Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2006

Δημοτικές εκλογές 2006: "Μάθε που ψηφίζεις" ..αλλού

Όχι μόνο δεν διόρθωσαν τα λάθη των εκλογικών καταλόγων του 2002 αλλά προσέθεσαν νέα.
Κοινοβουλευτικός συντάκτης, που ψήφιζε μια ζωή στην Κυψέλη (6ο ΔΔ), φέτος πήρε ..μετάθεση για τα Σεπόλια (4ο ΔΔ)!
Η πεθερά άλλου συνάδελφού μας, που μένει στα Σεπόλια από γεννήσεώς της, αναγκάστηκε το 2002 να ψηφίσει στο Ρουφ (3ο ΔΔ)! Παρά, δε, τις διαβεβαιώσεις για διόρθωση του λάθους, το "Μάθε που Ψηφίζεις" του υπουργείου Εσωτερικών τη στέλνει πάλι στο Ρουφ!!.
Τρίτος συνάδελφός μας, κάτοικος Κολωνού (4ο ΔΔ), αναγκάστηκε το 2002 να ψηφίσει στη Γκράβα (5ο ΔΔ). Το "λάθος" στους καταλόγους παραμένει και το 2006.
Τέταρτος συνάδελφός μας, ψήφιζε στο κέντρο (1ο ΔΔ) και τώρα πρέπει να ψηφίσει στην Κυψέλη (6ο ΔΔ).


Τι θα κάνουν οι συνάδελφοί μας; Θα πάρουν συγκοινωνίες, ταξί, αυτοκίνητα, και εύκολα ή δύσκολα θα ψηφίσουν. Όσο για την πεθερά του δεύτερου συνάδελφού μας, εκείνη δεν οδηγεί, ούτε έχει κουράγιο να πάρει δύο λεωφορεία και το μετρό για να φτάσει στο Ρουφ και άλλα τόσα για να επιστρέψει στο σπίτι της. Θα βασιστεί στα παιδιά της για να μεταβεί στο εκλογικό "της" κέντρο.
Αυτό που κανείς τους δεν θα μπορεί να κάνει, είναι να ψηφίσει διαμερισματικούς συμβούλους της γειτονιάς τους. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα.
Το 2002, ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Εσωτερικών είχαν επιρρίψει ευθύνες ο ένας στον άλλον για τη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων οι οποίοι, ωστόσο, βασίζοντα στα δημοτολόγια. Φέτος, ίσως δούμε και κόντρα νυν και πρώην κυβέρνησης. Την ταλαιπωρία όμως την υπόκεινται οι πολίτες.

3 σχόλια:

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Τα ωραία δεν τελειώνουν ποτέ. Μια ακόμα συνάδελφός μας διαπίστωσε με χαρά της ότι φέτος ψηφίζει δίπλα στο νέο σπίτι της στην Αθήνα. Έλα όμως που ο δήμος στον οποίο ανήκε πριν, δεν την έχει διαγράψει από τους εκλογικούς καταλόγους.. Έτσι, το "Μάθε που ψηφίζεις" την εμφανίζει με δύο καρτέλες, δίδοντάς της έτσι τη δυνατότητα να ψηφίσει σε δύο δήμους!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΩΡΟΥ (35 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ) ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ!.. ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΕΚΔΡΟΜΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΉΣΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΟΥΛΜΑΝΑΚΙ...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι δεν πειράζει είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και άλλες γειτονιές!!! ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ας δούμε λίγο και τα θετικά πράγματα κάθε γεγονότος. η ζωή είναι ωραία και περισσότερος κόσμος ζει ευχάριστα. βγείτε ένα βράδι να δείτε τι γλέντι πέφτει έξω σε άθε γειτονιά της Αθήνα. Μια διαφορετική όψη της ΜΙΖΕΡΙΑΣ που παρουσιάζουμε όλοι εμείς οι ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!