Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

Ενσωματωμένοι..

Γιώργο: φαντάζομαι θα έγραψες το σχόλιό σου για τον συνάδελφο Κοίλιαρη ρίχνοντας ματιές στην ανούσια κοκορομαχία κάποιας επιτροπής της βουλής, όπως άλλωστε και γω- ως μη ενσωματωμένοι που είμαστε!!!

Δεν έχει ανάγκη την συνηγορία μου ο Κοίλιαρης, αλλά: στις εύκολες εποχές της εύκολης δημοσιογραφίας και της εύκολης εύκολης καταγγελιολογίας μάθε ότι ο Κοίλιαρης έχει διατρέξει πολλά φλεγόμενα πεδία του πλανήτη, στα οποία έχει κινδυνεύσει – ως μη ενσωματωμένος φυσικά.

Εχει υπάρξει ένας από τους τρεις δημοσιογράφους στον πρώτο πόλεμο του κόλπου που παρέμεινε με κίνδυνο ζωής στην βομβαρδιζόμενη Βαγδάτη (Οι άλλοι ήταν ο Πητερ Αρνέτ και ο Αλφόνσο Ρόχο της ισπανικής Ελ Μουντο- ο τελευταίος τραυματίστηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας) και σώθηκε στο παρά 1 αφού είχε μόλις 10 μέτρα απομακρυνθεί από το ταξί που τον μετέφερε και το οποίο η βόμβα κονιορτοποίησε –ως μη ενσωματωμένος φυσικά.

Έχει κινδυνεύσει τη ζωή του στο χαράκωμα –κυριολεκτικά- με γεωργιανούς πολεμιστές και τσετσένους αντάρτες -ως μη ενσωματωμένος φυσικά

Έχει βρεθεί στην κόλαση της Παλαιστίνης αμέτρητες φορές -ως μη ενσωματωμένος φυσικά

. Εχει φυλακισθεί σε φυλακή των φαλαγγιτών -ως μη ενσωματωμένος φυσικά- και του έσωσαν τη ζωή δυο έλληνες μισθοφόροι που τυχαία τον είδαν και διαβεβαίωσαν για την εθνικότητα του…

Έχει βρεθεί σε τόσα πολεμικά μέτωπα του κόσμου…

Δεν τα ξέρεις γιατί από ηλίθια αιδημοσύνη δεν πλασάρει στο ελάχιστο τον εαυτό του. Πάντως ..έστω και έτσι ,οι ενσωματωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από εμάς...


Υ.Γ

Δεν συνηγορώ υπέρ του Κοίλιαρη… κατηγορώ την ισοπέδωση προσώπων και καταστάσεων όταν δεν ταιριάζουν στις ιδεοληπτικές εμμονές μας..

Γιάννης Σιδέρης

4 σχόλια:

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, "οι ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι στο Ιράκ υπογράφουν συμβόλαια για το πότε και τι μπορούν να αναφέρουν".
Εξάλλου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έχει προειδοποιήσει για την απειλή που θέτει η "ενσωματωμένη' δημοσιογραφία στο αντικειμενικό ρεπορτάζ. Αποδεχόμενος, δε, τα όσα μαρτυρείς για το παρελθόν του συνάδελφου μας, θα νόμιζε κανείς ότι η ενσωμάτωσή του στην αμερικανική δύναμη στο Ιράκ είναι ένα κακόγουστο αστείο..

ΥΓ Λυπάμαι να υπενθυμίσω ότι την εισβολή και κατοχή του Ιράκ από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΗΒ κάλυψαν και άλλοι Έλληνες δημοσιογράφοι, όπως ο αείμνηστος Γιάννης Διακογιάννης, παρότι βαλλόμενοι -μεταφορικά και κυριολεκτικά- από μη φίλια στο επάγγελμά μας πυρά..

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Το είδα και το άκουσα ο ίδιος και δεν πίστευα στα αυτιά μου, αδερφέ, δυστυχώς...Και λέω δυστυχώς, γιατί όπως κι εσύ είχα άλλη-και κατηγορηματικά θετική-άποψη για τον Κοίλιαρη με τον οποίον άλλωστε είχαμε συμπορευτεί συνδικαλιστικά μεσα απο τις γραμμές της συνδικαλιστικής παράταξης "Δούρειος Τύπος". Είναι κρίμα ένας μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος να χαρακτηρίζει "τρομοκράτες" τους Ιρακινούς πολίτες που αγωνίζονται εναντίον του στρατού κατοχής των ΗΠΑ που εισέβαλαν σε έναν πανάρχαιο πολιτισμό για να του πουλήσουν "δημοκρατία". Και μη ξεχνάς, οτι σε ΄κείνα τα χώματα πάτησε ο Διακογιάνης τιμώντας την δημοσιογραφία, παρά τις απρόβλεπτες αντιξοότητες και τον ακήρυχτο πόλεμο απο την εργοδοσία των Νέων και του τότε υπουργού Τύπου Χ. Πρωτόπαπα. Μεγάλο πράμα η πουτάνα η συνέπεια στις αρχές αδερφέ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΜΠΟΜΠΟΛΑ ,ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ,ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑΝΝΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΣΥΑΝΔΕΛΦΙΣΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .Ο ΣΙΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΟΧΙ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΝΤΟΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΑ ΔΟΥΛΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ Ο ΕΝ ...ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ο ΚΟΙΛΙΑΡΑΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ.
ΔΕΞΙΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Στα αρχίδια μας η ιστορία. Στα μεγάλα θέματα η συνέπεια έχει σημασία. ΚΑΙ....
"μαζί με τις θυσίες των αγωνιστών της Αριστεράς, στην γαλούχηση πολλών απο εμάς στο να κρατάμε ψηλά το μέτωπό μας, έτσι και τα σημερινά, ύστερα χρόνια και πεπραγμένα του μας διδάσκουν πως να μην καταντήσουμε πολιτικά".