Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η Κύπρος δεν είναι τα αφορολόγητα...

Κοιτάζω τώρα το βράδυ εκ των υστέρων, τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του ΓΑΠ στην Κύπρο με την προεδράρα τον Χριστόφια και μου ΄ρχεται αυθόρμητα στο νου η παροιμία «βρήκε ο κουτσός κατήφορο…».
Παριστάνοντας πως ξεχνάνε ποιος αλήθεια κάνει κουμάντο στη Μεγαλόνησο στηρίζουν στις εκλογές στα κατεχόμενα της Κυριακής τον… «μετριοπαθή», Ταλάτ και πάνω στην αγωνία τους θα καταφέρουν τελικά το αντίθετο: να εκλεγεί ο… «σκληρός» Ερόγλου!
Θωρώ την προσποιητή σοβαρότητα που ξεχειλίζει στη φωτογραφία και δυσκολεύομαι ποιόν να ΜΗΝ εμπιστευτώ πρώτον.
Οι άνθρωποι, ισχυρίζονται ότι δεν πήραν μυρωδιά το γεγονός ότι στο φως της ημέρας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προώθησε στην Ευρωβουλή τον «παγωμένο» επί 6ετία κανονισμό για την άρση των εμπορικών εμποδίων μεταξύ Ε.Ε- κατεχόμενων που είχε θέσει μονομερώς ως προϋπόθεση η Άγκυρα, προκειμένου στη συνέχεια να εξετάσει…μεγαλόθυμα, αν θα φιλοτιμηθεί να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της στα αεροσκάφη και τα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Και ας αφήσουμε στην άκρη την ανεκδιήγητη αποδοχή Χριστόφια για εκ περιτροπής προεδρία του 18% και του…υπόλοιπου 82%, στην οποία αντιδρά σθεναρά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων.
Οι τύποι, όπως ξαναματαεπιβεβαίωσε χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Φον Δρούτσας, θεωρούνε «κεκτημένο» ο,τι έχουμε παραχωρήσει μέχρι τώρα στις συνομιλίες Χριστόφια- Ταλάτ.
Γίγας ο «σύντροφος» Χριστόφιας! Γίγας κι ο George Papandreou!..
Ανθρωπάκια χωρίς αντοχές…Δημοσιοσχεσίτες… Χειρίζονται τη μοίρα μας με αναίδεια. Επειδή ακριβώς τους δίνουμε χώρο! Δεν τους έχει παραχωρήσει κανείς από μας την δικαιοδοσία όμως για να μας ταπεινώνουν!
Δεν τα είπαν αυτά στα μπαλκόνια. Τους αρκούνε οι θωπείες του αμερικάνου πρέσβη. Ευπειθή κωλόπαιδα. Κοσμοπολίτες ακηδείς.
Μισή τρίχα- κι αν…-από τ΄ αρχίδια του παππού μου του Βαγγέλη που έφτασε 100 χιλιόμετρα έξω απ΄ την Άγκυρα και γύρισε πίσω, σώος, πολεμώντας και χωρίς να τρέχει … Εκεί που φανήκανε οι μάγκες.
Έχουμε παραδείγματα θέλω να πω. Κι αυτή η γνώση βαθειά μας σώζει!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: