Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Εν αναμονή...

Χρόνια τώρα στη Βουλή, περίμενα την δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών- τα γνωστά "Πόθεν Έσχες"- σαν το ακραίο όριο των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, ενόψει του θέρους.
Και τις περίμενα κάθε τέτοια εποχή με ενιαύσια πλήξη, ώστε να τελειώνω και μ΄ αυτές τις πουτάνες, και να πάρω μετά τα παιδάκια μου και να εξαφανιστώ στις καλοκαιρινές διακοπές, για λίγες έστω μέρες.
Όσο κι αν άναβα κι εγώ, όπως όλοι, το καντήλι της συνήθειας, τώρα το πράγμα αλλάζει!..
Να μην δεις με άλλο μάτι, τι δηλώνει για παράδειγμα, ο θλιβερός Λοβέρδος; Και αυτή η πολιτική μαριονέτα ο Παπακωνσταντίνου; Αλλά και ο ψευτόμαγκας Πάγκαλος που κίνησε να παριστάνει τον αμπελουργό, έχοντας διορισμένη κόρη στη Βουλή, ο...καταγγέλλων;
(σ.σ: δεν της έκανε κι έφυγε! δικαιολογήθηκε ο θρασσύς...λες και τα παιδιά του κόσμου με περισσότερα προσόντα έχουν την ίδια πολυτέλέια...).
Κι απ΄ την άλλη; Ο οίκος των Παπανδρέου,πως πορεύεται άραγε; Και η κυρά- Διαμαντοπούλου που υπόσχεται οτι τα παιδάκια μας θα είνα δια βίου αγράμματα;
Αυτήν τη φορά, μάγκες, το δηλώνω, έχω για πρώτη φορά μεγαλύτερη όρεξη.
Κι έχω και ΄μοβόρα κίνητρα!
Ίσως επειδή ο θυμός μέσα μου, ζητά δημιουργική διέξοδο. Και γιατί θέλω να εκθέσω λίγο πιο άκομψα, όσους, στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ ψηφίζουν αυτά τα απάνθρωπα μέτρα! Το ίδιο έκανα και πριν, αλλά δεν έπιανε τόπο. Τώρα λέω είναι ευκαιρία.
Και ξέρω το παραμύθι...Ελάχιστοι απο απο αυτούς της λεγόμενης πρώτης γραμμής πολιτικούς δεν δικαιολογήσαν ποτέ και τίποτε απ΄ όσα απέκτησαν και κατέχουν.
Όλα νόμιμα και ηθικά.
Και, χιλιάδες κακογραμμένες σελίδες, όπου οι περισσότεροι στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, κρύβουν επιμελώς το πως γινήκανε μάγκες απ΄ την πολιτική, πλην όμως χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση. Που δουλεύανε αλήθεια όλοι αυτοί τόσα χρόνια;
Αυτήν τη φορά, λέω να παραθέσω με εξαντλητικήν επιμέλεια το βιός και το πλούσιο έχει, του καθενός τους. Να μας πούν πως τα βγάλανε.
Κι ύστερα, αν έχουν τα μούτρα, ας πάνε αυτοί να εξηγήσουνε σε ανθρώπους σαν κι εμάς για ποιόν λόγο πρέπει εμείς τώρα να χωθούμε δυό μέτρα κάτω απ΄τη γη και να πεθάνουμε άκεφοι, επειδή αυτές οι χαμούρες διάλεξαν για μας και τα παιδιά μας, οτι στην κιβωτό που φτιάξανε έχει χώρο μόνο για το κέρδος.

4 σχόλια:

dyosmaraki είπε...

Αν θυμάμαι καλά σε σχόλιο σε αυτό εδώ το blog είχα πει πως σχετικά με το "πόθεν έσχες" των πολιτικών "ημουν νια και γέρασα" να ακούω πως θα ισχύσει μα αυτή η διάταξη να έχει βγάλει κόκκαλα και να μην ενεργοποιείται ποτέ η ρημάδα....
Οσο για το αν δούλεψαν ποτέ οι βουλευτές μας? Γιατί να δουλέψουν χαζοί είναι? Αφού μέσω της πολιτικής εξασφαλίζουν μέχρι και τα δισέγγονά τους.
Περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω αν κάπόιος φιλοτημηθεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών μας.
Και μην τρελλαθούμε, λένε πως τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων....Οταν είναι κανείς δημόσιο πρόσωπο και διαχειρίζεται τα δικά μου και τα δικά σου χρήματα θεωρώ πως είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί για την απότομη αύξηση της περιουσίας του.Αφορά κάθε πολίτη το να γνωρίζει πως τα χρήματα που πληρώνει δεν πάνε για να χτίζουν κάποιοι βιλλάρες.
Οποιου δεν του αρέσει να πάει στο σπίτι του προκειμένου να αποκτήσει και πάλι την ιδιωτικότητά του.

ΥΓ. Με γειά το new look του blog

Ανώνυμος είπε...

Εναρκτήρια δήλωση: Υπάρχουν πολιτικοί που ολοκλήρωσαν το βίο τους φτωχότεροι της ημέρας που ενεπλάκησαν με τα κοινά.

Οι βουλευτές, ωστόσο, "αδικούν" εαυτούς όσο δεν αναθέτουν τον έλεγχο των περιουσιακών τους σε ανεξάρτητη αρχή.

Όσο για τον Τύπο, δημοσιεύει κάθε χρόνο τα πόθεν έσχες, χωρίς ουδείς εκ των δημοσιογράφων(εύχομαι να διαψευσθώ) να συγκρίνει τρέχουσα και αρχική δήλωση πόθεν έσχες, να αφαιρεί προεκλογικά έξοδα και διαφορές από αντικειμενικές και εμπορικές αξίες ακινήτων κλπ κλπ

στάρι

Μάγια Φουριώτη είπε...

Υπάρχουν και τρόποι να μην φαίνεται η απόκτηση περιουσιακών στοιχείων. Με μεταβιβάσεις σε άλλα πρόσωπα και ιδιωτικά συμφωνητικά μετάξύ τους. Και όταν φεύγουν από τη Βουλή ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Η σαπίλα ξεκινά από τους δήμους και τις νομαρχίες. Αυτοί οι αιρετοί γίνονται βουλευτές .Προέρχονται από τους γνωστούς μηχανιμούς των κομμάτων.
'Ομως υπάρχουν και ελάχιστοι έντιμοι βουλευτές.
Αυτοί δεν εκλέγονται πάνω από 2 τετραετίες.
Πολύ καλή η ανάρτησή σας.
www.ypirxelogos.bogspot.com

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Όλα δημοσιεύονται Δυοσμαρί. Αλλα με τρόπο που επιτείνει την γενική καχυποψία κι αυτό, όπως καταλαβαίνεις, πλήττει καίρια τους εντίμους.
Ναι, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σε βεβαιώνω, όπως σημειώνει και ο ανώνυμος σχολιογράφος. Η δυσκολία για τους άλλους, έγκειται στην απόδειξη του "Πόθεν" και συμφωνώ σε τούτο με τη Μάγια.
Ας κάνουμε όμως μιαν άσκηση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο επίτμος τώρα πρόεδρος της ΝΔ, κατά δήλωσή του, μπήκε στην πολιτική χωρίς κοστούμι, με τα στρατιωτικά του ρούχα. Σήμερα, τα δισσέγγονά του, δεν έχουν βιοτικές μέριμνες. Όμως στις δηλώσεις "Πόθεν Έσχες" που καταθέτει κι αυτός και τα παιδιά του, όλα... εξηγούνται "φυσιολογικά".