Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Alles PASOK!

Η περιγραφή, απο το βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου "Ντιάλι θ΄ιμ Χριστάκη" (¨το παιδί μου ο Χρήστος¨, σε μια απλή μετάφραση, αλλά σπαρακτικά στ΄Αρβανίτικα, με την ψυχική έννοια του γιόκα που αγαπάς κι όλο ¨χάνεται¨, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ),
"Μεσαία φιγούρα, με μια μικρή τάση προς τα πάνω, που την κουτσούρεψαν τα χρόνια και οι έγνοιες".

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωνει και καλα να αγαπησουμε τους αλλογενεις. αμετι μουχαμετι τοχετε βαλει καποιοι αριστεροι.
εοιναι καποια δισεκατομμυρια στπον τριτο κοσμο και ολοι δυστυχισμενοι. αν αρχισουν ναρχονται θα λες να τους δεχθουμε. στο ονομα του ανθρωπισμου και του πολυπολιτισμου - πολυπολιτισμός κατι σαν το παντελεημονα ... κατι σαν τις χατζαρες που βγαινουν και σκοτωνονται στην Αθηνάς για το ποιος θα ελεγξει το εμποριο ναρκωτικων, κατι σαν τα σπιτια μας που ξυπναμε το πρωι και λεμε ουτε σημερα μπηκαν μεσα να μας διαγουμισουν, παλι καλα, γλυτωσαμε μια μερα ακομα...
ωραια τα ανθρωπιστικα και τα πανανθρωπινα. πως θα ζησουν ολοι αυτοι μηπως ξερεις? πως αντι πολυπολιτισμο θα αλλοιωθουν και θα ισοπεδωθουν απο τη μιζερια, την ανεχεια και θα ξεχασουν το δικο τους πολιτισμο χωρίς να μπολιαστουν με τον δικο μας?
και επισης πως θα αντιμετωπισεις τους ουτσεκαδες που θα εχουν κουρνιασει εδω και τα ισλαμιστικα καμικαζι αν ερθουν ταραγμενοι καιροι μου λες?
αλλα τι να μου πεις..εσυ εισαι αριστερος και αγαπας ολους τους ναθρωπους...αν αυτοι δεν νιωθουν αντιστοιχα ε, τι να κανεις..εσυ εισαι αριστερος, τους συγχωρεις..οπως ο αλλος που εχασε δυο και δεν πηρε εκδικηση..
οι αλβανοι θα περναν..και θα΄ταν αυτη η λεβεντια τους...
Γιαννης Σ.

Laskarina είπε...

Το πρόβλημα όμως αγαπητέ Γιάννη Σ. είναι ότι στο σημερινό κόσμο δεν υπάρχουν στην πράξη σύνορα. Το τείχος του Βερολίνου έχει γκρεμιστεί και δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον που στον τόπο του δεινοπαθεί να αναζητήσει καλύτερη μοίρα σε όποιο άλλο μέρος του πλανήτη νομίζει ότι ότι μπορεί να τη βρεί. Ο τόπος μας δεν αποτελεί φυλετική μας ιδιοκτησία, οι ταγοί του έθνους δεν έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να ρημάζουν τον πλούτο της χώρας. Δεν επιδοκιμάζω τα φονικά και τις κλεψιές των συνταξιούχων απλώς λέω ότι αυτός είναι ο κόσμος όλων μας είτε έλληνες είμαστε είτε αφρικανοί. Όποιος πεινάει στη χώρα που γεννήθηκε έχει δικαίωμα να πάει όπου νομίζει ότι θα βρεί τροφή και αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε να περιχαρακωθούμε στην όμορφη χώρα μας με τους εγχώριους κλέφτες και φονιάδες. Αν ένας τόπος δεν έχει νερό και φάρμακα δεν είναι ευθύνη και μοίρα αυτών που έτυχε να γεννηθούν εκεί.

Ανώνυμος είπε...

λασκαρινα
το παρουσιαζεις σαν φυσικο φαινομενο που υπάρχει αφ εαυτου και δεν μπορουμε να το αντιμετωπισουμε- αν και τα φυσικα φαινομενα πλεον αντιμετωπιζονται εν πολλοις

οταν σε καμια δεκαρια χρονια θα εχει γινει κολαση η Ελλαδα, θα θυμασαι την εποχη που -προφανως- ησουν κατα της ευρωπης-φρουριο..
Γιαννης Σ.

Ανώνυμος είπε...

επισης:
δεν πεινανε ολοι.πολλοι ζουνε σε φτωχες χωρες αλλα βιωσιμες.
ερχονται για καλυτερη ζωη, αλλα ετσι θα γινει κολαση η δικη μας
-κανει λαθος ότι "Ο τόπος μας δεν αποτελεί φυλετική μας ιδιοκτησία".
- εχουμε δωσει αιμα γιαυτον χιλιαδες χρόνια, εχει μεσα του τα κοκκαλα των προγωνων μας και κεινων που τον υπερασπιστηκαν.
Ολα αυτα τοσο εμφανη και λογικα, πλεον φαινονται φασιστικα!!!
Γ.Σ.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Ήταν ένα πειραχτήρι μετανάστης- τον έκοψα απο τη φάτσα- στην προεκλογική εκστρατεία του Παπανδρέου το 2004 που την ξεκίνησε απ΄την Στουτγάρδη.
"Απο που είσαι αδερφέ;" τον ρώτησα..."Απο ένα χωριό έξω απ΄ τα Γιαννιτσά!.." μ΄ απάντησε δείχνοντας έτοιμος για όλα.
Κινήσαμε αυθημερόν αεροπορικώς, 3,5ώρες να πας κι άλλες τόσες για να΄ ρθεις και στείλαμε τα γραψίμματά μας,όπως συνήθως, υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης. Μίλησε ο ΓΑΠ σ΄ ενα κλειστό γήπεδο του μπάσκετ και ορκίζομαι στο Θεό, οτι τις ώρες που γυρίζαμε μέσα στα πατριωτάκια
δεν άκουσα μια φορά να λένε μεταξύ τους τη λέξη "μαλάκας"...Βγαίνοντας, θωρώ έναν μαυρούκο πιτσιρικά να κρατάει μια πράσινη σημαία του κόμματος.
"Alles PASOK;" τον αρωτάει παιχνιδιάρικα ο δικός μου που γράφω στην αρχή..."Για! Γιά!" απαντάει με έκδηλη ευφορία στα Γερμανικά εκείνος.
Άϊντε βγάλε συμπέρασμα...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Υ.Γ: Κάποια φορά Γιάννη Σ. θα σου ειπώ αδερφέ μια καλή ιστορία από τον Έβρο όπου υπηρέτησα, στα τεθωρακισμένα, όντας δημοσιογράφος.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο
εχεις την -σεβαστη εως ζηλευτη- ταση να εκστασιαζεσαι απο τα μικρα,καθημερινα και ανθρωπινα οσων συναπαντας!

- απλα εγω βλεπω την μεγαλη εικονα του μελλοντος..

Ανώνυμος είπε...

Γιαννης Σ. για το ανωτερω

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Σιδέρη οι δυό μας, τώρα που έχω λίγο χρόνο!
Άμα μας πεις ρε μάγκα τον τρόπο που γίνεται και βλέπεις την "μεγάλη εικόνα του μέλλοντος", παραβλέποντας τα μικρά, καθημερινά κομμάτια της που την προαναγγέλλουνε, τότε πάω πάσο!.
Γιατί σχεδόν σαν αρρώστια το παρουσίασε αδερφέ.
Για κοίταξε λοιπόν στο χάρτη να δεις που ακριβώς βρίσκεται η Σομαλία και πες μετά και σε μας για ποιόν λόγο ένας άνθρωπος απελπισμένος που του στερούνε κάθε δυνατότητα να ζει με αξιοπρέπεια στη γη του, δεν πρέπει να γίνει θηρίο.
(Άμα δεν πείθεσαι τράβα και στη Παλαιστίνη, αλλά δεν ξέρω πια τι σας συγκινεί εσάς τους κοσμοπολίτες).
Κι εξάλλου δεν κάνουνε φόνους στυγνούς οι Σομαλοί- λύτρα για μια καλύτερη ζωή γυρεύουνε...Και δείχνουν οτι μάλλον δεν γαμούνε ψηλά καπέλα και νόμιμες συμμορίες τύπου ΟΗΕ που οργάνωσε στόλο καταδίωξης με επικεφαλής, τρομάρα μας, Έλληνα καπετάνιο! Είναι αλήθεια οτι αυτός ο μάγκας κάνει καλά τη δουλειά του, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ναυτοσύνη μας και μια σχετική αποτελεσματικότητα στην καταστολή. Αλλά όμως εναντίον τίνων; Αυτών που δεν τους έχουνε αφήσει σε χλωρό κλαρί να ζήσουνε όσοι πίνουν το τσάϊ τους στις έξη "οκλόκ" ή τραβάνε κόκα στα κοσμικά πάρτυ; Ή μήπως όλο το κακό δεν γίνεται για κάποιες χαμούρες πλοιοκτήτες που ενω φοροδιαφεύγουνε νόμιμα με σημαίες ευκαιρίας κι έχουνε γαμήσει τους Έλληνες ναυτικούς, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη σύνθεση των πληρωμάτων, ζητάνε τώρα την προστασία των Ελλήνων φορολογουμένων;
Αυτοί οι δοσίλογοι τύποι, που όταν πεθαίνουνε αφήνουν διαθήκη να τους θάψουνε σε ξένη γη έχουν επιβάλλει, με τη βοήθεια μιας χλωμής πολιτικής ορντινάντζας, στην Ευρώπη και τον κόσμο(σ.σ: απο τις μαριονέτες προέδρους των ΗΠΑ μέχρι τα θλιβερά ευρωπαϊκά τους αντίγραφα) έναν θυελλώδη καπιταλισμό όπου όχι μόνο χάσαμε όλοι μας ό,τι είχαμε με αίμα κερδίσει, αλλά ζούμε τώρα μαζικές μετακινήσεις εξαθλιωμένων μεταναστών ανάμεσα στις Ηπείρους. Δε μας τρώνε τις δουλειές αυτοί οι δυστυχείς. Σκέφτομαι μάλιστα οτι απέναντι στον παγκοσμιοποιημένο κυνισμό των αποπάνω μπορούμε να αντιτάξουμε τώρα μια νέα διεθνιστική αλληλεγγύη. Και το αίτημα που θα έπρεπε ίσως να προβάλλει η Αριστερά για δικαιοσύνη και αναδιανομή του εισοδήματος σε κάθε χώρα(σ.σ: που δεν το προβάλλει δηλαδή, αλλά λέμε...), είναι καιρός να πάρει διεθνείς διαστάσεις, ώστε να ξαναμοιραστεί ο πλούτος και να πάψουν οι φτωχές χώρες να ξεριζώνονται.
Αλλοιώς, ούτε τα πολυβολεία στην περίμετρο, ούτε και οι "μαραθώνιοι ελεημοσύνης" θα κάνουν τίποτε...