Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα Βουλής 9-11 Μάρτη 2009

σε πειραματική λειτουργία από τις 3/3/2009


Δευτέρα, 9 Μάρτη
18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις.
Α1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής δανειοδότησης των επιχειρήσεων και άρση των τεχνικών εμποδίων για την ένταξη επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ κλπ.
Α2.της ε΄ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού του ΚΚΕ Βέρας Νικολαϊδου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με τη μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού κλπ.
Α3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μπανιά προς τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κλπ.
Α4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Σπ.Ά. Γεωργιάδη προς τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων κλπ.
Β1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη προς τον υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με το έργο διαμόρφωσης του οικολογικού πάρκου στην έκταση της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ μεταξύ Ιλισού και Κηφισού κλπ.
Β2.του βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μελών του Συλλόγου συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού της Βορειοδυτικής Ελλάδας κλπ.
Β3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέση προς τον υπουργό Εσωτερικών,σχετικά με τη δημιουργία υποδομών για την αξιοπρεπή στέγαση και περίθαλψη των μεταναστών κλπ.
Β4.της βουλευτού του ΛΑΟΣ Δ. Αράπογλου προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών κλπ.
19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις». (1/3)

Τρίτη, 10 Μάρτη
11:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ για τη διαχείριση των βιολογικών αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση [COM (2008) 811 τελικό].
14:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης νόμου αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας «Αύξηση της απασχόλησης και αντιμετώπιση της ανεργίας».
18:00 (ολομέλεια) Αναφορές-ερωτήσεις.
19:00 (ολομέλεια) Ειδική συνεδρίαση σχετικά με τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις.

Τετάρτη, 11 Μάρτη
10:00 (ολομέλεια) Ειδική συνεδρίαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με θέμα «Γυναίκα και Εθελοντισμός – Γυναίκα και Κοινωνική Προσφορά».
13:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Συζήτηση επί της «Έκθεσης 2007» της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Θα ενημερώσει ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ Κ. Παπαϊωάννου.
18:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Ενημέρωση επί θεμάτων, που απασχολούν τους Έλληνες της περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Θα παραστούν οι κκ Ιβάν Σαββίδης, συντονιστής της Περιφέρειας του ΣΑΕ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ - πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας, Κυριάκος Ιορδανίδης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Βαλεντίνος Σαχμπάζοβ και Ιβάν Τσιτλίδης, Μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου, Παύλος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων του Καζακστάν «Φιλία», Φώτιος Τσιτλίδης, Πρόεδρος της Ένωσης των Ελληνικών Κοινοτήτων της Γεωργίας, Αρκάδιος Χιτάροβ, Πρόεδρος της Ένωσης των Ελληνικών Συλλόγων της Αρμενίας, Ραφαέλ Ντελιάνοβ, Πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων της Λευκορωσίας «Πελοπόννησος», Βλαντίμιρ Γιανίεβ, Πρόεδρος της Κοινότητας του Ελληνικού Πολιτισμού «Ελευθερία» στη Μολδαβία, Ρολάντ Στομάτοβ, Περιφερειακός Διευθυντής του Ελληνικού Ιατρικού Κέντρου «Ιπποκράτης», Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου- Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Νάντια Τσαπνή, Μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου και Ελλάδα Μαυρομάτη, Διοικήτρια της ΑΓΟΟΡ.
18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις». (2/3)

Πέμπτη, 12 Μάρτη
09:30 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ακρόαση του προτεινομένου, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, για διορισμό στη θέση του Προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης Ευριπίδη Αντωνίου, επίτιμου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.
13:30 (Γερουσίας) Επιτροπές ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ και ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: Συζήτηση επί των αποτελεσμάτων της Παγκόσμιας Έρευνας «Προβλήματα στην Ισότητα των Φύλων» (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) και επί της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών – 2009» COM (2009) 77 τελικό.
Θα παραστεί η γγ Ισότητας των Φύλων Ευγενία Τσουμάνη.
11:00 (ολομέλεια) Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με πρωτοβουλία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη με θέμα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Παρασκευή, 13 Μάρτη
10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις.
11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την προστασία των δανειοληπτών και των συναλλασσομένων με τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: