Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Να ζητήσουμε πίσω την Ανδριανούπολη!

Στην ιστοσελίδα του φίλεργου Δημοσιογράφου και αγαπητού συναδέλφου μας στο Κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, Παντελή Στεφ. Αθανασιάδη διάβασα και έμαθα, το πως η Ελλάδα το 1923 αντί για υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις (4 δισ. χρυσές λίρες) που μας ζητούσε η Τουρκία μετά τον Πόλεμο, έδωσε σε αντάλλαγμα ελληνική γη, την περιοχή του Καραγάτς, (της Ανδριανούπολης χοντρικά) κερδισμένη στα πεδία των μαχών κι έτσι φτιάχθηκε η Ορεστειάδα, η νεότερη Πόλις της Ελλάδας από αυτούς τους πρόσφυγες οι οποίοι, σε αντίθεση με τους Τούρκους που εγκατέλειψαν τότε τα δικά μας χώματα, άφησαν από σεβασμό στις πατρογονικές εστίες τα σπίτια τους άθικτα και δεν τα γκρέμισαν όπως κάνανε οι Τούρκοι.
Η διεύθυνση εδώ: https://sitalkisking.blogspot.com/2019/03/blog-post_12.html

Όθεν σκέφτομαι, μήπως κάθε φορά που ο (ψυχικά ασταθής εδώ που τα λέμε, αλλά, χωρίς ακόμα σοβαρή αμφισβήτηση στη χώρα του- και πως αλλιώς με τόσες χιλιάδες έγκλειστους στις φυλακές και με τόσες δολοφονίες από το καθεστώς καθημερινά και διώξεις;) Ερντογάν ζητάει κι από κάτι, να προσθέσουμε εμείς αυτήν την φορά μερικές βάσιμες διεκδικήσεις: Να πάρουμε πίσω την Ανδριανούπολη. Και να επιμένει το Υπουργείο Εξωτερικών ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προέβλεπε την Ίμβρο και την Τένεδο αποστρατικοποιημένα νησιά κι όχι ανοιχτές φυλακές για τα ποινικά αποβράσματα της Τουρκίας που εκδιώξανε από κει τον ελληνικό πληθυσμό. (Συνακόλουθα βέβαια, θα πάψει να μιλά το κάθε τσόφλι στα πρωινάδικα για σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής χορεύοντας αμέριμνα βαλς στο σφαγείο. Αφού για γκαζόζα είσαι, τι το θέλεις το Καφενείο μωρέ καϋμμένε/η που είναι σοβαρή υπόθεση και σε ξεπερνάει; Και στο Καφενείο ειρήσθω, οι άνθρωποι μιλάνε σοβαρότερα).
Για αρχή, σε ένα αξιοπρεπές κράτος αρκούν αυτά.

Υ.Γ: Και με την ευκαιρία: Μιας και ο Σκάης που φαίνεται πως έχει πατριωτικά κίνητρα και προσπαθεί να μας κάνει να καταλάβουμε- μέσα στην αταραξία μας είναι αλήθεια εμείς τα όρνια...- πόσο πολύ μας απειλούνε οι Τούρκοι, να γύριζε λίγο τούμπα τη βάρδια; Αφού, τα νούμερα δεν βγαίνουν ρε κορόϊδα... Δεν περνάει καν πλέον στους συνταξιούχους- μάλλον έχει πεθάνει το ακροατήριο;- ούτε καν η τρομοκρατία του Αυτιά που θέλει το...εργατόπαιδο να δραπετεύσει στην Ευρωβουλή...
Άντε μανταμίτσες να τινάξετε καμιά εληά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: