Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2006

τι μου έμεινε από τον ανασχηματισμό..

1.το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16/2/2006)

2.Ο τίτλος της Χουριέτ (15/2/2006) για την ανάθεση του υπουργείου Εξωτερικών στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη: "Yeni Yorgo’muz" (=ο νέος Γιώργος μας)

3.η δήλωση Καραμανλή για το Κυπριακό (15/2, Βερολίνο) λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό
: "Η κυβερνητική πολιτική, και μάλιστα στα εθνικά θέματα, δεν αλλάζει, είναι σταθερή. Η στρατηγική μας είναι δεδομένη. Σε ό,τι αφορά το θέμα της Κύπρου, εμείς είμαστε πάντα και ιδιαίτερα διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην ανεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής λύσης στο πολιτικό πρόβλημα, που εξακολουθεί, δυστυχώς, να υπάρχει. Μιας λύσης, βεβαίως, που θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Και μιας λύσης που θα συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος είναι ήδη μέλος".

4.Η δήλωση του Π. Παναγιωτόπουλου κατά την παράδοση του υπουργείου Απασχόλησης στον Σ. Τσιτουρίδη: "
H παράταξη που λέγεται φιλελεύθερη Kεντροδεξιά, όταν ήταν σταθερά προσηλωμένη στους δεσμούς της με τον κόσμο της εργασίας, όταν είχε αξιόπιστη κοινωνική πολιτική και την εφήρμοζε υπέρ των αδυνάτων, υπέρ των ανθρώπων του μόχθου, ήταν κυριαρχούσα, δημιουργούσε μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες. Στις λίγες περιπτώσεις που έκοβε αυτόν τον ομφάλιο λώρο ή τον αποδυνάμωνε, βρισκόταν εκτός εξουσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: