Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Τραγούδια Λαϊκά

Στο διαδίκτυο εμείς οι λυπημένοι άνθρωποι και σε κάτι ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο "902" ακούμε πλέον τα λαϊκά που γουστάρουμε!..
Διαβάζω απο το εξαιρετικό περιοδικό "Λαϊκό Τραγούδι" που βγάζει επίμονα και αιματηρά ο καλός και έντιμος δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης οτι τα παιδιά του Άκη Πάνου στράφηκαν δικαστικά κατά της αδελφής του και θείας τους, η οποία, όπως της καταλογίζουν κατακρατεί παράνομα, ανέκδοτους στίχους, τραγούδια μελωποιημένα που ο πατέρας τους τα προόριζε για τον Καζαντζίδη και μάλιστα είχαν έρθει σε κάποια συνεννόηση ενόσω ο Πάνου βρισκόταν στη φυλακή, τα μουσικά όργανα που κατασκεύαζε, τα ξυλόγλυπτά του και εν γένει ο,τι έφτιαχνε με τα χέρια του αυτός ο ανυπέρβλητος Μάγκας.
Έχει μια σημασία οτι η θειά τους, για δικηγότο πήρε αυτόν τον Καπερνάρο,γνωστό θαμώνα του Αφτιά και του Τριανταφυλλόπουλου, που όπως λέει κι ο Γιώργος είχε πει τότε στη δίκη στους δικαστές την μνημειώδη φράση "απαλλάξτε την κοινωνία από τον κύριο και τα παρωχημένα τραγούδια του..."!. (σ.σ: ;;;)
Θυμάμαι αυτόν τον άνθρωπο, σ΄ ένα τηλεοπτικό παράθυρο, με τον δείκτη υψωμένο αναιδώς να λέει του Φοίβου Ιωαννίδη τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που κάθησε όλα τα χρόνια της χούντας στη φυλακή- ο μοναδικός κρατούμενος σε όλη την δικτατορία!- "Είσαι φασίστας ρε!".
"Δε γράφεις κάτι;" με παρότρυνε την επόμενη μέρα ο Παπαϊωάνου στο παληό "Ποντίκι".
Κάθησα κι έκανα ένα μικρό σχόλιο. Κι επικαλέστηκα τον στίχο του αιχμηρού Χριστιανόπουλου που λέει "Καϋμμένε Μακρυγιάννη/ τζάκιζες το χέρι σου/ για να χορεύουν σέϊκ τα κωλόπαιδα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: