Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Στου Προφήτη Ηλία τα (κακά) σοκάκια 

Μα, για σταθείτε λίγο… Μακεδονική Δημοκρατία του Ίλιντεν; Άντε από δω ρε. Κάτι πιο προκλητικό δεν βρέθηκε; Δεν είμαστε οι επισπεύδοντες. Ας το έχουμε αυτό στα υπόψιν. Αυτοί καίγονται. Και Σλάβοι είναι. Άμα είναι να διαλυθούνε και να γίνει η «μεγάλη Αλβανία» μαζί με το Κόσσοβο και να πάρει το μεγαλύτερό τους μέρος η Βουλγαριά, ας διαλυθούν, να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε.

 Έτσι κι αλλοιώς με αυτήν την Αλβανία, αφού χάσαμε τις ευκαιρίες, αργά ή γρήγορα θα μπούμε στα αίματα. Ήδη είμαστε δηλαδή αφότου ακυρώσαν τις συμφωνίες για τα χωρικά ύδατα, με αυτήν την ακατέργαστη, διεφθαρμένη, αχάριστη, ιδιοτελή και χωρίς μπέσα χώρα που προσκυνάει την Τουρκία και τα Εμιράτα. (Δεν έχουν αντιληφθεί στην Αθήνα πόσο πουλάει ο ανθελληνισμός στα Τίρανα, ώστε να τους πάρει και να τους σηκώσει τους παράνομους Αλβανούς που βρίσκουν και κάνουν στην Ελλάδα…).   

Οπότε-αν θέλουν- οι Σκοπιανοί θα μπούνε στο Δυτικό Σύστημα με το όνομά τους. Όχι με κλεμμένη ταυτότητα, σαν κλεφτοκοτάδες!   Μακεδονικό Έθνος και Γλώσσα δεν υπάρχουν! Γεωγραφικώς έχουν τα δίκηα τους. Τα υπόλοιπα, δεν τα λένε ούτε οι γριές όταν μεθάνε.

Δεν τα υποστηρίζουν καν αυτά τώρα πια, ούτε στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, από την Αριδαία και την Βεύη, μέχρι το Ξυνό Νερό και το Βίτσι. Κάτι πληρωμένοι ιδιοτελείς- θυμάται κανείς το Ουράνιο Τόξο;-  προσπαθούν να συντηρήσουν μια φωτιά σβυσμένη.


Εντάξει, είμαστε ένα Έθνος σε ιστορική κόπωση. Αλλά, ως εδώ!!!  Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σκορτσάρει το μυαλό του αλλουνού. Και μάλλον αυτοί οι εχθρικοί γείτονες (εννοώ Τουρκία και Αλβανία) μας έχουνε φέρει στα όριά μας. Ας συνεννοηθούν το Σαββατοκύριακο οι δικοί μας για να στείλουν στα Σκόπια το μήνυμα ότι τους συμφέρει να είμαστε φίλοι τους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: