι κι ένα τσογλανίστικο ύφος ότι είμαστε μάγκες και γαμούμε -"ράβουμε" ντεμέκ- όποιον γουστάρουμε... Αμορφοσιά που ζητάει φτιασίδια χωρίς το θάρρος να βγει στο ξέφωτο!
Στη γειτονιά μου στην Καλλιθέα Καστοριάς, όπου βγαίνουνε οι μάγκες, αυτούς, όσα μπράτσα κι αν είχαν, ούτε που θα τους φτύναμε!..
Βεβαίως και δεν χρειαζόμαστε αυτούς τους τύπους για να οργανωθούμε συλλογικά στις γειτονιές μας και στους χώρους δουλειάς. Ούτε θα τους χρειαστούμε για να κατέβουμε σε μεγάλες πορείες για να διεκδικήσουμε ο,τι μας αφαιρεί αυτή η αδιέξοδη και αντιλαϊκή πολιτική. Αλήθεια, πως και αυτοί οι «επαναστάτες», που φαίνεται πως το μοναδικό αίτημά τους είναι μια… γενική και αόριστη κάθοδος στις παραλίες, δεν στέκονται σε μια ανελέητη κριτική αυτού του απάνθρωπου συστήματος που μειώνει τις συντάξεις των φτωχών, κατεβάζει τους μισθούς στην αγορά εργασίας και φροντίζει μοναχά για τα κέρδη των Τραπεζών;
Και γιατί ονοματίζουν συγκεκριμένους στόχους, δείχνοντας ότι προς αυτούς θέλουν να στείλουν μηνύματα;
Κι ας πούμε πως τους καθαρίζουνε τους Κοντομηνάδες και Σια! Θα έχουνε μετά λυθεί τα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας; Για θα έχουμε βυθιστεί όλοι μας στην Επικράτεια του φόβου , τώρα που προέχει να βγούμε στους δρόμους και να ζητήσουμε να πάρουμε πίσω την κλεμένη ζωή μας;

Υ.Γ Χρόνια πολλά, γράφω στο παληό "Ποντίκι" για την άθλια κατάσταση στις φυλακές. Ξέρω πια πως με την δημοσιογραφία δεν αλλάζει ο κόσμος. Όμως ο κόσμος δεν αλλάζει με σφαίρες...

Υ.Γ: Αυτούς άραγε τους ξέρει ο Χρυσοχοΐδης και η Πρεσβεία (σ.σ: Μια είνα Η Πρεσβεία!) και θα τους σκάσουν ή θα σκάσει καμιά μπόμπα στα χέρια τους όπως συνέβη με τον Ξηρό, ή θα γίνουν στο μεταξύ κι άλλες ενέργειες;..

1 σχόλιο:

dyosmaraki είπε...

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως η συγκεκριμένη δολοφονία σχετίζεται με την τρομοκρατία, μάλλον προσομοιάζει με ξεκαθάρισμα λογ/σμών.

Ούτε η κάθε λογής "σέχτα" νομίζω πως σχετίζεται με ιδεολογικά αιτήματα και κουραφέξαλα. Κατασκευασμένη υπόθεση μοιάζει να είναι καλή ώρα σαν τον Μπιν Λάντεν που όλο εμφανίζεται σε βίντεο και όλο εξαφανισμένος είναι.

Δεν διάβασα την προκήρυξη ούτε σχετικά σχόλια. Θεωρώ πως στην περίοδο που ζούμε έχουμε άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε αντί να δίνουμε αξία σε μια οργάνωση-φάντασμα (ή μήπως δεν υπάρχει καν?)

Ενα είναι σίγουρο : Μια δολοφονία ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσαμε η όχι με το θύμα δεν παύει να είναι καταδικαστέα.

Καμία δικαιολογία (ιδεολογική ή οικονομική) δεν μπορεί να προτάσσεται και να φέρεται ως επιχείρημα για έναν φόνο, εφόσον θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Εκτός και αν η πολιτεία αποδεχτεί επίσημα πως η Αθήνα έχει μετατραπεί σε Καμπούλ....