Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Τότε και Τώρα... 

Γενάρη του 2004 στην πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στην Αθήνα, ο σημερινός πρωθυπουργός, ήταν μαζί μας (τρόπος του λέγειν...) στα πεζοδρόμια και δήλωνε στην ΕΤ-3. 

«Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα. Έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν “κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε”».

Τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες από τότε, η Μέρκελ ξανάρχεται. Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο ανήκουν σε μια ειδική πολιτική κατηγορία υπό τον ακριβή όρο "υλικά κατεδαφίσεως", ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός, έστω υπό προθεσμία κι εμείς από χειρότερες θέσεις και πάλι στα πεζοδρόμια.
Οπότε υποθέτουμε ότι έχει όλη τη άνεση να μας εξηγήσει από τη θέα που έχει, τον λόγο της επίσκεψης της καγκελαρίου, μιας και τότε, όπως και τώρα, οι εκλογές ήταν κοντά...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: