Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Έκλεισε η Βουλή για ευρωεκλογές!

Δεν έχει ξαναγίνει. Με Προεδρικό Διάταγμα του Κάρολου Παπούλια έληξαν οι εργασίες της τρέχουσας συνόδου της Βουλής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε σκάνδαλα.. Ποτέ στο παρελθόν δεν έκλεισε η Βουλή έναν ολόκληρο μήνα πριν από ευρωεκλογές, παρά μόνο 7 έως 10 ημέρες. Οι βουλευτές θα επανέλθουν (;) στο κοινοβούλιο για τα θερινά τμήματα μετά την 7η Ιουνίου. Ενδεικτικό του εσπευσμένου του κλεισίματος είναι ότι μόλις χτες (Πέμπτη 7/5) η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προγραμμάτιζε τις εργασίες της ερχόμενης εβδομάδας με συζήτηση δύο νομοσχεδίων στην ολομέλεια για τον Τουρισμό («Λειτουργική Τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις») και την Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών».
Γιατί όμως έκλεισε με τέτοιο τρόπο η Βουλή;
Εσείς τι πιστεύετε;

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αργησα και λαμβάνω "σήμα" ότι η ισχύς της προσκλήσεως έληξε.
Καταγγέλω το γεγονός και θέλω να πιστεύω ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν έχει ευθεία σχέση με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής.
Ημέτερος, Γεώργιος

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Τόσο καιρό έκανες το "Γερμανό" και να τα χαΐρια σου. Η κυβέρνηση να ονειρεύεται μιαν άλλη ζωή για τον πρώην υπουργό Αιγαίου, ο Κάρολος να ψάχνει για πένα βραδιάτικα, κι ο Μακρυπίδης να φτάνει ασθμαίνων στη Βουλή να ορκιστεί κι αντί για το ευαγγέλιο να βρίσκει σημείωμα "ραντεβού τον Ιούνιο".
Όσο για την πρόσκληση, από Δευτέρα υμέτερος (το υ με η)

Giannis Dramountanis είπε...

Αυτά που γίνονται δεν υπάρχουν ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Μιλάμε για την μέγιστη ξεφτίλα του θεσμού της βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Έλεος ο κόσμος πεινάει οι νέοι είναι άνεργοι και κάποιοι μας περνάνε και για μαλάκες.

Ανώνυμος είπε...

ρε τι΄ν΄τουτοι?

Ανώνυμος είπε...

Ο Σιούφας ανακοίνωσε, ο Κάρολος υπόγραψε αλλά ο Κώστας αποφάσισε. Έλεγε ένας φίλος-χιουμορίστας ότι ο Κ έκλεισε τη Βουλή, όχι για τον ίδιο (λέγε με Παυλίδη, Ρουσόπουλο, Γερμανό, Ζίμενς κλπ) αλλά για τη φουκαριάρα την Ευρώπη του.. Σε κάθε περίπτωση όμως, η κίνηση Κ αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος της χώρας, το οποίο επιτρέπει "θεσμικές εκτροπές" όπως η προκείμενη.

στάρι

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Συγγνώμη για την επαναφορά, αλλά αυτή η κυβέρνηση, έχει κάνει πολλές συνταγματικές "πρωτοτυπίες", όπως λέγονται κομψά οι παρεκτροπές.
Τώρα αίφνης, αντί για τη Βουλή των "300", έχουμε να κάνουμε με Κοινοβούλιο των "299". Διότι, για να ορκιστεί ο Ανδρέας Μακρυπίδης που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Βερελή, πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια.
Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ ελέω Καραμανλή, θα έχει στη Βουλή έναν βουλευτή λιγότερο.
Με το συμπάθειο, αλλά αυτά δεν είναι σωστά πράγματα...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Πάλι πίνεις;" με ρώτησε με μια επιθετικότητα που δεν είχα συνηθίσει ο φρούραρχος της Βουλής περνώντας προχθές το βράδυ έξω απο τα δημοσιογραφικά.
Γύρισα και τον κοίταξα. Φορούσε, πρώτη φορά, τη στολή του και πίσω του με κοφτό βήμα, πήγαινε η κουστωδία...
Στεκόμασταν με τον Ζαχαρία και τον κοιτάζαμε να θυροκολλεί το Προεδρικό Διάταγμα για την πρόωρη και πρωτοφανή διάλυση της Βουλής. Δεν το είχα ξαναζήσει μέχρι προχθές- μονάχα πρωί άλλες φορές όταν έφτανα στη Βουλή διάβαζα τα καθέκαστα.
"Φοράς τη στολή νούμερο τέσσερα;" πείραξα τον φρούραρχο...
" Αυτή είναι η νούμερο οκτώ" με επιτίμησε, δίνοντας την σοβαρότητα των στιγμών. Σκέφτηκα ότι αν εξαιρέσεις ανθρώπους σαν κι αυτόν που ανακαλύπτουν το καθήκον εκεί όπου οι υπόλοιποι τρακάρουν με τη γελοιότητα, τα πράγματα γενικώς πάνε καλά στη χώρα. Φεύγοντας όμως του την φύλαγα!
"Το τζάμι (σ.σ: όπου θυροκολλήθηκε το Π. Δ) είναι ραγισμένο φρούραρχε!" του λέω. "Άμα θέλεις να πάρεις φωτογραφίες να πας στην άλλη είσοδο" μου απαντά θορυβημένος.
Στην Δημοκρατία τελικά δεν υπάρχουν αδιέξοδα!..