Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Η Σοφία Ανδριοπούλου στη θέση του Μ. Παπαγιαννάκη.


Η κ. Σοφία Ανδριοπούλου, πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, αναμένεται να καταλάβει την έδρα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που απεβίωσε σήμερα (26/5/2009) το πρωί.
Η κ. Ανδριοπούλου είναι 33 ετών, δικηγορεί στην Αθήνα και ανήκει στην «Ανανεωτική» πτέρυγα του ΣΥΝ.


πηγές: υπουργείο Εσωτερικών, Σ. Ανδριοπούλου.

8 σχόλια:

Laskarina είπε...

Πριν φθάσουμε στη νέα βουλευτή που καταλαμβάνει την έδρα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ας αποχαιρετίσουμε το φίλο, σύντροφο και εξαιρετικό αυτό άνθρωπο που έφυγε απο κοντά μας.
Ο Μιχάλης και ο αδελφός του Λευτέρης που έφυγε λίγα χρόνια πριν απο την ίδια αρρώστια ήταν άνθρωποι που άφησαν χνάρια στο χώμα αυτό και ανάλωσαν τις ζωές τους υπηρετώντας την επιστήμη και τις ιδέες τους.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Από την τελευταία παρέμβαση του Μ. Παπαγιαννάκη στη Βουλή, σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειψυδρία (3/11/2008):

"Πείτε οριστικά «όχι» στις εκτροπές ποταμών. Ακυρώστε τον Αχελώο. Ζητήστε αμέσως, πλήρη και επίσημη απογραφή όλων των γεωτρήσεων που υπάρχουν στη χώρα. Υπάρχουν υπηρεσίες, να το κάνετε. Απογραφή τους και επαναξιολόγησή τους και επανέγκρισή τους και επομένως και κλείσιμο πολλών απ’ αυτές. Προωθήστε τα νέα προγράμματα καλλιεργειών -όπου έγιναν προσπάθειες, έδωσαν αποτελέσματα- τις νέες μεθόδους μεταφοράς νερού και άρδευσης και δώστε και τα σχετικά κίνητρα, πρόγραμμα για την αλλαγή όλων των υδρευτικών δικτύων των πόλεων, ιδιαίτερα της Αθήνας, που φαίνεται ότι είναι από τα χειρότερα.
Μελετήστε τις μεθόδους και τις τεχνικές μέτρησης και παροχής του νερού, ώστε να μπορεί να εξορθολογιστεί η διανομή του και η τιμολόγησή του. Να γίνει σε όλη την Ελλάδα, ό,τι γίνεται στις πόλεις. Να μετριέται το νερό, ώστε να μπορούμε να ξέρουμε τι καταναλίσκει ο καθένας και πώς μπορούμε με τις τιμές, όχι να φτιάξουμε λεφτά για το ταμείο, αλλά να οδηγήσουμε σε αποτρεπτικές του χρήσεις σε εξοικονόμηση του νερού. Πάρτε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, που μπορείτε να πάρετε. Φτιάξτε το βιολογικό καθαρισμό. Φτιάξαμε το βιολογικό καθαρισμό στην Ψυττάλεια, πάρτε το νερό της Ψυττάλειας και ποτίστε το Ποικίλο Όρος. Θα ήταν κάτι το εντελώς εμβληματικό και πάρα πολύ χρήσιμο, για όλη τη χώρα. Πάρτε μέτρα, ένα πρόγραμμα για την αποκατάσταση των λιμνών και ιδιαίτερα της Κορώνειας για την οποία υπάρχουν και πόροι, αλλά υπάρχουν ανάξιες τοπικές αρχές. Βάλτε μπροστά, πραγματικά, ένα γενναίο πρόγραμμα αφαλάτωσης για όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα φυσικά τα νησιά που το έχουν ανάγκη. Το κόστος της μικραίνει συνεχώς, ιδίως δε, αν τη συνδυάσουμε και με νέες μεθόδους χρήσεως ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα μπορούμε να έχουμε πολλαπλό όφελος.
Και τέλος, ενσωματώστε μέσα στην πολιτική μας αυστηρές προδιαγραφές για τις εγκαταστάσεις των γκολφ, εγώ θα έλεγα να απαγορευτούν- και άλλων τέτοιων εγκαταστάσεων ενεργοβόρων και μια γενική αποτρεπτική τιμολόγηση των χρήσεων του νερού, ώστε πάνω από την κανονική χρήση μιας κανονικής οικογένειας με άνεση, η υπόλοιπη κατανάλωση –πισίνες και άλλα διάφορα τέτοια πράγματα- να τιμολογούνται σε πολλαπλές τιμές και αποτρεπτικά και εγώ θα έλεγα και σε κάποιο σημείο και εμβληματικά για την υπόλοιπη κοινωνία.
"

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Από ανακοίνωση του ΣΥN

"Αύριο 27 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα θα αποχαιρετίσουμε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καλλιθέας.
Επιθυμία της οικογένειας είναι να κατατεθούν δωρεές εις μνήμην αντί στεφάνων:
ΑΡ.ΣΗ. (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 132/884296-50),
ΑΥΓΗ (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 155/470742-76),
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ(Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 116/296028-11),
ΔΙΑΒΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 116/296034-62),
ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 080/480847-95)"

Ανώνυμος είπε...

Θα μου μείνει αξέχαστος ο ρηξικεύλεθος κριτικός λόγος του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη πολιτική μας ζωή η απουσία του. Σε ό,τι αφορά εμένα οφείλω να πω ότι η πολιτική μου συνείδηση επηρεάστηκε από τα κείμενα του καθώς και τις παρεμβάσεις του στο δημόσιο πολιτικό διάλογο.
Τα θερμά μου συλληπητήρια στο οικογειακό και φιλικό του περιβάλλον.
Χρήστος Ζέρβας

Insider® είπε...

Ποτέ μου δεν κατάφερα να κατανοήσω το "γιατί;" Ανθρωποι που τους αξίζουν τα καλύτερα είναι που φεύγουν "νωρίς". Που, συνήθως, είναι εκείνοι που βασανίζονται στη ζωή τους.
Ανθρωποι που τιμούν όλους εμάς με την παρουσία, το λόγο και το έργο τους, Ανθρωποι που στολίζουν τον κόσμο μας.
Τελικά, οι άγγελοι εκεί πάνω είναι πολύ ... τυχεροί!
Υ.Γ. Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που ... νοιώθουν ΣΥΡΙΖΑ... Η ώρα είναι κάτι λεπτά μετά από τις 9 μμ, βραδάκι Τρίτης 26 Μαϊου. Το πρωί έγνεψε τ' Αντίο ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Κι εκείνοι, δεν βρήκαν ακόμα λέξη να γράψουν στον ιστότοπό τους! Οπως, τουλάχιστον έκανε ο Συνασπισμός στην δική του. Οτι "αλλάζουν το σκηνικό σ' Ελλάδα και Ευρώπη" διαφημίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος στο syriza.gr
Να δω, αν και όποτε σκεφθούν να γράψουν για την απώλεια του στελέχους κι εκλεκτότατου βουλευτή τους, θα ζητήσουν κι ένα ΣΥΓΝΩΜΗ για την απρεπή πολύωρη παράλειψη?

Insider® είπε...

Η μέρα ξεκίνησε με ... "άρον - άρον" διορθωμένο το site του ΣΥΡΙΖΑ. Η παράλειψη - αργοπορία, ωστόσο, δεν ξεχνιέται...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!

Laskarina είπε...

Ξέρεις Insider αυτοί οι τύποι σ' όλα τα κόμματα τέτοιοι είναι. Ειδικά στην αριστερά,που με ενοχλεί να το λέω, αποκαλούν ο ένας τον άλλον σύντροφο αλλά δεν πονάει ο ένας τον άλλον. Δεν αγαπιούνται. Δεν αισθάνονται τίποτα. Μόνο ανταγωνισμό και να ξεσκίσουν τις σάρκες τους.
Πόσοι άνθρωποι όπως ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης έχουν περάσει απο τους κόλπους τους και αυτοί τους είδαν ως ανταγωνιστές.Τι να λέμε τώρα. Αυτού του είδους οι άνθρωποι αποκαλούσαν το Σάκη Καράγιωργα "κουλοχέρη". Ενας απο τους λόγους που μαράθηκε η αριστερά.

Insider® είπε...

... Ενας από τους αμέτρητους λόγους που μαραθήκαμε όλοι μας, Λασκαρίνα!
Τέτοιους "τύπους", όπως λες κι εσύ, παντού τριγύρω μας τους βλέπουμε. Οχι μόνο στα κόμματα. Δες τί γίνεται στους χώρους δουλειάς.
Οπου κοιτάζω και κοιτάζεις, όλος ο κόσμος μας ατέλειωτη παράγκα, παράγκα του χειμώνα...